Diskuse

Odpovědnost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hahrdla

28. 9. 2011 8:12
Co s tím?

Vážený pane Okamuro, všichni víme, že když např dělník vyrobí zmetek, musí zkažený materiál nahradit. Co je náplní práce našich pánů poslanců? Není špatně vypracovaný zákon zmetek, když se musí téměř vzápětí novelizovat, či přepracovat? Kdo státu hradí tyto vyprodukované zmetky? Mě zaměstnavatel za špatně vykonanou práci potrestá minimálně snížením platu, byť jen za špatné rozhodnutí. My jsme zaměstnavatelé našich politiků, proč nemáme možnost odměňovat je dle jejich výkonů?

Mě by moc zajímalo, zda jste se zamýšlel, co s tím? Vyměnit? Každě zvíře, které se dostane ke korytu se ho snaží vylízat. Nás už ty výměny stáli dost peněz.

Stále častěji se mezi lidem používá slovo defenestrace.

Revoluce v r. 1989 mohla být sametová, protože jsme se měli na naše poměry dobře, měli jsme holé ruce a vládu, která už nechtěla vládnout, ale teď máme holou pr...

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

6. 9. 2011 0:42
Otázka pro Tomia

Jste jediný,koho znám,který by na ni mohl  odpovědět-co tím Breivik myslel,když řekl,že si přeje japonského advokáta,protože mu bude rozumět.

Japonské uvažování je asi jiné než to co se honí v hlavě nám tady.Jako pro válečníky neměl život někoho druhého i jejich nějakou valnou cenu.Ale nějak se mi zdá,že poslední z nich co uznávali Bušidó si naplátkovali žaludek v 2. sv. válce a zbyli jen ti,které cepovali.Je to tak nějak?

0 0
možnosti
P

p.dump

1. 9. 2011 19:57
Listina základních práv a svobod čl.33

Stejně jako chudinské špitály budou pro většinu i "chudinské školy".

A na toto se můžete moji milý a drazí dívat přes plot. Když vám to dovolí ;-D

0 0
možnosti
P

p.dump

1. 9. 2011 19:57
Re: Listina základních práv a svobod čl.33

Sry. OT :-(

0 0
možnosti
P

p.dump

31. 8. 2011 21:24
Jak (ne)sledovat muletu.

Definujete: "Hrnek je rozbit." V tom je článek fajn. S 90% obsahu souhlasím. Ale stejně jako v případě "opičí lásky" matka nepřipustí fakt, že hrnek rozbilo její nezvládnuté dítě, degraduje obsah zde uvedených slov tendenční tvrzení: "Za vše může TEN úředník".

Je úředník a úředník. Úředník C "penězovod". Do funkce jej dosazuje kmotr některé podnikatelské skupiny po "svobodných volbách" tedy NE z vůle tzv. voliče!, ale ze zištné vůle zájmové minority, která má zcela jiné plány než plnění veřejné služby!!!. Úředník B je podřízený úředníka C a vykonává příkazy zcela bez odporu. Je více či méně zbabělý poukázat na úředníka C a jeho "chlebodárce". Křivost a zbabělost úředníkovi B umožňuje nebo vnutí jeho okolí tj. obyvatel ČR (OSVČ nebo dělník z Kolbenky) ale hlavně nadřízený  úředník C, který v pravém slova smyslu vlastně ani tzv. "úředníkem" NENÍ, ale spíše nasazenou "škodnou".

Je tedy naivní si myslet, že hon na čarodějnice (úředníka) udělá život lepší, a že volby něco vyřeší :-/

0 0
možnosti
J

JanDanics

9. 8. 2011 7:31
Jak na to?

Na Vás se mi Tomio líbí, že si neberete servítky před žádným problémem a umíte se vyjádřit jasně a stručně ať už jde o cokoliv, co trápí většinu slušných lidí v této zemi. Čtu už nějaký čas Vaše články, které vystihují to, co se tady děje, ale čím dál víc cítím pocit marnosti. Proč? Protože systém,ve kterém všichni žijeme je tak prorostlý korupcí, že nám už zbyly jen blogy, na kterých se můžou akorát všichni vybrečet, kritizovat a láteřit. Mám limit už jen cca 500 znaků, takže se pokusím stručně vyjádřit můj recept na ozdravení tohoto prohnilého systému a začnu odzhora.

