Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano článku i většině ohlasů.

Jen bych dodal, že cikánům nijak nepomohlo přejmenování na romy, a z tohoto hlediska už je i skoro pozdě je přejmenovat třeba na čulibrky.

Ale všemi potížemi s tímto jedinečným etnikem nejsou vini oni, nýbrž odpovědní politikové, kteří si svědomí a klid ulice vykupují uplácením. Ubohé a krátkozraké. Občanská válka za dveřmi.  ;-(

0 0
možnosti

J96a85n 95J81e82n81i61c

20. 5. 2014 11:31

Je vidět, že se jako společnost vyvíjíme. Jen si myslím, že směr je sporný a situace čím dal více komplikovaná. Máme čím dál větší "ohledy" zdůvodněné pseudoproblémy a neustále potřebu se za něco schovávat.

Ještě jako dítě si vzpomínám, že jsme si na vesnici hrávali s dětmi včetně cikánů. Trochu mne sice zaráželo, že rodiče byli nervózní, kdybych cikána převedl domů (tehdy jsem ještě netušil, že se pak cikáni mohou vrátit v noci a vybrat barák). Špatně jsem však nesl, když mi cikán šlohnul rybičku a už nikdy mi ji nevrátil... Dnes už tohle nejde. Nejen, že již existuje mnohem větší obava z cikánských dětí, ale hlavně byli ti už dlouhodobě žijící cikáni u nás infikovaní "kamarády" z východního Slovenska a probudily se v nich dosud dřímající pudy...

Když jsem chodil do školy, tak když jsme jako děti udělaly nějaký průšvih, tak to spravilo ukazovátko nebo facka učitele. A kdybychom si náhodou stěžovali doma, tak by přiletěla druhá od rodičů... Dnes nejen že jsou děti nedotknutelné, ale učitelé mají strach hodit do hodin. Místo toho, aby se rodiče věnovali dětem, tak je snazší jít k doktorovi a nechat si potvrdit papír na nějaké dys... Znáte zaměstnavatele, který by zohledňoval nějaké dys?

A tak mám pocit, že si za část problémů s cikány můžeme sami. Jsme nedůslední a vládnou nám lidé, kteří místo, aby nás chránili, tak dělají opak a vymlouvají se na tlaky ze zahraničí. Přece pokud mi jde o dobrou věc, tak i cestou většího odporu si ji dokážu obhájit jak v Bruselu, tak v New Yorku.

Situaci u nás výstižně popisuje tento vtip:  Volá chlapeček v New Yorku do rádia: "Nemám rád lidi jiné rasy, jsem rasista?" Moderátor odpovídá: "No, asi takhle: jestli jsi Žid, tak jsi ortodoxní, jestli jsi muslim, tak jsi fundamentalista,  jestli jsi Japonec, tak jsi hrdý nacionalista, jestli jsi černoch, tak jsi nevinná oběť pozůstatků otrokářského systému a jestli jsi běloch, tak jsi rasistická svině..."

Budeme s tím něco dělat?

2 0
možnosti

Ani bych se nedivil když za nějakou dobu romové založí nějakou tu skupinu něco podobného jako byla v jugošce Albánci UČK a pak budou ničit a zabíjet. OSN pak  na jejich obranu sem pošle vojáky a USA nás pak začne humanitárně bombardovat.

1 0
možnosti

Nějak se nemohu zbavit dojmu, že k zásahu proti ožralé bandě není zapotřebí překonávat nějakou "korektnost".

Ale to by se zase pan O. neměl čím nabízet rasistické komunitě.

2 5
možnosti

Také se nemůžu zbavit jistého dojmu a to takového, že kdyby neexistovala tato "korektnost", tak by rozhodně k takovým případům nemohlo docházet.

Bohužel o prevenci a řešení takových situací mnohdy rozhodují lidé, kteří ze svého teplého vyhřátého místečka nemají absolutně pojem o realitě.

Pane Bellingu, "pana O." zrovna moc nemusím, ale už mě unavuje od všech "chytráků" všude slýchat, že když někdo přijde s určitým řešením, dočká se on nebo lidé, kteří s ním souhlasí automaticky demagogického označení RASISTA. Rasista je ten, který křičí hesla ve smyslu "žádná integrace Romů, ale všichni do pl*nu". Zkuste se nad tím zamyslet.

3 0
možnosti
Foto

Rasismus je svinstvo, bez ohledu na to, zda ten, kdo ho šíří, je bílej nebo žlutej. Ještě horší ale je, když to někdo dělá z vypočítavosti, pro prachy, pro státní příspěvky na politickou soutěž. Například proto, že jeho vlastní byznys kvůli jeho neschopnosti zkrachoval. Proč asi má Úsvit jen 9 členů? To těm prosťáčkům, kteří ho volí, nedojde.

4 5
možnosti

Souhlas. Indie nase Romy neprijme, Kanada taky ne. Takze nas rasista bude moci najit jine reseni….

Navic jsme se ted dovedeli, ze Tomio penize z Usvitu nekradl a zaroven, ze ty penize vrati.  ?!:-P

1 0
možnosti

Myslím, že největší problém Cikánů je právě obrovský nabalený lívanec dalších parazitů, kteří z těchto parazitů žijí (zobecňuji, pracující slušné menšině se omlouvám). Myslím, že je jich daleko víc než Cikánů samotných. Proto tak hlasitý odpor, Cikán, který řádně žije, chodí do práce a posílá děti do školy/školky nepotřebuje pracovnici na sociálce, terénního pracovníka, různé poradce, neziskovky a další podobný balast. Odhaduji to na 150 tisíc "pracovních" míst. Nehledě na to, o čem by pak tlachali nejrůznější Kocábové a jim podobní "správňáci".

6 0
možnosti

Další Pitomiův populistický výblitek. Hlavně, že se najde dost ovcí, co mu to zbaští

5 15
možnosti

Zkuste argumentovat fakty. Jinak se Váš příspěvek velmi podobá výblitku.

10 0
možnosti

J58a48r88a 64R36a83n20k

28. 3. 2014 5:24

Proc se Vam neda verit?:-/Rv

3 1
možnosti

Vy jste dáma nebo pan, Járo?

0 0
možnosti

Odpověď panu Wollnerovi.

Pane Wollnere, všiml jsem si až teď, že se Vám nelíbil můj příspěvek, ač s mnoha konstruktivními návrhy. Nevím v této chvíli říct, kdo mi způsobuje větší smutek. Jestli Vy nebo pan Tomio, ale vyzkoušeím se s tím vypořádat dalšími konstruktivními návrhy.

Víte, je lehké svádět vinu na jiné. Domnívám se, že je lepší směřovat kritiku do vlastních řad. Zamyslet se a prodiskutovat s kamarády a přáteli v městech i vesnicích, kde se stala chyba. Kdo za to může? Zanedbali jsme snad něco? Kdo nese zodpovědnost za to, že se ti naši spoluobčané s námi necítí dobře? Jak jste Vy a Vaši blízcí přiložili ruku k dílu? Nejste také jedním z těch, kdo svojí lhostejností a nevšímavostí přispěl k nežádoucímu napětí ve společnosti? Kritizovat umí každý, ale pomoct je složitější.

Řekněte Vy sám: kolikrát jste zorganizoval Akci ZET na pomoc spoluobčanům v tísni? Jak jste se angažoval ve společenské činnosti? Kolikrát jste byl za poslední rok na schůzi Vaší uliční organizace? Nebyl jste také Vy zahleděn do vlastních problémů a problémům jiných jste nepřikládal váhu, nebo se k nim dokonce obracel zády?

Vždyť Vy sám jste mohl jít příkladem. Určitě máte nějaký pěkný kus pozemku. Tam jste se svými spoluočany v rámci akce ZET mohli postavit pěknou dřevěnici a nabídnout jí k bydlení těm, kteří nevědí, že lidé si staví příbytky sami za své.

Po večerech byste pak se svými novými spoluobčany mohl trávit čas u ohně a pronikat do tajů kultur a tradic starých národů. Před spaním byste pak slyšel jejich zpěvy a zvuky strun kytar, které by Vám v hlavě rozeznivaly pozitivní energii. Na sezonu by Vám jistě  stačila jedna dřevěnice, kterou byste postupně spálili a protancovali. A pak byste novým spoluobčanům se starými spoluobčany postavili v rámci akce ZET zase nové bydlení. A možná by Vám Vaši noví spoluobčané metodou "zedník Maurenc" z filmu Na samotě u lesa dokázali pomoct.

1 0
možnosti

%

Nebojte se toho. Zvedněte tu hozenou rukavici! Něco mi říká, že Vy jste ten pravý člověk, který by většině z nás mohl ukázat nové obzory socialistického spolunažívání v té naší nové s krásnou perspektivou vyhlížející domovině a možná bychom mohli být příkladem i celému našemu krásnému mírovému kontinentu! Myslete na to, že se blíží doba, když to možná nebudete dělat úplně dobrovolně. Je lépe si zvykat a trénovat. Přizpůsobení se novým společenským výzvám, které nás čekají v blízké době v dokonale sjednocené matičce Evropě Vám bude jenom ke prospěchu. Věřím, že jsem Vás svým návrhem potěšil a že se nad mým návrhem zamyslí také pan Okamura.

S pozdravem Mojmír Svobodník, pokrokový politolog

1 0
možnosti

A přitom by stačilo nastavit jasná pravidla a vymáhat je bez ohledu na etnickou příslušnost.

To by ale znamenalo zrušit všechny ty dotace na cikánskou "integraci"...a také desetitisíce teplých místeček pro různé rasistické organizace, které na tom parazitují.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS