Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NN

noneno

27. 12. 2011 1:21
1.Jsem žena činu a ctím muže slov, pana Okamuru

Pane Okamuro, Váš blog burcuje a probouzí lidi z letargie. Mne trápí však to, že nikdo nenachází slova ke konkrétním činům. Protože se už asi 5 let domnívám, že cesta ze všeho marasmu, kterým se nyní "brodíme" vede přes změnu pojetí podstaty fungování společnosti, neustále se mi vnucovala myšlenka o tom, že změna musí být v hodnotě toho, co budeme směňovat a to je ENERGETICKOU NÁROČNOST PRODUKCE (EN). Při hlubším pohledu na tuto zdálivě hloupou a nesmyslnou myšlenku však můžeme dospět k tomu, že pokud bude pouze daň z energetické náročnosti produkce a  daň z energetické náročnosti spotřeby a vybrané daně  budou přerozdělovány podle klíče: kdo je pod hranicí energetické náročnosti spotřeby obdrží příspěvek od státu na dorovnání do spodního pásma, kdo je nad průměrnou hranicíc bude platit vyšší daň, než je průměrná. Žádné jiné poplatky, ani příspěvky nikdo platit, ani dostávat nebude. A protože jsem "žena činu" následuje návrh změny v 7 krocích, na základě výše popsaného:

0 0
možnosti
NN

noneno

27. 12. 2011 1:59
Pokračování 1.Jsem žena činu a ctím muže slov, pana Okamuru

Bohužel, je zde málo místa, tak jen stručně: V dnešní době jsou všechny problémy stavu tohoto světa spojeny s PENĚZI  a  s  NEDOSTATKEM ENERGIE. Z toho plynou tyto otázky:  Čím nahradit peníze, které jsou mírou chtivosti po něčem  a  jak zajistit udržení dostatku energie (zdrojů) potřebné pro život na této planetě pro všechny pozemšťany. Odpověď: Hodnotu peněz (což je dluh spojený s Růstem a plýtváním) vyjádřenou jednotkou 1USD  nahradit jednotkou 1 KJoule (což je jednotka energetické náročnosti jak produkce, tak spotřeby). Chtivost po věcech nahradit tvořením a spotřebou s nejmenší energetickou náročností (EN).  K čemuž přirozenou cestou dovede každého člověka zásada rovnováhy v odčerpávání zdrojů z této planety. A tuto zásadu prosadí princip  daní  jak z EN produkce, tak  EN spotřeby a přerozdělení části  daní z nadstandardu EN těm, co čerpají  EN spotřeby a produkce pod hranici standardu. To je základní princip, ostatní nechť dotvoří lidé, kteří chtějí rovnost pro všechny.

0 0
možnosti
PB

kybernetik

12. 11. 2011 13:44
Pane Okamuro díky.

Pokud si přečtete knihu P. Beneš: Informace o informaci, BEN - Technická literatura, tak bych rád znal váši reakci. V

0 0
možnosti
M

Millli

11. 11. 2011 21:07
Vážený pane Okamuro

Ráda čtu Vaše články a názory. Vaše snaha probudit v nás všech hrdost, svobodu a návrat ve víru a sílu jak sebe sama, tak národa, je obdivuhodná. Vždyť my všichni jsme sílou národa. Co do ní vkládáme, to se nám také vrací. Až si to uvědomíme a půjdeme skutečně za tím, co chceme a co můžeme mít, v tom pozitivním slova smyslu, bude to skutečně úžasné a moc nám to všem přeji a věřím v to.Vystihujete vším, co říkáte pravou podstatu věcí, záležitostí, které se týkají nás všech. Z vlastní zkušenosti vím, že to dokáže skutečně málokdo. Moc si přeji, zůstaňte takový, jaký jste a jistě sám víte a cítíte, že nemlátíte „prázdnou slámu“. Jak tak čtu některé příspěvky, bude to skutečně moc práce, ale každý svou troškou do mlýna, to by bylo, aby se nesemlelo  Začít sám u sebe je obtížné, když si člověk uvědomí upuštění od všech odsudků, pomluv a rádo by obhajob, říct sám sobě pravdu do očí, zříci se pohodlí a skutečně začít na sobě pracovat, na změně smýšlení, jednání….žijeme v tom každý de

