Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec lžím

Je to smutný fakt, ale drtivá většina lidí volí a bude volit jen na základě dojmu, který o stranách a kandidátech vytvoří masová média spolu s vlivnými organizacemi, které jsou účelně vytvořené na to, aby výsledek voleb ovlivnily - jako například Transparency International nebo spolek Rekonstrukce státu Jak už jsem kdysi napsal: kdybych dal na to, co si o sobě přečtu, tak bych se, pravda, musel zastřelit a rychle zakopat, protože takovou stvůru svět stěží unese. Demagog, rasista, extrémista, hlupák, diktátor, fašista, nepřítel svobody slova, zkrachovalec, neúspěšný podnikatel, antidemokrat.  Média, novináři mají prý být hlídací psi demokracie. Jenže kdepak - v České republice jsou mnozí z nich naopak usilovnými hrobníky demokracie.   Bez desítek až stovek milionů na účtu není možné vést férový volební souboj, protože média vůbec nezajímá podstata toho, co třeba hnutí Úsvit přináší, tj. revoluční změnu systému, který je funkční v mnoha nejvyspělejších zemích světa jako například ve Švýcarsku, tedy nastolení skutečné demokracie – přímé demokracie.  Uniká jim, že to, že jsou tu mimořádné volby, je dané tím, že stávající systém vlády stranických oligarchií není demokracie a že jeho znakem je permanentní nestabilita spojená s chybějící osobní odpovědností odpovědných. Což s sebou nese další problémy: korupci, plýtvání veřejnými penězi, nekompetentní rozhodování nekompetentních (přesněji hloupých) lidí, kteří jsou ministry, náměstky atd. jen proto, že jsou v něčí partě a ne proto, že by danému tématu jakkoliv rozuměli.





Svobodu slova chápou novináři jako svobodu lhát       

Jako jediný politický subjekt přinášíme kvalifikované řešení patového stavu, ve kterém je náš politický systém.        

Přinášíme odpovědnost odpovědných, přináší pojistky proti nekompetentním, hloupým nebo škodlivým rozhodnutím, ať už v tom, že chceme, aby o jakémkoliv zákoně mohli občané hlasovat v referendu nebo aby mohli volit poslance přímo a v případě selhání aby mohli vyvolat mimořádnou volbu v daném okrese a zvolit jiného zastupitele.          

Pro časopis Reflex není podstatné to, že navrhuji a bojuji za přímou demokracii - za větší odpovědnost nás všech za tuto zemi. Pro ně je zásadní napsat, že jsem hlupák, protože mi zkrachovala cestovka s plyšáky. A nedělá si hlavu ani s tím, že cestovka s plyšáky nebyla ani můj projekt ani mi nezkrachovala. Já pouze v rámci televizní show České televize Den D do tohoto projektu jiného člověka spolu s Danou Bérovou investoval, a když se majitel firmy ukázal jako neseriozní, ihned jsme s Danou svou investici stáhli a z firmy vystoupili. Firma majiteli firmy zkrachovala až měsíce poté a bez nás.         

Média vůbec neřeší, že jako jediní politický subjekt nemáme soukromé sponzory, žádné kmotry a že jsme si prostě na volby férově půjčili a hned jako jedni z prvních a z mála otevřeli transparentní účet.
Nikoliv - média napsala přesný opak, že naše hnutí je netransparentně financováno. A proč? Protože to řekla česká Transparency International. A ta to řekla proč? Inu proto, že jsme je poslali s jejich dotazy do háje. Každý soudný člověk asi uzná, že nebudeme spoluprací legitimizovat partu vyděračů, jejichž netransparentní hospodaření a zneužívání veřejných zakázek právě šetří policie na můj podnět a jejíž zakladatel, člověk, který Transparency v podstatě léta tuneluje, kandiduje přímo proti mně ve Středočeském kraji.
Tahle parta spoluzaložila i další obskurní projekt nazvaný Rekonstrukce státu, který si dělá na korupci reklamu (tzv. PR) a jako Transparency sofistikovaně vydírá strany a politiky (když nebudete s námi, my budeme proti vám a vy budete za korupčníky). To je dost odporný styl práce. 

