Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ve své podstatě a z textu pana Okamury to i vyplývá, pokud by stávající státní orgány pracovaly tak, jak mají, tak majetkové přiznání by bylo nutné pouze v případě, že by státní orgán dospěl názoru, že mu nějak nevychází hodnota nabytého majetku s příjmy a odvedenými daněmi. Finanční a katastrální úřady, banky, obchodníci s cennými papíry atd. již dnes jsou propojeni a není problém všechna tato aktiva a pasiva jednotlivce dát dohromady. Myslím, že to není při dnešním stavu informačních technologií ani takový problém. Kde jaký exekutor si během dvou dnů zjistí kompletní údaje o vašem majetku a jde vám po něm, jako slepice po flusu. A to je právnická spodina. Co by dokázali ctihodní státní úředníci a jejich právní poradci, jenom kdyby chtěli, ale spíše mohli. Žádné debaty nejsou třeba, je jenom potřeba pracovat a plnit úkoly, ke kterým byly úřady a instituce zřízeny.

1 0
možnosti

Co treba zacit u politiku? Proc porad existuje "nahubkovy zakon" co je zvyhodnuje? Komu slouzi? To neni nic na Vas osobne, ale hodne Smelinaru v politice z toho profituje, a to je spatne!!

2 0
možnosti
Foto

To je opravdu ve světě běžné, kontrolovat při nejmenším majetek státních úředníků. Nevím, jak velký přínos by to mělo v praxi v Čechách, ale mnoho darebáků na to venku už chytili.

6 1
možnosti

Přínos by to mělo určitě velký. Kdyby se toho totiž politici = mocní (a jejich Janouškové a Dalíci v pozadí) nebáli, už by se tady dávno o takovém zákonu minimálně diskutovalo a byl schválen. A hmotná odpovědnost politiků a státních zaměstnanců, tedy požadavek být dobrými hospodáři, by mělo být také samozřejmostí. Pokud se nepletu, možná na někoho zapomínám, tak v minulosti o přiznávání usiloval Zeman, usiluje o něj hnutí HzPD a mají ho v programu komunisti. Nedávno jsem učinil pokus a ODS, TOP09, VV, ČSSD a komunistům jsem napsal dotaz, jak se k přiznávání majetku staví. Odpověděli mi jediní komunisté s tím, že to mají ve svém programu včetně odkazu na stránky.

3 0
možnosti

Kdyby stát důsledně a transparentně kontroloval, kam odtékají jeho peníze, nebylo by majetkových přiznání potřeba. Jen nechápu, jak se někdo může tvářit, že je jednoduší a efektivnější kontrolovat veškerý majetek a finanční toky deseti milionů lidí, místo sledovní finančních toků jednoho subjektu.

0 2
možnosti
Foto

No právě. Oni zrovna ti, co to mají z pověření státu důsledně a transparentně kontrolovat, tak si ''odtékají'' peníze do kapes. A co teď ?

2 1
možnosti

Pan Okamura nějak bruslí již mimo realitu.Kdo má náturu krást,tak krást bude.A klidně se i odstěhuje někam, kde bude v klidu. Navrhované kontroly šly dělat v reálném socialismu.Dnes to již nelze.Ideální by bylo,když by lidé prozřeli. Nikdo nepotřebuje domy za stovky milionů a cihly zlata pod postelí také nikomu v ničem nepomohou.Jedině vývoj společnosti tyto nešvary může vyřešit i když to vypadá naivně.Ale vývoj tu je. I papež podal rezignaci a to něco naznačuje.Možná je na tom našem světě všechno jinak, než si myslíme. A třeba bude i líp !!!

1 2
možnosti

J66i16ř61í 72R28o53d

10. 2. 2013 20:12

Já nevím, proč je nutný další zákon o majetkových přiznáních? Už podle dnešních zákonů může(a dokonce musí) kterýkoliv občan podat oznámení na FÚ v případě, že má podezření, že majetek souseda a jiné osoby není pořízen ze zdaněných peněz!!A  FÚ musí tento podnět řešit!! Pokud se tomu tak neděje dnes, proč by se tomu tak mělo dít po zavedení nového zákona?

0 2
možnosti

Lze se dostat až k roku převratu.Pokud je možné odhlasovat zákony podle kterých se dá ukradnout celý stát,stejně tak se dá odhlasovat opak ,ne?:-)[>-]

3 1
možnosti

Pane autore, zústaňte v politice a vytrvejte v e svých názorech..........a pište, pište dál - už jenom čtení dává naději..

2 2
možnosti

No a co Babiš s Ano 2011? ten chce taky bojovat proti korupci, tak se stačí přidat k jeho hnutí a v roce 2014 prosadit nějaké změny. Nic snadnějšího. Snad zoufalí voliči Babiše do sněmovny dostanou. Otázka je , zda se potom nespojí s "obnovenou" ODS a "čestnou a poctivou" knížecí TOPkou? Programové prohlášení ANO2011: "Majetková přiznání politiků, státních zástupců, soudců a vedoucích policistů".

0 2
možnosti

Lidi pokud je podle vás každý nováček v politice hajzlík,tak nikdy nic nezměníme.Horší to být nemůže.Takže risk je třeba.:-)[>-]

0 0
možnosti

D96a46v53i58d 81I87z30a46k

6. 2. 2013 11:26

LIDÉ NEVOLTE TAKOVÉ POPULISTY, JSOU TO VŽDY NEJVĚTŠÍ ZLODĚJI (ostatně Okamurovi firmy jsou stále v ztrátách i když tvrdí, že má dessetimilionový majetek), ať je to orientace na nacionalismus (Zeman) nebo na hloupé a neefektivní zákony, které budou stát lidí statmiliony, ale napřinesou žádný užitek, jen jitří třídně nenávist, Okamurům návrh je populismus a hloupost na kvadrát, nejen, že dokazování původu majetku nelze učinit než umožňuje zákon 3+1 nebo 10+1 let u plátců a neplátců DPH, ale také po 10 leté trestněprávní lhůtě již nikoho nelze postihovat a pro ty nové zlodějny je nejsnažší nakradený majetek psát na noname akciovku na kajmanech, OKAMURA ZASE PŘEDVEDL ŽE JE HLÁŘ NEBO JEN HLUPÁK

5 7
možnosti

D55a98v54i40d 67I79z19a46k

6. 2. 2013 11:40

jednodušeji: přijde-li kontrola za Okamurou kde vzal na nový barák za 50 mega, když jeho firmy jsou ve ztřátě, řekně, že si ně něj vydělal v roce 2000, když se zjistí, že lhal a jeho daňové přiznání ukazuje, že byl bež příjmů, nikdo s tím nebude moci nic udělat, uplynula 10 letá trestněprávní lhúta, dále 10+1 let od povinnosti předkládat účetnictví ke kontrole od plátců DPH a 3+1 let od povinnosti předkláda účetnictví ke kontrole od neplátců DPH, shrnuto a podtrženo, OKMURA LŽE !!!!!!!! zákon přinese akorát zástupy nových úředníků, šikanu lidí, široké pole pro zneoužívání, ale žádného zloděje nedovede k odpovědnosti

4 5
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/