Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marieholub

27. 8. 2012 16:52
Nezávislá a nepolitická policie.

Téma policie- líbí se mi v poslední době její zásahy do řad politiků,kdy jim dává najevo,že jsou také postižitelní.Nevím jaká pravidla mají páni ministři při nástupu do funkce.Jak je možné,že nemají žádnou zodpovědnost za svá rozhodnutí? Každý občan v této republice nese zodpovědnost ve svém pracovním procesu.Když je zaměstnancem,přijde o místo nebo je pokutován.Podnikatel při špatném rozhodnutí přichází o svůj majetek.Jen vládní pracovníci ,,si hrají na písečku a jestli se ta babovička rozsype ,to je jednou uplácáme jinou,,Ministerstvo financí pan Kalousek odborník.Nevím,jak chce zvednout ekonomiku,když  chce ještě zvednout daně?Pokud nákupní síla a výrobní síla nebude v rovnáze tak to nefunguje.Pokud lidé nemají peníze nemohou nakupovat..Lidé potřebují práci,aby mohli nakupovat,ale jenom brát ? To nic nevyřeší.Myslím ,že policejní aparát by se měl zaměřit na celou vládní elitu a postupně prověřovat a hnát je  k  morální a finanční zodpovědnosti..

0 0
možnosti

Dedfernet

16. 8. 2012 22:33
Česká policie

Vase nazory p. Okamura jsou vždy zajimavé a rad je čtu. K otazce PČR bych chtěl napřít pozornost i jiným směrem. V poradu OVM byly v jiných souvislostech zminena dvě cisla. První počet příslušníků PČR je cca 40.000 a byl zmíněn průměrný plat 31.000,- Kč. Pronásobte tato cisla a dostanete neuvěřitelnou 1 miliardu 240 milionu! Měsíčně. K tomu máme Městskou Policii, vojenskou Policii a kdoví jakou ještě. A k tomu množství civilních pracovníku. V televizi jsou nám nabízeny postavy komisařů , inspektorů kterym se rozpadají rodiny pro jejich pracovni vytížení. Zapomenete. Byt dneska příslušníkem je výhodné zaměstnáni, kde můžete za minimálního rizika dobře přežít. 6 tydnu dovolene, jídlo za 15Korun,ošacení a výstroj samozřejmostí. Výsluhy. Na jednoho příslušníka pripada cca 250 občanu. Neznám demografické složení v ČR ale všichni snad proboha nejsme gauneri. Věřím, ze těch co šlapou ulici možna je málo, ale ať si to poresi v ramci PČR . Je to složka obdobné jako Armada, Senáty, poslanci EU..

1 0
možnosti

SID09

27. 8. 2012 18:48
Re: Česká policie

Bohužel, ve své podstatě máte naprostou pravdu, ale tento názor nesdílí státní zaměstnanci. !!!!

0 0
možnosti

pastva.blog

6. 8. 2012 16:32
kandidatura do senátu

Pane Okamuro, zdá se, že jste slušný a poctivý člověk. Lidi ,kteří vstupují do politiky s čistými úmysly jsou brzy zkompromitováni nebo sami znechuceně odchází. Proč se pouštíte do boje s větrnými mlýny sám? Už dlouho čekám na politickou stranu, které bych mohl alespoň jedno volební období věřit, že to s námi myslí dobře a upřímně. Najděte pár svých dobrých a odvážných přátel a jděte do toho pořádně. Děkuji

0 0
možnosti

Templ

20. 9. 2012 18:50
Re: kandidatura do senátu

No...a skončí jako pan Fišer. Tedy pokud nebude jednat podle starého: Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti.

0 0
možnosti

JoEX13

27. 7. 2012 11:00
...

Souhlasím s panem Okamurou, že policie konečně došlápla na ty politické poskoky mafie. Ovšem jak se to vyvíjí dál je opět jen důsledek toho, že policie jde správnou cestou. Najednou politici chtějí aby pan Lessy zmizel z funkce, aby místo něj mohli nasadit loutku, která je bude poslouchat. Nedivil bych se, kdyby Kalousek a spol tlačili na zkorumovaného Kubiceho, aby se zasadil o tu změnu.

3 0
možnosti

SID09

27. 8. 2012 18:52
Re: ...

Nemluvte o policii jako celku. Pokud se bavíte o tom, že někdo na někoho došlápl, tak je to jen několik desítek osob. A veškeré tanečky kolem policie jsou vlastně jen k vůli té malé hrstce, kteří jsou ochotni si rýpnout do skupiny "nedotknutelných" Normální policista si toto nikdy nedovolí, protože ví, že je pro něj snažší se do ničeho nemíchat a všechno v termínu řádně odkládat k zapomnění ;-)!!!!

