Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

chicocheco

1. 11. 2012 8:12
Tomio, s vašimi názory většinou souhlasím,

ale Amerika je policejní stát a souzení tam často není podle selského rozumu soudců (Amerika a selský rozum je oxymoron), ale podle LIBOVŮLE soudců.

0 1
možnosti
OB

Olgasen

20. 10. 2012 17:29
S těmi biči je to krapet jinak...

Cervenehy Trpaslik: Rimmer: "Pyramidy - jak jen mohli ti Egyptane premistit tak masivni kvadry bez pomoci moderni techniky?"Lister:  "Meli masivni bice Rimmere, masivni bice..."

Dneska uz se vi, ze to tehdy nebyla metoda "pomoci bicu", ale ze Egyptani povazovali za cest ucastnit se stavby pyramid, protoze jim na rozvoji jejich zeme a kultury ve vsech smerech proste zalezelo.

To je dost jina motivace, nez jen pomoci bice...Jak si myslim, ze pan Okamura je chytry muz, tak tohle s euplne nepovedlo. Represe u nas jsou. J epotreba ale mnohem vic zapracovat na prevenci!!! A take je problem, jak represe nedobre funguji. Nejen politicka kultura, ale i moralka je u nas stale dost nizko. Je to vse spis o korupci v teto dobe...

Budu velmi rada kdyz pan Okamura opravdu bude bojovat jak lev v Senatu, ale prezidentem ho volit nebudu. Na to jsou tu mnohem vhodnejsi kandidati - o tom jsem presvedcena. At aspon v Senatu zatim ukaze co umi, ne jen, o cem umi mluvit, jak spousta ostatnich lidi.

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 10. 2012 19:36
Re: S těmi biči je to krapet jinak...

Můžete mi prozradit, kteří jsou podle vás ti VHODNĚJŠÍ KANDIDÁTi ? Abych měl snadnější volbu !!;-D;-D!!

1 0
možnosti
JH

kpt.Dabač

15. 9. 2012 19:53
Prospěch občanů.

Já jako občan pro svoji spokojenost potřebuiji:

1. Starostu ktereý se postará o rozvoj obce kde žiji (bez volebního období buď dělá svojí práci dobře ku prospěch obce a jejích obyvatel pak ať ve své fukkci je do konce svého života, nebo jí dělá špatně pak ihbed z hrušky dolů.

2. Šerifa (policejního prefekta nebo jinak se jmenujícího) také voleného se stejnými podmínkami jako starosta.

3. Soudce který nás spravedlivě rozsoudí když se dostanu s někým do sporu, v případě trestného činu uloží odstrašující trest.

Zákony které budou ku prospěch většiny a né pro pár gaunerů.

1 0
možnosti
ZK

SID09

20. 10. 2012 19:39
Re: Prospěch občanů.

Tak to máte blbý - zejména bod 2 a 3 jsou za současné situace nesplnitelné a bod č. 1 by se dal plnit jen na menších obcích. !!;-)

1 0
možnosti
AP

AntonínP

14. 9. 2012 15:26
Už se těším, až prezident podepíše nějaký zákon,

u koňa se sejte 20, 30 lidí a podepíšou si že jej nechtějí a hurá, zákon neplatí.

0 0
možnosti
S

swatt

9. 9. 2012 22:22
Souhlasim

Tomio, objevila jsem vase clanky az tedko a mam z nich opravdu radost. Pocit, ze jeden bojuje za vsechny, doufam jen ze ti ostatni se pridaji a nezustanou jen u diskuse az nastane ten spravny cas. Chtelo by je to vsechny vyhazet, uz je vazne na case. CO? Obdivuji vas prehled a odvahu poukazat na ty zlodejny a spinave praktiky v nasi politice v nasem state, o kterych vsichni vime. Jen s USA jste se vazne sekl vedle, neni to az tak jak pisete, budte radi, ze ta americka demokracie jeste nedorazila do Cech v plne polni. To by uz pak byl uplny bordel. Danove uniky tak to je tak jako u nas. Zbohatlici ti se neresi, maji uplne jine podminky, nejnizsi procento, pouzivaji hlavne financovani, vzdyt preci davaji dary politickym stranam a nadacim, proti delnikovi plati jeste mensi % ale z mnohem vyssi castky ze, a pak kdyz uz je toho moc tak jednoho predhodi.Maji na ty nejlepsi pravniky. Demokracie jeste nedospela a EU je okradani v mezinarodnim stylu.Podporujeme zmetky, smutne, proti sve vuli.

2 0
možnosti
VM

mc.vlada

7. 9. 2012 8:23
Zase máte pravdu

A je nutné, aby si lidi uvědomili, že všechny politické strany, které se účastnili od revoluce vládnutí, a tím i politici těchto stran, nejsou takového kroku schopni, protože tohle mafiánské prostředí vybudovali právě oni. A podle toho vybírat při příštích volbách. Je lepší mít naději, že se něco zlepší, než volit ty, kteří už to neúspěšně skusili a mít jistotu, že se nic nezmění, i kdyby slibovali cokoli.

1 0
možnosti
PS

lecaks

9. 9. 2012 22:10
Re: Zase máte pravdu

Volba NEparlamentní strany je jedinou zákonnou možností, jak provést přeměny ve vedení státu. Hůř se prostě vládnout nedá. Dva roky tvrdím, že ani jeden z chlapců ve vládě by neuřídil firmu. Výrobní firmu, abychom si rozuměli. Nemocnici či nějaký ústav financovaný státem umí řídit dnes kdekdo. Výrobní firmu závislou na exportu do 10. zemí, např. Jako třeba pan Blata z Blanska a další šikovní chlapíci. Jenže oni do vlády nepůjdou, nebudou se špinit nynější politikou. Ale z jejich generace jsou lidé, kteří na to mají kvalifikaci (10 let praxe u dopravního inspektorátu, dalších 10 let vlastní dopravní firma apod.). Takže těšme se na volby, k nimž přijdou všichni a dají ve většině hlas NEparlamentním stranám. Ale chce to již nyní si pokornou stranu vybrat a pomáhat jí třeba maličkostí (vyvěšení plakátu, sběr podpisů pod petici aj.). Samo se nic neudělá, změna sama se nedostaví.R^

1 0
možnosti
LS

volly

4. 9. 2012 18:32
Omul Tomio

v Cechach uz ne " bic " , ale Sa vz 58......ak47.......M16 ...... a podobne lecebne nastroje vyzvednou narod z krize. Teprve az letajici vcelicky zacnou eliminovat tuhle pakaz co vam tam vladne ,teprve tehda nastane v cesku obrat k lepsimu .....na bic uz je mooc pozde,tomu se ta pakaz uz jen smeje, pripadne ruku ktera drzi ten bic zlape a da ji takove ponauceni ,ze priste si  uz ta ruka  machani bicem sakra rozmysli

0 0
možnosti
AH

ajk

2. 9. 2012 8:31
......

základní otázka je KDO to má jako zavést???přece si nikdo nemůže myslet že by si kapři vypustili rybník....:-/

1 0
možnosti

andy_warhol

2. 9. 2012 13:51
Re: ......

presne tak, samo se to nezavede, revoluce resenim take neni, protoze to by na to doplatili vsichni a ti hajzlici by se stejne smali dal, jak hezky tahali za nitky (kazda revoluce poslednich asi 200 let byla zmanipulovana, mozna i pred tim)

Ja si myslim, ze reseni je proste a delaji ho nezavysle na sobe mnoho obcanu. snazi se minimalizovat to co zaplati do toho baliku k rozkradeni, cim min penez bude, tim min penez budou mit na rozkradeni a zacnou se pozirat mezi sebou. to bude pak ta spravna chvile na to neco prosadit.

proste ten system je treba vyhladovet. to je jedine reseni.

6 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

1. 9. 2012 23:06
Morálka lidí jde ruku v ruce s tresty za zločiny proti ní

Jak na to v ČR ? Volit soudce přímo občany na 6 let, policejního prezidenta,krajské a okresní polic.ředitele na 4 roky, st.zástupce na 4 roky. Sen ? V USA realita už cca 200 let.

39 států USA: občané volí soudce od místních po ústavní přímo, zpravidla na 6 let.

48 států USA: občané volí šerify přímo,ve 41 na 4 roky.

43 států USA: občané volí státního zástupce přímo, zpravidla na 4 roky. Už cca 200 let.:-)

Dále,v anlosaských zemích fungují občanské soudní poroty x staletí. Soudní poroty existovaly v našem soudnictví od revoluce 1848.S přerušováním do převratu 1948,kdy poroty KSČ vyškrtla z Ústavy ČSR.To se dnes děti ve školách neučí. Proč nebyly dodnes v Ústavě ČR obnoveny ? Protože převlečení komunisté tu stále vládnou a každý represivní režim se bojí svých občanů.

7 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

1. 9. 2012 23:15
Doporučuji všem, kteří neznají,jak může fungovat policie,...

...st. zástupci, soudci a celkově spravedlnost ve společnosti, respekt k právům a soukromému vlastnictví občanů, nechť si zajedou osobně ověřit nejen do USA, ale i do ostatních anglosaských zemí nebo třeba jen Švýcarska, kde mají občané k dispozici obecné referendum i ke konkrétním výdajům vlády již od r.1848. Výsledky referenda jsou pro politiky závazné. Ano, od r.1848.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gotthard_Road_Tunnel

http://en.wikipedia.org/wiki/Gotthard_Base_Tunnel

2 0
možnosti
BM

Bedra

1. 9. 2012 21:26
Jo, jo je to tak, souhlas se vším,

ale jen maličkost. Dovolil bych si upozornit, že lékaři nejsou upláceni jen za předpis na drahé léky, ale paradoxně i opačně za léky třeba relativně levné, které však nestojí za nic. V dalším textu schválně uvádím názvy léků abych varoval co nejvíce lidí. Mně osobně se stalo, že jsem chtěl předepsat na mou mykózu nehtů nohou vynikající švýcarský "Lamissil", který jsem si cca před 20 lety na sobě ověřil. Dokonce jsem mu navrhoval, že vysoký poplatek pacienta si rád doplatím! Mladý doktor o tom nechtěl slyšet a argumentoval dokonce, že tento lék se už nevyrábí. Nakonec jsme se pohádali a řekl mi, že když mu nevěřím, ať jdu jinam. Předepsal mi český "Prokazanol" šmejd nad šmejdy, který do mně pral skoro rok a stále mám problémy s nehtovou plísní nohou, která se nevyléčila! Připomínám, že před těmi 20 lety, mne švýcarský lék zbavil nehtové plísně neuvěřitelně už po cca 5 měsících. Byl jsem však tehdejší doktorkou upozorněn, že mykóza se za delší dobu pravděpodobně vrátí, což se stalo...!

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/