Diskuse

Ženy vpřed!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vlce2011

5. 9. 2011 14:49
Tomio, seznamte se

Sofia Kowalewskaja, Virginia Woolf, Louise Otto-Peters, Ella Fitzgerald, Coco Chanel, Lise Meitner, Josephine Baker, Hannah Arendt, Claire Waldoff, Marilyn Monroe, Käthe Kollwitz, Patricia Highsmith, Bertha von Suttner, Janis Joplin, Gertrude Stein, Simone de Beauvoir, Christa Wolf, Mileva Einstein, Amelia Earhart, Else Lasker-Schüler, Pina Bausch, Erika Fuchs, Selma Lagerlöf, Marie Curie, Marie-Luise Kaschnitz, Emmeline Pankhurst, Florence Nightingale, Susan Sontag, Marlene Dietrich, Anne Frank, Camille Claudel, Margaret Mead, Rosa Mayreder, Irmtraud Morgner, Meret Oppenheim, Georgia O'Keeffe, Isadora Duncan, Astrid Lindgren, Rosa Luxemburg, Frida Kahlo, Maria Callas, Billie Holiday, Clara Schumann, Alice Schwarzer, Ingeborg Bachmann, Elfriede Jelinek, Hedwig Dohm, Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Herta Müller, Anna Freud, Mary Ainsworth, Marie-Luise von Franz...

0 0
možnosti

Milazly

7. 9. 2011 7:45
Re: Tomio, seznamte se

Na každou paní najdete minimálně stovku mužů stejně úspěšných či mimořádných. Pan Tomio neřek, že nejsou geniální ženy - řek, že jich je míň než mužů. Průměrné IQ mají muži i ženy zhruba stejné, jen křivka rozdělení je u mužů "plytčí" - více úchylek směrem k minimu i maximu.

0 0
možnosti

Richmonds

29. 8. 2011 11:03
...

snad přijde doba, že i běžný člověk jako já, bude moci díký kvotám vyhrát zlatou olympijskou v běhu na 100m. Však to si také přeci zaslouží každý a ne jen ti nejlepší :-)

1 0
možnosti

jita

15. 8. 2011 9:08
Zatracené feministky

Jsem žena a tenhle text mě neuráží. Naopak raději bych, kdyby se společnost k ženám chovala jinak, než jako k feministkám. Ty moc ráda nemám. Vyžadují rovný přístup k obou pohlavím. Ale přitom je jasné, že žena bude vždy křehčí konstrukce - fyzické i psychické. Prostě jsme jiné, než muži a tak to musíme brát. Neznamená to přece, že se musíme vrátit do doby, kdy ženy seděly doma a staraly se jen o muže, děti, domácnost. Jde jen o přehodnocení přístupu. Ten dnešní chápu jako špatný. Důchodové zabezpečení, zdravotní péče atd. Vše se bude odvíjet od odpracovaných let. Nezohledňuje se to, že ženy kolikrát pracují více než muži. Znám spoustu mužů, kteří doma tvrdí, že se v práci nadělají dost a tak proč by pracovali ještě doma. Ne každý si může dovolit paní na úklid a tak ženy dřou v práci a potom ještě doma. To jim samozřejmě snižuje pracovní schopnosti a soustředěnost. Dost těžko se rozhodují důležité věci, když někde vzadu v mysli: je musím nakoupit, co udělám k večeři, Honzík zase zlobil

2 0
možnosti

jita

15. 8. 2011 9:16
Re: Zatracené feministky

, musím zajít do školy atd.

Svěřit péči o domácnost a děti cizím? Ne každá na to má. Raději se bude honit, aby doma bylo vše perfektní, než aby přiznala, že to nezvládá a potřebuje pomoc. Chlapi tohle nevidí. Jsou i vyjímky. Znám rodinu, kde se tahle honí chlap. Bohužel žena z této rodiny nemá žádnou vedoucí funkci - nikdy v životě by jí nedostala. Její intelekt a zručnost jsou vemli malé. Není ochotná se učit nové věci. Např. tvrdí, že žila spokojeně bez počítačů a bude tak žít i nadále. Je o jednu generaci pozadu - je mladá je jí teprve 40 a chová se jako by jí bylo 60 a nebo žila před 20 lety... Když jsem se s ní seznámila, říkala jsem si jaký má asi koníček. Už to vím, žádný. Svede toho dost, ale je taková otrávená, nic jí nebaví - jako puberťák. A to má doma jednoho a nevidí, že se chová stejně. Takové ženy nemusím. Vždy je možnost jak se rozvíjet. Člověk by se měl stále učit něco nového. A tím nemyslím jen jazyky, nebo počítače.

0 0
možnosti

janulator

11. 8. 2011 22:16
Zapoměl jste se zmínit

že je málo (alespoň já o žádné nevím) restaurací s Michelinskou hvězdou, kde by šéfkuchař byla žena. Takže to také není z hlediska genderové správnosti v pořádku!!! S tím se musí také něco udělat! Navrhuji: Do všech světových hotelů a do všech restaurací dosadit jako šéfkuchaře ženu...a to bychom se podívali na to, aby nějaká toho Michelina nedostala!

