Tomio Okamura

Zázračné oddlužení Honzy Fischera aneb "zas poteče krev z našeho"

9. 07. 2013 14:00:29
Představte si člověka, který má dluhy v řádu milionů. Má je proto, že kdysi měl šanci dostat se k vysoké funkci a sponzoři mu naslibovali fůru peněz. Pak funkci nezískal a sponzoři dali ruce pryč. Představte si, že takový člověk má ovšem stále sponzory, kteří jsou ochotní ty miliony dát "darem", ale jen když jejich kůň bude v nějaké funkci. A představte si, že funkci dostal a tím pádem se "zázrakem" otevřely také peněženky sponzorů. V čí prospěch bude pracovat takový člověk? Ve prospěch voličů, kteří ho do žádné funkce nezvolili, protože byl jmenován do funkce přímo prezidentem? Představte si, že takový člověk je jmenovaný ministrem financí.

Představte si, že tím ministrem měl být jmenovaný pán, co se nám v předvolebním prezidentském videu představil jako "Honza Fischer - ten, co chce slyšet naše problémy". Za pouhé dva dny sehnal milý Honza více než pět milionů korun na dluhy, se kterými si nedokázal poradit několik měsíců.

Někdo může říct - tak tohle je super kandidát na ministra financí - když si tahle poradí se státním dluhem, jsme za pár týdnu druhé Švýcarsko.

Ale jsme v České republice. Peníze se tu odklánějí nejrůznějším směrem, ale jediným komu chybí jsou občané. Ti, kdo platí - naši kmotři, miliardáři, tahači nitek v politice, ti vědí, co si za kolik a kde kupují.

Představme si, že novému panu ministru financí zazvonil telefon - na drátě je třeba jeden z jeho sponzorů miliardář Chrenek:

- Čau Honzo, prachy dorazily?

- Jasný šéfe!

- Funkci máš?

- Jasný šéfe!

- A víš, co dělat?

- Jasný šéfe!

Nebo má někdo pocit, že rozhovor by snad mohl probíhat opačně?

Že by Honza odmítl poslouchat toho, kdo ho platil a platí?

To, že byl jmenovaný ministrem financí pan Fischer, není podle mne práce Miloše Zemana, který ví, co je pan Fischer zač. Byť poddajný, ale výkonný ministr, je spíš výhodou než nevýhodou.

Spíš se tu protnuly zájmy sponzorů - je nutné srovnat účty a když dáme Honzíkovi šanci, tak ty dluhy odpracuje. A správné kruhy zatlačily na správných místech a svého kluka dostaly na místo, kde na sebe bude schopen vydělat.

Kdyby Honzík pracoval a dluhy platil z vlastních peněz.... Jó, to bychom mu fandili všichni jako jeden muž či žena.

Ale lidé jako Honzík jsou zvyklí žít z cizích veřejných peněz.

I tak ale... když za ně odvedou odpovídající práci - inu proč ne.

Ale všichni víme, že ze svého dluhy Honza platit nikdy nebude, a Honza zase dobře ví, že z cizího krev neteče.

Bohužel, to cizí znamená ve skutečnosti naše.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/tomio.cz a Facebooku Hnutí Úsvit https://www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Tomio Okamura | karma: 46.08 | přečteno: 14788 ×
Poslední články autora