Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kup živnosťák, dostaneš občanství

V České republice má prakticky každý cizinec možnost požádat o živnostenský list (nově s povinným, ale obcházeným zvládnutím češtiny). Pak mu stačí pět let pracovat načerno a onen živnostenský list nezrušit. Po této lhůtě dostane trvalý pobyt a může v klidu zamířit na pracovní a sociální úřad. Asi teď udiveně koukáte, já koukal taky. Nepsal bych to, kdybych tyhle případy neviděl na vlastní oči. Byl jsem u toho, když mladá Ukrajinka přišla ke kamarádovi do firmy pro potvrzení z pracovního úřadu, že ji nezaměstná, aby měla nadále nárok na podporu v nezaměstnanosti! Z našich daní ! Nerozumím tomu. Pravda, takhle si potvrzení o nezaměstnání vyprošují i Češi. Zaslouží vyhodit na mráz, ale holt stát za své občany vzal odpovědnost a měl by jim dát alespoň nucené práce třeba za polívku a postel v azylovém domě. Náš stát ovšem nemůže vzít odpovědnost za chudé celého světa a už vůbec ne za líné chudé celého světa. Sám cizince (z Japonska) už přes desítku let zaměstnávám. Zajišťuji jim práci, bydlení a veškeré papírování při nástupu. Za to po nich chci práci. Vybírám je pečlivě a dlouho a nikdy žádný z nich ještě na pracáku neskončil. Všichni do jednoho – a je jich několik desítek – jsou čistými plátci daní a dávek České republice.

Když je práce, pracuj, když ne, vrať se domů
Rozumím tomu, když je práce a nejsou lidi. Otevřeme dveře každému, kdo je slušný a chce pracovat. Vydělej si, kamaráde, tolik, kolik jsi schopen vydělat poctivou prací. Jestliže práce není ani pro našince, je to smutný, ale vrať se domů, a až tady zas práce bude, přijeď. Pokud u nás chceš mít živnost – prosím. Podnikej si, jsme liberální ekonomika. Ale pokud nepodnikáš a papír máš jen pro forma, tak se sbal a koukej, kde nechal tesař díru. A to, jestli podnikáš a máš dostatečný oficiální příjem, poznám lehce – podle zaplacených daní. A ty daně musejí být takové, aby bylo znát, že tvůj pobyt a živnost tu má skutečně nějaký smysl. Ne pro přistěhovalce, ale taky pro tuhle zemi. Snad mě, polovičního přivandrovalce, neobviníte z přílišné segregace. Vždyť jinde ve světě to takhle funguje taky a nikdo neřičí, že by třeba Rakušáci byli nějací extremisté.
A trvalý pobyt či získání občanství? Ale kdeže. Povíte mi, proč by ho měl kdokoli dostat jen proto, že tu má pár let živnost nebo montuje ve Škodovce? Státní občanství, to přeci není jen tak lecjaký cár papíru na rozdávání. To je přeci domovské právo. Je to závazek státu starat se o ty, kdo ho budovali a budují. To, že máte občanství, to není zásluha vaše – to je odkaz našich rodičů, prarodičů. To oni vybudovali tuhle zemi, dali jí příslušnou míru prosperity či neprosperity a tu odkázali vám, jako vy ji obohacenou či ochuzenou předáte svým potomkům. Na všechny ekonomické, sociální či kulturní výhody pracovaly stovky předchozích generací. Stejně tak je to i v jiných zemích. Někde mají málo, jinde víc. Bylo a je přece strašně jednoduché a laciné si říct, tady mi toho předkové moc nedali, pojedu jinam, tam už mají vybudováno, tam mají zatopíno a navařeno, tam se ohřeju a najím.
Jistě, kdo z cizinců chce pracovat a chce platit poctivě daně, ať přijede. Ať pracuje celý život, dá něco do počinku svým dětem. Takovému člověku to nejen budu přát, ale budu za něj vděčný. Jistě, věc jiná jsou skutečně humanitární případy, které řeší azylové právo. Ale úplně jiná věc je přijet a natahovat ruku. Plácl bych přes ni našince, natož cizince. Stát by to měl udělat kulantněji – stačí změnit stávající nesmyslné přistěhovalecké zákony. Ono to není namířené proti cizincům. To není xenofobie. To je obrana proti xenofobii. Až na pracovním úřadě převáží cizinci, pak to bude teprve xenofobie. Pak přijde problém, který nepřeju ani cizincům, ani nám. Pak teprve se nebudeme mít doopravdy rádi, pak bude pozdě na intelektuální hry ve stylu multikulti. 

(text je výňatek z mé nové knihy Umění vládnout)

 

 

Autor: Tomio Okamura | středa 18.5.2011 8:45 | karma článku: 45,00 | přečteno: 121794x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

Vážení spoluobčané, přeji Vám všem šťastný nový rok, přeji Vám všem dobrou náladu a přeji Vám a nám všem co nejvíce tolerance a to nejen k rozdílným názorům, přáním a činům, ale také toleranci k lidským chybám.

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14 | Přečteno: 1753x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Nová totalita

Španělsko, Venezuela, Ukrajina. Co tyto události spojuje? Naprostá ignorace demokracie a podpora totalitního stylu autokratické vlády.

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38 | Přečteno: 4811x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Boj o ropu

České vláda dnes po vzoru některých zemí EU uznala předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely, přestože tato země má svého legitimně a demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Madura.

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88 | Přečteno: 7487x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

Klíčem k řešení ekonomických problémů je v prvé řadě zdravý selský rozum. Ekonomové a politici v celé Evropě předpovídají, že v důsledku automatizace seberou roboti lidem miliony pracovních míst.

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

Dnes je 8.května, ale v Československu od roku 1945 se slavil 9. květen jako den osvobození od fašismu.

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25 | Přečteno: 2280x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/