Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KARMA s podtržením!!!!

Referendum je nejvyšší a rozhodující demokratické právo občanů, které umožňuje všem občanům v rovnosti rozhodovat o správě společnosti, tedy státu. !

Základním demokratickým právem občanů je právo rozhodovat o znění Ústavy, kterou má následně povinnost hájit ústavní soud, před zásahy a porušováním ze strany politiků a jiných institucí. Ústavní soud je zřízen v rámci ústavy státu a jeho pravomoci vyplývají ze znění ústavy, schválené referendem občanů.(Dosud od roku 1989 nemáme občany schválenou ústavu)!

ČSSD se svým ministrem pro legislativu Dienstbierem, předkládá, jako zákon o referendu další legislativní zmetek z dílny ČSSD, který nadřazuje práva politiků, nad práva občanů a dělá z naprosté většiny občanů hlupáky. Zajímavé je rovněž, že si Dienstbier pro vnitrostranické referendum ČSSD zapomněl stanovit svoje potřebná kvóra. !!

Nevolte papaláše a falešnou levici z ČSSD, ale Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, který nezradil a chce vrátit občanům jejich základní práva, včetně skutečného práva na ničím neomezené občanské referendum!R^[>-]R^

5 4
možnosti
TN

Píšete, že Okamura chce vrátit občanům jejich základní práva, včetně skutečného práva na ničím neomezené občanské referendum.

Jestliže ho chce vrátit, tak mi z toho mi vyplývá, že jsme takové právo už někdy měli. Kdy?

3 0
možnosti
DM

Demokracie se vseobecnym a rovnym volebnim pravem je pro spolecnost stejne zhoubna, jako moznost resit zasadni otazky provozu statu vseobecnym referendem. Zejmena v rovnostarske spolecnosti jako je ta nase. Ja jsem naopak pro zavedeni vahy volebniho hlasu, a to proto, aby lide financujici provoz statu meli vetsi slovo pri jeho smerovani.

4 1
možnosti
VP

česká společnost není rovnostářská

0 0
možnosti
VP

otázkou je jak definujeme "lid"

i ve starých aténách byl "lid" jen někdo

2 0
možnosti
Foto

Přímá demokracie zničí samovládu nevolenžch elit, které pomocí sdělovacích prostředků a podplácení přeběhlíků vládnou více než 2 desitky let tomuto státu. Čím více stát chudne, tím více oni prosperují. Není to náhoda, je to zákonitost. Za článek samozřejmě karma R^

5 7
možnosti
LN

..pane Okamuro...skoro .rok tady od vás nebylo slůvko...ne že by mi chbělo....ale příznačné je když se blíží volby...tak se vynoříte...a taky to nějak podezřele koreluje s vaším uplakaným prohlášením..že si s vámi ..tedy Úsvitem...v parlamentu nechce hrát....

0 2
možnosti
MR

S tou mocí lidu bych byl už opatrný, co se dělo v 50 letech. Problém je že občané neumějí s touto mocí zacházet a tak ještě více zatahujeme zemi do anarchie. 

Co se děje na silnicích, ve školách, v nemocnicích, jak to dopadlo s kácením stromů na zahradách, jak to dopadlo se solárním byznysem ... .

Je zde posttotalitní společnost jež nezažila demokratický režim tržního hospodářství a nemá vesměs cit pro společné, občanské, generační a další hodnoty.

Ba co více ani si neumí vychovat své politiky. 

Není to tak problém stranických elit, ale obřanských postojů, kdyby byly tak tyto garnitury dávno smetou.

Co je ale fatální pro naší zemi je naprostý a zoufalý nedostatek lidí jež jsou samostatní, občansky na výši, kreativní, podnikavý a umějí pracovat v týmu. Po dějství rozpadu velkých politických stran a zaškrtávání kandidátek, je zde snad už poslední možnost a to osobnosti. Zde se ale ukazuje na nemohoucnost celé společnosti, neboť jedinec není schopen sám spravovat svůj post, musí se spolehnout na lidi a to je jádro dnešního problému ... . Systém jej pohltí !!

0 0
možnosti
VS

Občan pomocí voleb,volí svého zástupce, které ho volí na základě jeho programu, a věří že ho bude dodržovat, No, pravda občas zklame. Ale volič mu to může spočítat.[>-]

2 0
možnosti
Foto

Mohl byste to zklamání nějak statisticky, percentuálně, doložit? 10 %? 50 %? 90 %?

0 0
možnosti
MS

Formulujte přesně, pane Okamuro - "Demokracie: Vláda lidu, ne stranických jelit" :-)

1 0
možnosti
JM

Běžný občan si sotva vidí na špičku nosu,proto si volí někoho o kom si myslí,že vidí trochu dál /tedy v ideálním případě/. U nás volí toho ,kdo mu slíbí pečené holuby.

2 0
možnosti
SS
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/