Vítek Bárta dostal od těchto podvodníků cenu "Blabla"  za to, že  (cituji):
Pan Vít Bárta nalákal minulé volby své voliče na to, že bude bojovat proti korupci, ale z té analýzy vyšlo, že se v těch klíčových hlasováních o anonymních akciích a o Národním kontrolním úřadu zdržel hlasování, anebo hlasoval proti, a tím ten zákon vlastně potopil.
Ale když se podíváte na záznamy hlasování na webu Poslanecké sněmovny, tak  zjistíte, že to je lež jako věž a že ten „gauner“ Bárta naopak pro ty protikorupční zákony hlasoval.
Jak je možné, že tenhle nebetyčný podvod, tahle manipulace s veřejným míněním těm gaunerům z „protikorupčních “ organizací projde?         

Ano, je mi jasné, že Bárta je prostě korupčník. Kdopak si dnes vzpomene na jeho působení na dopravě, kdy okamžitě zastavil všechny předražené stavby dálnic a žádal přehodnocení cen, nebo že to byl první člověk, který vyslal na dálnice kontrolory, aby zkontrolovali kvalitu odevzdaných prací (a odhalil šílenosti jako odpadky pod dálnicemi nebo nekvalitní falešná svodidla aj).
Nebo že to byl, tuším, první a jeden z mála, kdo udělal audit výdajů i na samotném ministerstvu a vyházel parazity, kteří tu třeba zalévali kytky za statisíce?     

Nikdo to nevnímá – ale lidé vnímají, že byl opět médii označený za člověka, který podpořil korupci. Jak je možné, že takové prokazatelné a soustavné lži procházejí?       

Kdo má naivní představu, že fungují nějaké zákony, tak se šeredně mýlí. Sám jsem párkrát v rámci tiskového zákona žádal o zveřejnění svého vyjádření k jasným lžím a redakce se nenamáhaly ani odpovědět, natož cokoliv zveřejnit. A soudy? To samé. Když si Tachecí zcela prokazatelně vymyslela můj citát o tom, že chci vystěhovat Romy, aby tu neotravovali, tak soudkyně prohlásila, že paní Tachecí je novinářka a má právo si takový výrok domyslet na základě mých jiných vyjádření.         

Od té doby už tedy nemusím říkat nic - novináři si moje výroky mohou volně cucat z prstu. To je neuvěřitelný svět.            

Právnička Klára Samková požádala Reflex, aby se alespoň před volbami zdržel urážek a lhaní. Reakce byla příznačná - novináři mě obvinili, že vydírám a vyhrožuji médiím. Co je, přátelé, sakra na tom, když žádám, aby se novinář choval korektně, nepřekrucoval fakta, nelhal nebo nedehonestoval alespoň před volbami, které tím prokazatelně manipuluje?
Nebo je právě lhaní a špinění podstatou práce českých médií, bez kterých se nemohou obejít?
Chápu, když novinář něco splete - ale to, že média úmyslně překrucují fakta, mění smysl událostí, mění význam toho, co politici říkají a dělají, že vytváří falešné obrazy událostí, to je přímé ohrožení samé podstaty demokracie.       

Pravda může být velmi poučná         

Ona ta média mají obrovskou moc. Lidé si přitom ani neuvědomují, jak důležité je znát pravdu. Pamatujete na toho gaunera, co kdysi způsobil výbuch plynu ve Frenštátě? Kdo by neodsoudil takového šílence.          

Jenže média už nenapsala, že tento člověk díky privatizaci v 90. letech přišel o práci i o bydlení, že marně bojoval se společenstvím vlastníků, protože prodejna ryb v přízemí mu ničila byt a soudy se společenstvím ho uvrhli do takových dluhů, že o byt v osobním vlastnictví přišel.          

Že se tento člověk práva a spravedlnosti opakovaně a v mnoha kauzách prostě nedovolal a že když ho měl exekutor vyhodit na ulici, tak spáchal to, co spáchal. Příběh toho člověka je děsivý - jak tragickým koncem, tak obrovskou nespravedlností, kterou musel protrpět a která ho pak dohnala k tomuto činu.         

Která média tohle zaznamenala? Nechci kvalitní práci po komerčním zpravodajství, ale proč si ani veřejnoprávní Česká televize nebo Český rozhlas nedají práci pátrat po kořenech a souvislostech veřejného dění? Média mají obrovskou moc - mají moc ničit i pomáhat. A je neštěstím této země, že často raději zlovolně a vědomě ničí, než pomáhají.          

Píšu tento text hlavně proto, že ať už se do Poslanecké sněmovny dostaneme, či ne, budeme prosazovat změny v dramaturgii a práci veřejnoprávních médií. Budeme žádat  uzákonění vymahatelného etického kodexu pro ostatní média a budeme iniciovat vytvoření samostatné rady pro média, která na dodržování kodexu bude dohlížet a také bude instancí pro příjem stížností a podnětů veřejnosti.
Než mě kdokoliv obviní z cenzury, připomenu, že tyto rady má většina civilizovaných zemí a že ustavení takové rady včetně etického kodexu navrhli před lety sami vydavatelé. Ovšem po čase svůj návrh v tichosti stáhli. 
No, nedivím se. Etický kodex zakazoval manipulaci s fakty, překrucování smyslu a  významu například zavádějícími titulky nebo popiskami atd. 
A samozřejmě i lhaní.          

Bože, co by pak dnes v novinách psali, že?      

Bez férových médií nebude ani férová demokracie         

Jenže máme před volbami, a proto, aby se mohl každý z nás kvalifikovaně rozhodovat, potřebuje co nejpravdivější informace. Proto jsou média a jejich pravdivost strašně důležitá. Prosazuji přímou demokracii - hlasování o zákonech v referendech, prosazuji uzákonění odvolávání politiků. V takovém systému je úloha médií ještě důležitější. Každé referendum nebo nové odvolací volby musí provázet veřejná diskuse a argumentace všech pro a proti. Zda média budou férová nebo budou zavádět, překrucovat a lhát, tu hraje klíčovou roli.         

Když říkáme, že musíme změnit politický systém a zavést přímou demokracii, tak jedním dechem dodáváme, že taková změna má smysl jen tehdy, když systémově změníme i práci médií, která musí být stejně jako politici přímo odpovědná za škody, které způsobí.          

Je mi jasné, že noviny už nebudou tak atraktivní, bulváru klesne náklad a změní se mediální tvář světa, ale…není napínavé dozvědět se jednou, jak ten svět vypadá doopravdy?         

Tomio Okamura       

                    

Autor: Tomio Okamura | pondělí 14.10.2013 8:30 | karma článku: 28,30 | přečteno: 7641x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

Vážení spoluobčané, přeji Vám všem šťastný nový rok, přeji Vám všem dobrou náladu a přeji Vám a nám všem co nejvíce tolerance a to nejen k rozdílným názorům, přáním a činům, ale také toleranci k lidským chybám.

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14 | Přečteno: 1753x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Nová totalita

Španělsko, Venezuela, Ukrajina. Co tyto události spojuje? Naprostá ignorace demokracie a podpora totalitního stylu autokratické vlády.

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38 | Přečteno: 4811x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Boj o ropu

České vláda dnes po vzoru některých zemí EU uznala předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely, přestože tato země má svého legitimně a demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Madura.

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88 | Přečteno: 7487x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

Klíčem k řešení ekonomických problémů je v prvé řadě zdravý selský rozum. Ekonomové a politici v celé Evropě předpovídají, že v důsledku automatizace seberou roboti lidem miliony pracovních míst.

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

Dnes je 8.května, ale v Československu od roku 1945 se slavil 9. květen jako den osvobození od fašismu.

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25 | Přečteno: 2280x | Diskuse| Společnost

Tomio Okamura

Přeji Vám krásné velikonoční svátky

Velikonoce jsou velký křesťanský svátek, ale také je to čas velkých svátečních židovských dnů svátku Pesach. Velikonoční čas po prvním jarním dnu, byl navíc i velkým slovanským svátkem.

30.3.2018 v 9:00 | Karma: 36,53 | Přečteno: 988x | Diskuse| Společnost

Tomio Okamura

Zfanatizovaný muslimský terorista

Ve Francii zemřel policista, který se vyměnil za rukojmí zadržované islámským teroristou. Zfanatizovaný muslim zabil tři nevinné lidi, než ho policie zabila.

29.3.2018 v 9:00 | Karma: 32,22 | Přečteno: 830x | Diskuse| Společnost

Tomio Okamura

Učitelé na celém světě dnes slaví svátek

V České republice je tento svátek vyhlášen ke dni 28. března, neboť v tento den roku 1592 se narodil Jan Amos Komenský. Byl jedním z největších našich Evropanů a málokdo tuší, že odmítl být i jedním z největších Američanů.

28.3.2018 v 9:00 | Karma: 34,70 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Společnost

Tomio Okamura

Krásný nový rok

Vážení přátelé, drazí spoluobčané, novoroční zamyšlení tradičně bilancují uplynulý rok a zamýšlí se nad budoucností.

1.1.2018 v 9:00 | Karma: 41,86 | Přečteno: 2338x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Krásné vánoční svátky

Vážení přátelé, milé dámy a pánové, přeji vám všem krásné Vánoční svátky. Vánoce většina z nás považuje za nejkrásnější a největší sváteční období v roce.

23.12.2017 v 16:56 | Karma: 47,53 | Přečteno: 5860x | Diskuse| Společnost

Tomio Okamura

Europarlament porušuje Úmluvy OSN

V debatě o kvótách nezazněla jedna zásadní věc. Rozhodnutí Evropského parlamentu o kvótách odporuje "U ́mluvě o pra ́vni ́m postaveni ́ uprchli ́ku°”, kterou přijaly všechny členské země OSN.

6.11.2017 v 9:00 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2923x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Muslimský teror

Tak jako vždy také poslední muslimský teror v Londýně vyburcoval politiky, aby se předháněli ve slovech soustrasti a lítosti.

14.6.2017 v 13:29 | Karma: 44,76 | Přečteno: 5275x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Odvolatelnost politiků

Přestože už stále víc lidí pochybuje o tom, že žijeme v demokracii, stále velmi málo lidí tuší, co to skutečná demokracie doopravdy je.

26.4.2017 v 12:27 | Karma: 41,80 | Přečteno: 2657x | Diskuse| Ostatní

Tomio Okamura

Arab může, Trump a Lucie Bílá nesmí

Svět se dnes rozdělil na ty, co stavějí ploty a na ty, co proti nim protestují. Ti, kdo chtějí plot - ať je to Donald nebo Lucie Bílá, jsou v očích mainstreamu odsouzeníhodní zločinci.

29.1.2017 v 14:00 | Karma: 49,31 | Přečteno: 39407x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Viníci vraždění v Berlíně jsou i politici a média

Masová vražda v Berlíně nemá jen jednoho viníka. Migrant vraždil proto, že byl muslim a jeho víra mu přikazuje zabíjet nevěřící.

21.12.2016 v 15:32 | Karma: 48,05 | Přečteno: 10560x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Prosazuji deprivatizaci vody

Prosazuji deprivatizaci vody, tedy návrat vody do rukou měst, obcí či krajů. Privatizace naší vody, která proběhla pod taktovkou všech dosavadních vládnoucích politických stran v čele s ČSSD, ODS a KDU-ČSL je zločinem století.

8.11.2016 v 9:00 | Karma: 41,63 | Přečteno: 2176x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

28.říjen - zůstaňme věrni svému národu

Vážení spoluobčané, dámy a pánové, to, že vás mohu oslovit jako spoluobčany je dané tím, že osmadvacátého října jsme přestali být poddaní nadnárodního konglomerátu, slepence mnoha národních států a státečků.

28.10.2016 v 10:58 | Karma: 40,07 | Přečteno: 1590x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Zastavme volební manipulace!

Aktuální volby ukázaly znovu slabiny našeho volebního systému a tyto slabiny jsou velmi silné a zcela zásadně podkopávají důvěru občanů v politiku – přesněji potvrzují fakt, že do skutečné demokracie máme ještě velký kus cesty.

26.10.2016 v 9:00 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Premiér Sobotka: Diskuzi a demokracii nikdy - nechci od válu!

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v Otázkách Václava Moravce odmítl veřejně jakoukoli debatu o možnosti vypsat referendum k setrvání Česka v Evropské unii.

7.7.2016 v 15:07 | Karma: 45,71 | Přečteno: 3995x | Diskuse| Politika

Tomio Okamura

Konflikt je nevyhnutelný, můžeme si pouze zvolit čas a místo

Silvestrovské masové kriminální útoky imigrantů z afrických a arabských zemí na slušné evropské obyvatele jsou ve skutečnosti mnohem závažnější problém, než jak to prezentují politici a média.

10.1.2016 v 13:40 | Karma: 45,17 | Přečteno: 6268x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/