0 0
možnosti

Vechtr z Protivína

25. 7. 2012 7:55
Když

vidím bloger Tomio Okamura- nečtu to. Tento pán rozumí všemu, všude byl a od všeho má klíče. Připmíná mi Paroubka, který hlásal co prostý lid chtěl slyšet a dojel na to!

0 0
možnosti

qwed

25. 7. 2012 8:23
Re: Když

Srovnáváte nesrovnatelné ;-D

1 0
možnosti

lecaks

24. 7. 2012 23:42
Dotaz

Ví někdo o diskuzním fóru, kde se nebojí pravdy? Zde začíná tvrdá cenzura a uplatňování hesla"Čí chleba jíš..."

R^

0 0
možnosti

mašinkář

24. 7. 2012 18:52
Kdo jsou politici

Je třeba uvědomit si, jaké osobnosti nám vládnou, říkáme politici, ale jací jsou to lidé. Všichni se rekrutují z členských základen místní  úrovně. Přitom většina místních organizací je ovládaná nějakou místní radou, která určuje, kdo do strany smí, nebo nesmí. Jde čistě o uzavřenou společnost, která mezi sebe jen tak někoho nepustí a není rozdíl mezi stranami. Tento stav není otázkou poslední doby, ale trvá prakticky od masového zakládání politických stran těsně po revoluci.  Tehdy do stran vstoupilo množství dobrých lidí, kteří chtěli, aby naše země byla lepší, prosperující a stabilní. S nimi do politiky vstoupili i  kariéristé, příštipkáři a netáhla všeobecně s nadějí, že si přes politiku opatří nějakou trafiku. Během doby někteří ze schopných postoupili na vyšší úroveň a další z nich do vysoké politiky. Během let odešlo z politické činnosti mnoho těch, co prohlédli. Zůstali jen ti, co čekali na další kolo. Proces se mnohonásobně opakoval.  Zůstali jen trafikanti.

1 0
možnosti

lecaks

25. 7. 2012 0:07
Re: Kdo jsou politici

O trafikantech více:

"Končí pro pijavice doba hájení?" na http://www.hannig.blog.idnes.cz

R^

0 0
možnosti

sarumánek

24. 7. 2012 18:25
slabé

Stokrát omleté téma zpracované stejně tuctovým způsobem po sto prvé. Klasický populisticko-revoluční styl, rozdělující svět na "nás správné dole" a "ty špatné nahoře". Plamenné výzvy podobné těm budovatelským, kdy pracující lid bojuje za spravedlnost. Nechybí samozřejmě ani osočování bez důkazů a patent na jedinou pravdu. Takže ten a ten je vinen předem a pokud se to neprokáže, pak jedině proto, že policie bude zastrašována a umlčena. A já si jen říkám - byl Okamura vždycky tak slabý nebo nám "johnovatí" a vymýtá svým plamenným mečem všemožné politické brontosaury v přímé souvisloti s blížícími se volbami?

0 0
možnosti

morre

23. 7. 2012 23:29
držel bych

se jednoho pravidla-policajtů,politik§,podnikatelů,odborářu i obyčejných i supeobyčejných co nadávají na všechno je poctivých tak zhruba stejně....toliko k vaším snům,někdy ale oprávněným připomínkám...

0 0
možnosti

Tomáš Jefferson

21. 7. 2012 23:48
Volit polic.prezidenta přímo občany na 4 roky nebo...

...jmenovat/odvolávat (=kontrolovat) 1 člověkem (ministrem vnitra) ? Ministr vnitra musí skákat podle not předsedy vlády jinak je zase ministr vnitra odvolán předsedou vlády.To vpodstatě koncentruje diktátorskou perzekutivní moc do rukou premiéra,jež se vůbec nemusí zodpovídat občanům ze svých činů,ale pouze mu stačí uplatit různými formami (dotace, polit.funkce, funkce ve st. správě, atd.) dostatek poslanců ve Sněmovně, aby dál izolovaně vládl občanům této země.

Až bude polic.prezident volen přímo občany,tak bude policie skutečně odpovědná občanům a jednat svobodně v jejich prospěch, nikoli ve prospěch těch,kt. jmenováním a odvoláváním kontrolují,co a jak policie dělá.Nemožné ?

48 států USA: občané volí šerify přímo,ve 41 na 4 roky.

43 států USA: občané volí státního zástupce přímo, zpravidla na 4 roky.

39 států USA: občané volí soudce od místních po ústavní přímo, zpravidla na 6 let.Už cca 200 let. :)

2 0
možnosti

Tomáš Jefferson

21. 7. 2012 23:49
Doporučuji všem, kt. neznají,...

...jak může fungovat policie,st. zástupci,soudci a celkově spravedlnost ve společnosti,respekt k právům občanů a soukromému vlastnictví občanů,nechť si zajedou osobně ověřit nejen do USA, ale i do ostatních anglosaských zemí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/