Evropská unie? Okamžitě z ní vystoupit. Je to jeden velký tunel určený pro VIP.

Česká vláda s parlamentem, senátem a okolní přebujelou administrativou? Okamžitě rozpustit a hnát všechny k odpovědnosti (minimálně finanční).

A jak na to? Přesvědčit rychle dav lidí, aby někoho autoritativního jako Vy donesli na Pražský hrad, ten ať se tam obklopí dvaceti odborníky a řídí tuhle zemi tak, jak se to má dělat. Dokud je čas!

0 0
možnosti
H

hanick

7. 8. 2011 21:24
Odvolatelnost soudců a trestní i majetkovou zodpovědnost

všech ústavních činitelů - což znamená úprava zákona o imunitě. Když slyším jméno Drobil, Dalík a dalších, svírá se mi ruka v pěst. Nedořešeno šetření Drobilovy kauzy - a pan Drobil si přesto koupí Lázně Darkov v Karviné - jako by se nechumelilo. Absurdistán á la Česko. A dávám karmu

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

4. 8. 2011 7:19
Ach jo

Ach jo, pane Okamuro, oč Vám vlastně jde? Jestli se oháníte morálkou a vypočítáváte zločiny a křivdy, tak prosím Vás to dělejte objektivně a ne, že někoho odsoudíte a někoho omluvíte. Ono to vypadá, že jste k těm svým (politicky) tak nějak shovívavější. Takže suma sumárum, děláte přesně to, co sám kritizujete. Manipulujete s fakty. Působí to na mě, a to ne poprvé, že hodláte vstoupit do politiky. Budiž. Ale bohužel - pro mě nejste jiný než ti současní politikové. Vždyť překrucujete ke svému prospěchu, co se Vám hodí.

0 0
možnosti
P

Paulus

2. 8. 2011 22:06
čunek

Pan Okamura není příliš důsledný. Ať se laskavě podívá do toho revizního posudku od VŠE. Takovou slátaninu jsem už dlouho nečetl. Však už detektivní agantura Kroll vyjádřila podiv nad tím proč se tzv rezervy ve výši 12 mil. Kč, které představovaly peněžní prostředky na budoucí opravy všech bytových jednotek nebyly rozpuštěny při prodeji jednotlivých bytů. Znalecký ústav VŠE je typický produkt této srandaškoly. Oni oceňují byty v době regulace (v době kdy se ví, že se bude deregulovat) metodou diskontovaného cash flow. Takhle nikdo nemovitosti neoceňuje. Touto metodou by vyšlo, že ceny bytů nemovitostí v New Yorku (nebo v Praze) v době regulace budou mít velmi nízkou nebo i zápornou hodnotu. A obdobně to vyšlo pro 100 bytů ve Vsetíně. 

Závěr je: 100% investorů by za tu cenu co tam byla dané byty (resp. 51 % ve vsetínských bytech sr.o.) koupilo - dobrej kšeft.

0 0
možnosti
LD

dohlib

2. 8. 2011 15:13
pojďme do toho !

http://www.lastura.cz/rejstrik/vyzyvam_obcany_k_aktivite/generalni_stavka_18__11__2011.html

Lepší vláda odborníků než zlodějů a stranických vlezdopr....neboli řitních alpinistů !

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

4. 8. 2011 7:21
Re: pojďme do toho !

A ti tzv. odborníci nemají politický názor? Jak je vidno, i odborník (no, nevím na co) pan Okamura ho má.

0 0
možnosti
LD

dohlib

2. 8. 2011 15:10
má pravdu a proto 18.11.2011 generální stávka !

0 0
možnosti
JNN

Joey nikdy neodejde

2. 8. 2011 17:59
Re: má pravdu a proto 18.11.2011 generální stávka !

to fungovat bohužel nebude. Lidi jsou jako ovce. 90% lidí nedůvěřuje vládě, ale protestovat a hejbnout zadkem nepůjde nikdo. Naopak ještě jsou všichni naštvaní, že nejezdí autobusy a že se jim komplikuje život a odborářům se jen vysmívají, že jim to krachuje. Přitom nikdy nikdo žádnou jinou účinnou možnost, jak zatopit politikům, než stávku, nevymyslel. Kradou nám peníze z kapes horem dolem, zákony si kroutí ke svému prospěchu, tunelují rozpočet a jen se smějí všem do obličeje, protože vědí, že jim to všechno projde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/