Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J78i47r11i 46M66a43l17i65n10a

27. 7. 2014 19:15

Uz vidim, jak jde prosty cesky clovek Cumpelik rozhodovat o tom, jestli chce lepsi zdravotnictvi, skoly, socialni zabezpeceni, delsi dovolenou a zaroven nizsi dane. ;-D

0 0
možnosti

"Vládní návrh zákona o obecném referendu je viditelně maximální kompromis mezi voláním občanů po demokracii a ochotou elit vzdát se části moci. Koaliční politici se dohodli, že jsou témata, o kterých občan bude smět debatovat a navrhovat i jejich řešení - třeba kouření v restauraci nebo letní čas - a potom tu budou témata, která mu do rukou nepatří, například zvýšení daní, odvolávání politiků nebo změny Ústavy, tedy například zrušení Senátu"

=========================================

Úzká vládnoucí skupina politiků diktuje národu, na co má demokratický nárok a na co ne. To je kurňa ukázka parlamentní diktatury jak vyšitá. A proto nadále volím Hnutí Úsvit - cestu k přímé demokracii od parlamentní diktatury.

1 0
možnosti
Foto

I když zásadně s konceptem demokracie tak jak je dnes uplatňován nesouhlasím,  dala by se demokracie vylepšit tím, že  by měla být zásadně omezena na malé územní celky a také na to, že by se lidé demokraticky rozhodovali jen na základě prokazatelných vlastnických vztahů.   Tedy pokud do systému přispívám, podílím se na nějakém demokratickém rozhodovaní, jak s těmito příspěvky naložit.  Pokud nepřispívám, jsem z tohoto rozhodování vyřazen.

3 0
možnosti
Foto

Kdysi dávno o tom EUmerika hovořila a pojmenovala to krkolomným novotvarem subsidiarita. Samozřejmě šlo o lež, protože decentralizace moci je opravdu tím nejposlednějším, co EUmerika chce. 

Jejím cílem je samozřejmě tuhý centralisticko-byrokratický model. Denně to vidíme v praxi.

Jistým způsobem bychom mohli říci, že pokud jedinci nevyhovuje systém nuceného přispívání do systému, s nímž bytostně nesouhlasí, musí mít práva z tohosystému odejít, zřeknout se práva do něj zasahovat, přispívat do něj, a také z něj těžit. Rozumím Vám správně, pane Kšíre? 

Já bych tomu systému rozuměl!

1 0
možnosti

Je trapné, kolik občanů se považuje za neschopné rozhodovat v rámci občanského referenda a je ochotno raději přenechat svoje práva na zasloužilé straníky a jejich kmotry.

K tomu tu svoji omezenost přičítají jiným občanům, nikoliv sami sobě.

2 2
možnosti
Foto

Podceňujete tu otázku.

2 0
možnosti

Před pár měsíci jste propagoval myšlenku, že lidé starší 70 let by měli mít zakázáno účastnit se obchodních akcí, protože nejsou schopni posoudit reálnou cenu nabízených šmejdů a nechají se okrást.Teď by měli ti samí lidé být schopni rozhodovat úplně o ovšem...;-)Nákup hrnců nezvládnou a o všem ostatním budou rozhodovat kvalifikovaně, moudře a správně....

7 0
možnosti
Foto

Máte plnou pusu občanů ;-Oa ani je neumíte rozlišit a je to i proto, že sám nevíte zdali jste občan!Každý hoštapler skončil velmi smutně, bohužel....občan se umí poučit z minulosti jiných životních příběhů. Je mi vás líto![>-]EU

0 1
možnosti
Foto

Proč se mi zdá, poslední dobou, že jste vynaložil mnoho energie a i peněz, abyste se stal šéfem další stranické elity? Stanovy Úsvitu jsem si přečetl.

2 1
možnosti
Foto

Člověk, který dělá psí kusy, jen aby se dostal mezi elitu, bude psát článek "vláda lidu, ne stranických elit"? Chucpe!

4 1
možnosti

Já teda žiju s reálnými lidmi v reálných Sudetech. A fakt si nejsem úplně jistý, jestli je dobrý nápad, aby o výši daní přímo rozhodovali lidi třeba ve Vidnavě nebo ve Sterém Městě pod Sněžníkem, kteří jsou naštvaní na celý svět, protože mají pocit, že se na ně vykašlali, kteří se potácejí mezi podporou a hospodou a k volbám buď nejdou nebo zvolí komunisty. Pro jakou výši daní asi budou hlasovat. To, že mohou rozhodovat prostřednictvím volených zástupců (čehož mají i právo nevyužít) mi přijde naprosto v pořádku.

Btw, vy si vůbec nevidíte do úst. O směřování a financování něčeho tak malého jako je vaše strana, raději nenecháte rozhodovat žádnou skupinu a rozhodnete si pěkně sám. (Asi máte strach, co by z toho mohlo vylézt.) Ale o směřování a financování státu byste chtěl, aby probíhala nekonečná referenda.

4 0
možnosti
Foto

Vláda lidu, eufemisticky ulice, může být, pane Okamuro, velmi nebezpečná.

Jistě, nejsme spokojeni s demokraturou soudobého rázu. Jen málo lidí je spokojeno.

Nesporně je třeba posílit občanský prvek, zintenzivnit tlak na volené a nevolené představitele, ale na druhé straně je třeba vidět, že máme za sebou 40 let reálného socialismu a centrálně řízeného hospodářství, vštěpování závisti a udavačství, exaltovaného byrokratismu, nulového právního vědomí a sporného uznávání mravních hodnot.

Volby 1× za 4 roky evidentně neřeší naše problémy uspokojivě a dostatečně. Na druhou stranu je třeba obávat se vlády luzy.

Abychom nedosáhli (s dobrým úmyslem) vlády Sovětů.

Trápím se hledáním řešení a jejich dopadů již mnoho let a ač bych se toho nikdy nenadál, nejméně vad nacházím v opuštění modelu republikánství a v návratu k monarchii. Sám jsem poněkud udiven tím, co jsem našel.

2 1
možnosti

Jsem rád, že jsem lůza. A vy jste kdo?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS