Diskuse

Stávka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

AntiPolicajt1

14. 6. 2011 13:07
Ste chlap

ako má byť, pozdrav od Slováka, aby som uspokojil aj tých, čo nemajú radi Slovákov, ale k veci nepovedia nič, tak od Slováka-čoboláka ;-D

0 0
možnosti
JM

jirka3m

14. 6. 2011 12:39
pane Tomio

pojmenovat umíte naprosto přesně, taky si myslím, že skandály kolem pánů Bárty a Vondry byly rozpoutány mediální chobotnicí kolem těch, co jen kradou.... Je ale otázka, jestli byste uměl i Vy řezat, pokud ano a pokud do toho půjdete, máte můj hlas - i když bydlím na Moravě

0 0
možnosti
I

ivaute

14. 6. 2011 10:57
Stávka ano

Vážený pane Okamuro, děkuji Vám, že jste veřejně vyjádřil svůj názor a zcela logicky vysvětlil důvody ekonomické situace našeho státu. Zcela souhlasím s Vámi, že obrovský dluh ve státním rozpočtu je důsledkem rozkrádání v rámci veřejných zakázek. Bohužel, stále dost občanů je zaslepeno závistí a považují stávku pouze za vynucování zvýšení platů určitých profesí. Nechápou, že stávka je jediným prostředkem, jak ukázat vládě a parlamentu, že nejsme hloupé ovce a nebudeme splácet dluhy za rozkrádání. Proto, zamysleme se hypoteticky nad otázkou: jaký je pracovně právní vztah mezi vládou, parlamentem a voliči? Pokud si uvědomíme, že voliči jsou ZAMĚSTNAVATELÉ, jelikož z jejich daní je placena vláda a parlament, a parlament a vláda jsou v pozici zaměstnanců,potom se možná změní přístup některých občanů. Vláda  a parlament není šlechtou a my voliči nejsme poddanní! Je na čase připomenout, že již nebudeme slepě přihlížet......

0 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

14. 6. 2011 3:04
Pane Okamuro, osobně nekritizuji stávku

ale to že mě pomocí blokád chtějí do stávky proti mé vůli zatahovat (ostatně jako živnostník a OSVČ si stávkovat prostě NEMOHU dovolit) a za druhé že se odobory staly dávno již pátou kolonou  levicových stran, které nejenže prosraly volby (a v kampani mimochodem např taková ČSSD ukázala, jak se za ní hospodaří.... neb se sami zruinovali), jednak za strany které se na situaci v zemi podíleli  lvím podílem.  Ano obyčejný člověk nevidí důvot pro snižování platu, ale také nevidí, že dělá levičákům deroucím se ke korytu sprominutím užitečného idiota.

0 0
možnosti
JP

jendaweb

16. 6. 2011 11:55
Re: Pane Okamuro, osobně nekritizuji stávku

„já jsem OSVČ, kdo je víc!“ nejraději, ale dělám na „švarcsystém“ :-/

0 0
možnosti
MT

mt_beran

14. 6. 2011 1:23
ANO, ale..

Máte pravdu, milý pane Okamuro, ale chybí ten prsten princezny Arabely, nebo kouzelný proutek, že... Ale ďábel je schován právě v detailu, co s tím.. Dokud mi budou vysokoškolsky vzdělaní změstnanci krást v práci příbory nebo kafe, zkrátka dokud s tou korupcí nezačne každý sám u sebe, tak nám ani 100 nových chytrých a neúplatných politiků moc nepomůže a nezbývá než padnout na ty kolena a plošně škrtat.. bohužel, není to sprint, ale ani běh na 20 let po 40 letech morální devastace. Je to holt maraton na spoustu dalších let.. a běžet musíme všichni.. :-)

0 0
možnosti
EC

lisbonka

15. 6. 2011 16:58
Re: ANO, ale..

Tak pod to se podepisu.Vzdy se mi udela nevolno,kdyz se zverejni treba nejaky pruzkum,ve kterem vyjde, ze vice jak 50% (mnohdy vice)dotazovanych povazuje upletek(i ve forme jine nez finacni)za normalni nastroj ziskani "vyhod". Atd. Neni to jen o VS, je to o cele spolecnosti,a take mam obavu, ze rada lidi, kteri se do te stavky hrnou,porad ceka jakehosi spasitele, ktery jim zajisti lepsi zitrky, aniz by si uvedomovali,ze je to predevsim na nich.Nejsem nadsena z toho, co vlada dela a jake nereformy deformy pripravuje, ale jednou ta vlada vzesla z voleb a mela by dostat sanci neco udelat (tedy hlavne aby delali neco jinyho, nez furt resili sebe). Nebo,at ji opozice vyslovi neduveru a muze dojit ke zmene. V tuhle chvili vnimam tuhle akci jako politickou,odbory defakto supluji opozici,ac se sami do politickeho boje ofiko neprihlasi. Nemam nic proti tomu dat najevo nevoli, ale to take lze demonstracemi, ne stavkami, jenze to by se pak asi skutecne ukazalo, jak to ti zapaleni (ne)mysli vazne.

0 0
možnosti
JC

JoHNNY_CoNNoR

14. 6. 2011 0:50
Pane Okamuro,

jakmile vstoupíte do politiky, máte můj hlas. Fakt věřím tomu, že člověk jako vy by místo řečí taky něco předvedl.  Troufnu si říct, že si myslím, že jste z lidí, kteří nemají za potřebí podobná.. ehm... svinstva, která se dějí.

Tak kdyby něco... určitě bych nebyl sám :-P

p.s.: karma +++ 

0 0
možnosti
L2

Lanta 2004

13. 6. 2011 22:40
Netušil jsem,že vám dám někdy karmu,ale dnes prostě musím

Zasloužíte si to. Pokud jsem měl vůči Vám pane Okamuro v minulosti nějaké výhrady, pak jste si to u mne tímto článkem naprosto spravil.

Děkuji za naprosto nestranný a objektivní pohled na věc. Kéž by takový měla jak vláda tak i ti na straně odborů. Dnes bychom nemuseli žít v tak vyhrocené atmosféře.

R^

0 0
možnosti
C

chdmo_5777_

13. 6. 2011 21:07
OKRADLI ME tak at my dluhy zaplati ten co me okradl

>Proč stát... nezada... studie, kde ...ušetřit?

Protoze kdykoliv se o to nejaky ministr pokusi, jsou to prave ODBORY, ktery muzou vyletet z kuze a okamzite zacnou demonstrovat a hrozit stavkou. Pokusy uz tu byly a vzdy skocily po intervenci ODBORU. Pokud si pamatuju, tak rvali, neco o tom, ze jde jen o personalni cistky a ze se tim cele ministerstvo zpolitizuje a ze je to jen zaminka jak vyhazet nezkorumpovane ciste uredniky (jak kdyby nas stat nejaky takovy mel).

.

V tomhle state totiz VSICHNI chteji setrit ale VSICHNI chteji, aby se se setrenim zaclo u JINYCH. Teprve kdyz ostatni ukazou, ze setri a kdyz se ukaze, ze je to i pak nezbytny, tak mi se velkoryse pridame. Tot mysleni celeho naroda.

A k tomu skolnikovi - jak uz tu nekdo napsal - rika se tomu _kolektivni_ _zodpovednost_.

0 0
možnosti
Z

ZabakKvak

13. 6. 2011 18:35
Perfektní komentář inteligentního pána ...

Jenže něco mi v tom komentáři chybí,  a to je vize, jak z toho ven. Nepomůže nám vědět co se stalo, příp. kdo to mohl zavinit ... je potřeba se zamyslet nad tím, jak zachránit co se dá a zastavit propad alespoň u nás.

Bohužel akce odborů mohou vést pouze k ještě většímu propadu. Nedělejme si iluze, že to odborářští bosové dělají z čistého altruismu ... oni jen podporují levici a doufají ve svůj prospěch. A berou si občany této země jako rukojmí.

Současná vláda není dobrá ... případná vláda KSČSSD v čele se Sobotkou by dle mého názoru byla nesrovnatelně horší.

0 0
možnosti
J

Ječmi

13. 6. 2011 18:11
Děkuji za Váš pohled, ale...

Nemám, co bych autorovi v tomto tématu vytkl - s vedením této vlády nejsem spokojen (volil jsem ji). Změna je ale potřeba, šetřit se začít musí (v první řadě u sebe).

Pan Okamura popsal problémy pravým jménem, AVŠAK dle mého soudu se jen svezl na vlně jménem "stávka". Kdyby autor nazval svůj článek jiným jménem (např. Co je špatně), neměl bych problém. S vyděračským postupem odborů se ale smířit nehodlám a ani nechci. Odbory nestávkují za věci, pro které jsou "určeny", tedy chránit práva zaměstnanců před zaměstnavatelem. Odbory stávkují s pachutí politiky, zatahují do toho občany, kteří s tím nechtějí mít nic společného, omezí tím spoustu lidí, kteří místo "nesmyslného" stávkování chtějí jít raději do práce, aby "měli na denní chleba"..

S autorovým pohledem na dění české povětšinou souhlasím, ale téma "co je v ČR špatně" nerovná se pro mě téma "stávka".

Pane Okamuro, moc rád si přečtu Váš blog, pokud se bude týkat názoru na stávku a způsob, jakým je vedena.

0 0
možnosti
JK

JerryK

16. 6. 2011 22:30
Re: Děkuji za Váš pohled, ale...

Možná není od věci podívat se na datum vzniku článku pana Okamury (10. prosinec 2010), takže je vidět, jak je článek nadčasový...

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/