Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ministr Fišer není žádný chudák. Několik let pracoval jako víceprezident  evropské banky pro obnovu a rozvoj takže musí být v balíku. Jeho problém byl spíše v tom, že se mu nechtělo platit svou soukromou prezidentskou kampaň z vlastních peněz ale hledal sponzory.  Americký systém tady ale nikdy nefungoval, v Česku  vždy platilo "něco za něco." Takže pane ministře, co jste schopen pro tyto sponzory udělat, aby se jim jejich peníze alespoň vrátily???

0 0
možnosti

Tahle vláda a prezident je tady hlavně pro Rusy dostavěný Temelín. Ostatně už i dokonce nový Ministr životního prostředí byl navštívit Temelín, což se nikdy nestalo. Jadernou elektrárnu by nyní nezačal stavět žádný investor, díky zničenému trhu s elektrickou energií, protože by se mu to nevyplatilo. Solární, bioplynová, řepková a nyní jaderná lobby bude okrádat občany.

1 1
možnosti

Dnes zveřejněná informace od ČEZu trošičku pošramotila Váš zámek z karet. Bylo totiž rozhodnuto, že se oddaluje o výběru dodavatele až na rok 2014.

1 0
možnosti

Obávám se, že to nelze. Politika (kdysi dávno naivně definována jako služba veřejnosti, což se nakonec po... už za "starých Římanů") je uměním kompromisu. O tom jsou nakonec i volby. Pouze v referendu se odpovídá ano či ne. Ovšem tento kompromis by vždy měl být v zájmu voličů té které strany, resp. snesitelné pro voliče obou. Pravolevou koalici proto považuji za zhůvěřilost. Koho si občané zvolí, ten nechť vládne. A strašně závidím (ač jinak tuto vlastnost nemám) státům, kterým stačí partaje dvě. A při tom jsou vééélkýýýý.  Vždyť jim musí být k smíchu, že 10 miliónů Čechů má tolik stran, že jen volební lístky sežerou hektary lesa. :-)

4 0
možnosti

Já si nemyslím, že pohé dvě strany jsou to pravé, už jenom proto, že se "proti" voličům lépe domluví a rozdají si mezi sebou karty. Ne jinak je tomu v té "velké" zemi. Ale. Vládu by jednoznačně měla sestavovat pouze vítězná strana. A hlavně by se mělo změnit současné prokorupční prostředí, tedy kontrola politiků, tedy hmotná odpovědnost a odvolatelnost, tedy prvky přímé demokracie. Pak bude celkem jedno, která strana zvítězila, ale nebude jedno, jak vládne a hospodaří. Právě padlá vláda nám ukázala, že si po volbách dělá co chce bez ohledu na veřejné mínění. (nejméně 80% voličů s jejich kroky nesouhlasilo).

2 0
možnosti

Jedno je jisté. Pan Okamura není hlupák. Ovšem také je senátor. Tedy krytý imunitou. To, co píše, má faktický základ. S jeho názory a vývody se můžeme či nemusíme ztotožnit. Vox populi, vox Dei a to pan Okamura dobře ví. A tak nám ten hlas lidu servíruje ještě pěkně teplý. Pěkně po lopatě, by rozumělo i hovado. A sbírá body. Tedy ty politické do dalších voleb. Ovšem na druhou stranu je mu nutno přiznat, že onen vox populi nedeformuje a veřejně věci nazývá pravými jmény, stejně tak jako nešvary naší společnosti.

Ovšem nezkoušejte psát podobné články bez senátorské/poslanecké imunity. To, že budou vzápětí smazány, to je to nejmenší. Hrozí vám i soudní žaloby a právní postih.

Nicméně - je úplně fuk, zda se mi pan Okamura líbí či nelíbí, zda jsem jeho zapřísáhlý fanda či nepřítel - čím více bude politiků jeho typu, tím bude politika průzračnější. Proč? Protože takto jednoznačně vyjádřené názory nelze otočit. Tím nechci říci, že by se politici měli vyjadřovat v biblickém stylu: " Vaše řeč budiž ano ano či ne ne!" Tak jednoduchý a černobílý svět není. Ale budou-li hovořit alespoň ve smyslu pana Okamury, nebudou nám voličům servírovány paskřivosti typu: na základě usnesení o včelím právům se příčící sexistické segregaci včelího společenství bude vyžadováno plné uznání trubců jako nedílné součásti tohoto společenství s právem na byt.........

A čím více jich bude, tím lépe pro tento stát.

Pane Okamuro, v něčem s Vámi souhlasím, jinde se názorově rozcházíme. Nicméně díky za zašťourání do fekální jímky české politiky.

8 0
možnosti

P14e86t16r 44S50k94á68c23e51l

10. 7. 2013 22:09

Souhlas, až na připomínku biblického stylu vyjadřování. Právě proto že svět není jednoduchý, je víc než žádoucí, aby jeho mocní tento styl používali. Jinak se brzdy stanou bezmocnými. Je málo příkladů jejich svržení ve světě?R^

0 0
možnosti

Okamura!Ty vago!Cenil jsem si vás ale jsou to poskední dobou takový kydy že faktnevím,nevím.Nemůževe být nejlepší na celém světě.Nestačilo by být druhý?:-)[>-]

0 10
možnosti

Z42d52e73n60a 40K80o58č72í

10. 7. 2013 16:41

Já jsem byla k Tomiovi zdrženlivá, nekritizovala jsem jej, ani nechválila. Nicméně člověka s jeho názory je na naší politické scéně třeba. !!R^

9 0
možnosti
Foto

Zvláštní situace. Přesně tohle, co je v článku se mi dnes honilo hlavou, když jsem poslouchal TV reportáž o p. Fscherovi a hrnoucích se sponzorech. A taky jaktože nečelí exekuci? Já musel kvůli asi 1200,- Kč nedoplatku zrušené pojistky DAS pojišťovně platit asi 18 tis. Kč a on dluží 5 mil. ... a nic?

13 0
možnosti

Jistěže to pan Okamura vyjádřil přesně, ovšem všem překvapeným diskutujícím bych rád sdělil, že to stejné už tady vyjádřily tisíce diskutujících ve všech možných diskusích na iDNES od doby, co se začalo o tom fóru - Honza Fischer ministr financí- psát.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdum ale pan Fischer dělá totéž, co ostatní. Akorát transparntně a veřejně, to je jediný rozdíl. Toto svinstvo nevymyslel Fischer, toto svinstvo generuje režim Rv

1 10
možnosti

Aha, takže ani představitelé "velkých" stran za nic nemohou? Opoziční smlouvu jim vnutil režim? Režim nelze změnit, politiky ano? Kdo a co je režim, kdo jej utváří?Chybí zde zdravý rozum, zdravá úvaha. Ale bude líp...R^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS