Diskuse

Otevřený dopis prezidentovi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

FK Jablonec je privátní klub. Stadion patří předpokládám městu. Fanoušci porušili především interní klubové předpisy, které požadují předchozí schválení chorea. Oni předložili něco jiného ke schválení a něco jiného použili na zápase. Na trestní stíhání to není (pokud vím, ani nebylo zahájeno). Je to ovšem na pokutu a zákaz vstupu... Jde o to, že pokud by tento zápas spadal pod soutěž UEFA, platil by klub velice mastnou pokutu (fanoušci nesmí prezentovat politické postoje a chorea musí být předem schválena). Politika na stadiony nepatří... Postoje si každý může vyjádřit na příslušné demonstraci, kde ho nikdo postihovat nebude. Nakonec - to by se ani nemusel hrát fotbal, nebo hokej. Stačilo by, aby se nějaké politické názorově odlišné tábory střetli v publiku. Okamura tohle moc dobře ví. Snaží se působit na "svoje" voliče, tj. nevyzrálé a negativně působící jedince.

5 0
možnosti

J46a60r64a 54R75a17n42k

12. 8. 2015 17:35

Pribyla zde kategorie humor8-o

1 0
možnosti
Foto

V případu zatím nebylo zahájeno žádné trestní stíhání, nikomu nebylo sděleno obvinění, natož k soudu podána obžaloba, proto zde ani není nikdo, komu by bylo možno udělit milost a tím zastavit jeho trestní stíhání. Inu snaživý leč hloupý Okamůra se zase hlásí a upozorňuje, že je zpět s novou kapelou ;-D

6 0
možnosti
Foto

Kazda zaminka se hodi .. a kdyz neni zaminka, nejakou si proste vymyslime, ze ..... Pane Okamuro, za takovy laciny trik by jste se mel stydet .. 8-o:-/

0 0
možnosti

Pokud vím prezident jasně řekl,že bude udělovat milost jen smrtelně nemocným.Hloupost jabloneckých fanoušku je sice nemoc,ale ne smrtelná;-)Pokud vím,tvrdé jádra fanoušku ruzných klubu tvoří většinou primitivní řvouni a rváči,které fotbal ani nezajímá.Jde jim jen o agresivitu,verbální či skutečnou.Takové plakáty a hesla do sportu nepatří.Mezi uřvanými primitivy jistě najde vudce Tomio mnoho přiznivcu...

2 0
možnosti

A11d70a48m 52S46t76a39v48a

12. 8. 2015 9:28

Nesouhlasím s mnohými  politickými kroky ani s mnoha  prohlášeními pana Okamury, více méně ani s tímto psaním. Využívám však toho tématu ke kritice licoměrnosti a dvojakosti evropských, ale především našich politiků a medií, kteří, sdruženi  především v TOP 09, v Zelených  a bývalých ODA a potom těch, kteří tenkrát o vánocích totalitou a lámáním demokracie znásilnili  ČT do její dnešní politicky licoměrné a svévolně účelové  podoby, a ta tak společenské a politické  dění hodnotí dvojím metrem:  že marxisticky levičáckým je do očí bijící! Časopis Charlie Hebdo a ti kopálisti v Jablonci vykonali totéž, Charlie Hebdo ještě radikálněji a přesto to má u nás tolik odlišné stupně  hodnocení

3 1
možnosti

J92a66r96a 41R30a35n36k

12. 8. 2015 17:38

Charlie Hebdo se zabyva chytrymi cartoons, pokud by pan Okamura v Japonsku zil dele, vedel by, ze prave Japonci v tomto druhu umeni vynikaji:-)

0 0
možnosti

Myslím, pane Okamuro, že jak Šária ,tak i džihád jsou v našich zákonech již dávno odměněny nějakou taxou.

Jsou to právě zákony o násilných trestných činech spáchaných s rasovým či náboženským podtextem. A je smutné, že se snažíte náš už tak přebujelý právní řád zasvinit dalším zbytečným paragrafem a ještě se chlubíte svým okázalým populismem. Přitom by jen stačilo tlačit na striktní dodržování stávajících zákonů. Jenže kdo se v nich má vyznat, že? Tak se ani nedivím, že se poslanci Vašemu návrhu smáli.

Jinak, co jste udělal konkrétního pro to aby se ČR nestala jen zemí poslouchající bruselský diktát ? Co jste udělal pro to aby se EU vrátila k původní myšlence svobodného trhu mezi jednotlivými svobodnými státy?

Jak jste bojoval za to, aby poslanci zvolení za původní Úsvit byli nuceni opustit své lavice a přenechat je náhradníkům v původním hnutí Úsvit? ( docela by mne zajímalo, kdo by nastoupil na místo těchto poslanců v případě, že by nemohli z nějakých důvodů vykonávat svůj poslanecký mandát) atd.

2 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím s tím , že ortodoxní islám nemá charakter náboženství, ale má podobu nenávistné ideologie neslučitelné s naším pojetím demokracie a lidských práv.

Ovšem možná právě proto by bylo velmi žádoucí tuto jeho podobu, a tedy nutnost takového posouzení dostat konečně před nějaký soud, který by pak musel v dané věci rozhodnout a vydat nějaký judikát.

Minimálně v případě jeho složky práva šaria.

3 0
možnosti

Do probíhajícího trestního řízení nemá právo zasahovat ani prezident. Byť mají fanoušci moje sympatie, tahle gesta a populismus jsou zbytečná.

1 1
možnosti
Foto

To nemáte pravdu, abolice možná je.

Problém je ale jinde, a to v tom, že prezident Zeman svým rozhodnutím ze dne 29.11.2013 (378/2013 Sb.) přenesl svou pravomoc provádět řízení o žádostech o milost na ministra spravedlnosti.

A protože tuto věc by měl pan Okamura vědět, pak opravdu otevřený dopis prezidentovi obsahující takovou žádost o milost (která měla být podána ministru spravedlnosti a nikoli prezidentovi) vypadá dost účelově.

1 0
možnosti