Tomio Okamura

Otevřený dopis prezidentovi

12. 08. 2015 9:00:00
Dnes jsme zaslali jménem našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) otevřený dopis prezidentovi republiky v souvislosti se zahájeným trestním řízením proti fanouškům jabloneckého fotbalu,kteří vyvěsili transparent proti islámu.

Tento transparent prý údajně šíří nenávist proti islámu. Zde je celý text našeho dopisu prezidentovi.

Vážený pane prezidente,

obracíme se na Vás otevřeným dopisem v souvislosti se zahájeným trestním řízením proti fanouškům jabloneckého fotbalu, kteří vyvěsili při fotbalovém utkání transparent. Transparent údajně šířící nenávist proti islámu.

Nesouhlasíme s urážením náboženské víry ani s šířením nenávisti. Zde je ale nutné vidět souvislosti tohoto případu. Zde podle našeho názoru jde o logickou reakci lidí na současnou situaci. Je charakterizována brutálním a masovým šířením radikálního islámu. Ortodoxní islám nemá charakter náboženství, ale má podobu nenávistné ideologie neslučitelné s naším pojetím demokracie a lidských práv.

Naši občané tuto hrozbu vnímají a jsou zneklidněni nečinností a lhostejností vlády, politiků a státních orgánů k tomuto nebezpečí. Naše snaha v Poslanecké sněmovně prosadit kroky, které by jasně postavily šíření džihádu a práva šaría mimo zákon, se setkaly s arogancí a smíchem ostatních poslanců. U českých občanů proto vzniká oprávněný pocit, že islamizace naší země má podporu a naopak projevy vlastenectví a odporu k islamizaci začnou být potlačovány jako extrémismus. V této atmosféře nečinnosti státu se nelze divit aktivitě lidí, která je vyvolána důvodnými obavami. Lidé mají naši vlast rádi a v takovém případě jim právo na odpor dává listina práv a svobod.

Vážený pane prezidente, mnohokrát jste prokázal, že dokážete jednat jako představitel svrchované České republiky. Chceme Vás požádat o Vaši pozornost k tomuto případu a zvážit případné užití institutu milosti.

Děkujeme.

S úctou,

Tomio Okamura, ing. Radim Fiala, Ing. Jaroslav Holík – poslanci Parlamentu ČR za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Autor: Tomio Okamura | karma: 42.92 | přečteno: 5587 ×
Poslední články autora