1 0
možnosti

Vladimír Škopek

31. 10. 2011 23:46
Nojo

Je to evergreen, ale prostě R^R^R^

0 0
možnosti
A

Amálka

21. 10. 2011 18:34
Pane Tomio,

perfektní, skvělé!! Kéž by většina lidí chápala, o čem to tu píšete....  Držím pěsti!

0 0
možnosti
PN

petacx

18. 10. 2011 2:43
How an Economy Grows and Why It Doesn't

to neni mimo, lži "ekonomu" nas zavedli spolu s volici na scesti:

-

How an Economy Grows and Why It Doesn't   8-o

http://www.mzda.blogspot.com/2011/08/how-economy-grows-and-why-it-doesnt_08.html 

 R^ V R^

0 0
možnosti
B

Bumbardon

13. 10. 2011 18:17
Kvalitní a užitečná páce - to jediné nás spasí pane Okamuro

Pokud máte děti a záleží vám i na jejich budoucnosti, měl byste se nad tím sloganem pořádně zamyslet.

A pište jenom o něčem, čemu doopravdy rozumíte. Třeba o cestovních kancelářích ...

0 0
možnosti
B

Bumbardon

13. 10. 2011 18:20
Re: Kvalitní a užitečná páce - to jediné nás spasí pane Okamuro

Ještě jednou a pořádně:)

Kvalitní a užitečná práce - to jediné nás spasí pane Okamuro

0 0
možnosti
PZ

0xf

13. 10. 2011 17:16
jen bych podotknul

ze nedavno zemrel denis ritchie co pro svet pocitacu znamenal daleko vic nez jobs... sice nemaloval tak krasne ikonky ale diky nemu ty ikonky neco delaly ;-) ale nejak se na to opomelo holt soumeni jsou lepsi....

1 0
možnosti
R

rudaz

13. 10. 2011 22:23
Re: jen bych podotknul

Šoumeni nejsou lepší, jen tzv."média" jim popřávají sluchu. Pan Jobs byl jen prostředníkem mezi vývojovou dílnou, výroci a uživateli. Všichni ale jaksi opomněli zajistit bezpečnost našich zařízení, našeho soukromí. Proč asi?

Zrovna dnes ve zprávách informovali, že kdesi za mořem se hacker-zloděj naboural do cizích záznamů a zneužil toho. Půjde sedět.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
EP

pokaseda

13. 10. 2011 10:28
Rozlišujme

Za ty pošetilce co změnili svět v oblasti techniky je nutné stále děkovat prozřetelnosti, že je lidstvu dala. Ale magoři, kteří chtějí měnit lidi , společnost  a to bohužel jen na základě nějaké pročtené, a někdy i špatně pochopené brožury. Jsou to t.zv. brožurkoví vzdělanci, kteří své rozumy šíří většinou velmi agresivně.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

12. 10. 2011 13:43
Hmm

No, bohužel se na to dívíte jen z jedné strany. Zapomněl jste na jiné šílené lidi, třeba Hitlera apod. Také chtěli změnit svět. Takže není každá změna k lepšímu. Otázkou je, zda jsou změny potřeba. Zda třeba opici vadí, že nemá dům. Kdyby si ho uměla postavit, tak by jí jistě bylo bez domu hůře a tvrdila by, že nepochopí, jak její předchůdkyně mohly bez domu být. Podobně je to s lidmi. Mladí asi nepochopí, jak se mohlo dříve žít bez mobilů a PC. Ale my starší víme, že to šlo celkem dobře a nikomu to nechybělo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/