0 0
možnosti

kiv

11. 8. 2011 11:49
O inteligenci až tak nejde

jako o jeden hormon, testosteron.  Toho mívají zpravidla více muži, ženy většinou až po přechodu. Proto není náhodou, že když už v politice (či korporátní sféře) něco nějaká žena dosáhla, bylo jí zpravidla po padesátce.

Neplést sem prosím nějaké barbínky od veverek. to je jiná operetka  :-)

0 0
možnosti

La Canadienne

10. 8. 2011 16:38
dostat sanci

Jako dukaz toho, ze zeny jsou mene inteligentni uvadite fakt, ze mezi zenami neni tolik znamych skladatelu atd. A neni to nahodou dane tim, ze zeny v minulosti proste nedostaly SANCI svuj talent rozvinout, ze nemohly studovat natoz rozvijet karieru? Ze jeste pred par desitkami let mohly zeny byt maximalne sekretarkami, ucitelkami a zdravotnimi sestrami? Ze byly povazovany za prilis hloupe na to, aby mohly byt napr. lekarkou? Podle logiky, kterou jste pouzil bych napr. mohla prohlasit ze zeny, zijici na uzemi ovladanem Talibanem jsou prilis hloupe, aby se naucily cist a psat....

0 0
možnosti

Milazly

7. 9. 2011 7:50
Re: dostat sanci

Ne! Jsou příliš hloupé, že akceptují islám!

0 0
možnosti

La Canadienne

10. 8. 2011 16:21
statistiky a jine

Vazeny pane Okamuro,

jsem docela zklamana vasim poslednim blogem. Sice chapu a mohu souhlasit s obecnou myslenkou: tedy jak problematicke jsou kvoty. Nicmene jsem smutna z vasi reakce ohledne zen a jejich schopnosti a inteligence. Myslela jsem si, ze jste jeden z tech inteligentnich, uspesnych muzu, ktery ma dost "velke" koule na to, aby vedle sebe snesl uspesnou zenu a zeny povazoval za rovnoceneho partnera.

Z jakych statistik jste cerpal sve zavery? Vazne chcete tvrdit, ze inteligence jako takova je spjata s pohlavim?Nebo mi snad chcete rict, ze cernovlasi jsou hloupejsi nez blondati? Ze jedna rasa je inteligentnejsi nez druha???

0 0
možnosti

Plukovnik_Kolonel

17. 8. 2011 11:45
Re: statistiky a jine

Takovouhle obhajobou tedy děláte ženám medvědí službu ;) Zkuste si přečíst blogpost znovu a tentokrát pečlivě, než budete vytýkat něco, co tam vůbec nezaznělo. Statistika mluví o rozložení inteligence a extrémech, u mužů je prý více výkyvů na obě strany, kdežto ženy se drží více u středu. To ale ani v nejmenším neznamená, že nemůžou být geniální ženy, jen jich bude méně, než mužů (ale u těch, tedy nás, je i víc blbců, což vás může těšit :)) . Analogii vidím třeba u řízení auta, i ženy jsou velmi dobré řidičky, ale větší procento než u mužů má s řízením problémy (horší prostorová představivost atd.), je to prostě jen statistika, ale ne shazování celého pohlaví.

Co je ale k zamyšlení je spíš to, že Tomio dává rovnítko mezi hodnotu IQ a mezi schopnosti lidí. Přitom testy IQ se zaměřují hlavně na analytické myšlení, vůbec neřeší EQ, schopnost spolupráce, multitaskingu (doména žen) atd.

0 0
možnosti

Psí zadek

9. 8. 2011 15:58
Vyjádřím se jen k detailu

Spisovatelek vážné literatury bylo a je dost, i tak nesouhlasím s vnímáním dětské literatury jako něčeho méně hodnotného a druhořadého. Dětská literatura nás, respektive ty z nás, co čtou, formovala možná zásadněji než literatura dospělá a napsat opravdu kvalitní dětskou knihu není o nic lehčí než napsat kvalitní knihu pro dospělé. Proto vnímám dětskou literaturu jako zcela rovnocennou - myšleno obecně, nikoli konkrétně Rowlingová. Ale když už jste ji zmínil, kolik současných autorů vážné literatury je tak známých jako ona?

0 0
možnosti

pitivier

9. 8. 2011 11:29
Jedno hezké přísloví říká,

že potrefená husa se vždycky ozve.

0 0
možnosti

hamry

9. 8. 2011 10:54
Chtěla bych vědět

Kolik by bylo geniálních mužů,kdybychom jim hodili na krk reprodukci a výchovu lidstva a začali na nich praktikovat diskriminaci jakou používají muži vůči ženám?;-O

2 0
možnosti

janulator

11. 8. 2011 22:22
Re: Chtěla bych vědět

No, já osobně bych se moc bavil jak byste to na chlapa (na takového po kterém všechny ve skrytu duše toužíte) "všechno" házela. A co by on na to!!! Už jen jak jsem si to představil, tak mne to naladilo na dobrou noc! :-PR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/