Tomio Okamura

Vážení poslanci, prosím, hoďte už Kalouska přes palubu

6. 08. 2013 13:33:55
Rozpustí se parlament nebo ne? Dostane vláda důvěru či ne? V demokracii by poslední slovo v takové situaci měli občané. V našem systému to máme zařízeno tak, že o tom rozhodne pan Kalousek po dohodě s panem Sobotkou.

Většina občanů chce a žádá nové volby, protože stávající rozložení sil v parlamentu neodpovídá přání společnosti a velká část politiků ztratila důvěru.

Proč? Velká část své voliče totiž podvedla - politici slibovali úspory a pak veřejné peníze rozkrádali či nechali rozkrádat. Slibovali boj s korupcí a pak se vesele vzájemně upláceli. Slibovali nižší daně a pak je začali zvyšovat. Naslibovali mnoho a mnoho věcí, ohlupovali občany, jak se dalo, a po svém zvolení se občanům zvysoka začali vysmívat.

Dnes se strany původní vládní koalice stále zaštitují parlamentní většinou.

Vážení, věřte, že v naší zemi jste naopak velmi malou menšinou. Menšinou, která byla pověřena tlumočit vůli občanů - voličů v zákonodárném sboru. Byli jste pověřeni, abyste co nejlépe zastupovali naše zájmy a zájem naší země.

Myslí si kdokoli z vás, že zájmem této země je, aby lidé jako Kalousek, Barták, Severa, Nečas, Bendl, ale také Nagyová, Kubice, Žaluda, Roman a mnoho dalších dál znásilňovali tuto zemi, parazitovali na ní, sáli z ní její poslední energii?

Moc by mě zajímalo, co může přimět hrstky slušných poslanců k tomu, aby do poslední chvíle bojovali za gaunery, zloděje a podvodníky. Za ty, kdo ničí nejen tuto zemi, ale také ničí své strany, kdo podvádí své voliče.

Udržovat takové lidi u koryt, to přece není pravicové ani levicové - to je zločin.

Dovolím si citovat velmi příhodná slova Hanky Marvanové, právničky a exposlankyně, spoluautorky naší ústavy: "To je ten největší problém dneška, a to byl taky problém pádu současné vlády, že mnoho politiků si potom, když je u moci, zvykne, že nemusí respektovat názor většiny občanů, protože se domnívá, že když má mandát, tak ten mandát mohou naplňovat jakýmkoliv rozhodnutími v průběhu těch čtyř let.

To je ale naprosté nepochopení toho, co je demokracie. To přece není volný mandát dělejte si s tím, co chcete, a potom ve volbách rozhodujte o tom, kdo to bude zase spravovat bez ohledu na názory voličů, ale že je naopak demokratický politik ten, který se každý den dívá na to, jestli jeho rozhodnutí většina podporuje, nebo ne."

Možnost nerespektovat vůli občanů je důvod, proč se naši politici zuby nehty bráni demokracii. Proč dvacet let odmítají naplnit ducha ústavy a blokují schválení zákona o referendu, které je v ústavě zakotveno. Proč vlastně před dvaceti lety i další prvky skutečné demokracie z návrhu Ústavy vyškrtli.

I proto se budou tito podvodníci do posledních sil bránit uzákonění možnosti odvolání politiků, protože vědí, že to by byl konec možnosti své voliče podvádět.

Bohužel dobře tuší, že nadcházející volby mohou být zlomové. Mnoho gaunerů se už do sněmovny nevrátí a mnoho nových politiků a politických sil bude voliči přinuceno prosazovat změny ústavy k přímé demokracii.

Omluvte má silná - ba co víc - zřejmě populistická slova. Nic jiného mi v tom rozhořčení nezbývá.

Bohužel občan (i senátor), dnes nemá nic jiného při pohledu na chování politiků, než silná slova.

Zprávy z dneška se neliší od těch včerejších - probíhá soud s exministrem Bartákem - Kalouskovým kumpánem - pro korupci. Exředitel ČD Žaluda je právě u výslechu - protože domlouval na příkaz Nečase - korupci.

Policisté stále šetří zneužívání vojenské zpravodajské služby - nejen kvůli tomu, že jí velela milenka premiéra, ale také proto, že se naši zpravodajci zřejmě podíleli na diskreditaci a kriminalizaci svědka - korupce. Není zřejmě náhoda, že jde o kauzu CASA, kde opět figurují lidé pana Kalouska.

Zdá se, že ten pán má v posledních letech smůlu a jak zavadí o ministerstvo, hned je tam korupční kauza, předražená zakázka a občas nějaký mrtvý nebo zneužití moci.

Chce mi tady někdo tvrdit, že ti kdo za tenhle stav nesou přímou zodpovědnost, mají byť jen na vteřinu nějaké právo vládnout nebo vás či mě ve Sněmovně zastupovat?

Má někdo odvahu tvrdit, že po takových skandálech má ODS, TOP 09 a parta paní Karolíny Peake stále nárok vést tuhle zemi?

Ovládat a řídit soudy, státní zástupce, policii, Finančně analytický úřad? Vždyť to je nebetyčný střet zájmů, aby spolky plné obviněných korupčníků a zlodějů řídili své vyšetřovatele.

Znovu žádám, už poněkolikáté, ale se stejnou vážností, Vás poslance, kterým zbyla soudnost a kteří nejste do zlodějen zapletení, pomozte rozpustit sněmovnu, pomozte své zemi a občanům, umožněte nám zvolit si nové zastupitele, kteří budou mít naši důvěru.

Aleši Roztočile, Honzo Smutný, Jano Fischerová, Miroslavo Němcová, Tomáši Úlehlo, Lenko Andrýsová a další, o jejichž slušnosti nepochybuji, nekryjte záda těm, kdo vás nikdy krýt nebude, těm, kdo vaší slušnosti zcela zjevně zneužívali a zneužívají pro své mocenské a věřte - kriminální cíle.

Nenechte se mýlit - žádné odkládání voleb, žádné pokusy dostat se zpět do vlády exkoaliční elitě nepomůže získat důvěru občanů ani zastavit vyšetřování jejich kriminality.

Bude hůř - věřte mi, že to, co policie šetří dnes, je jen slabounká špička ledovce. Každý den vyšetřování bude přinášet nová a nová odhalení.

Dopřejte nám alespoň kousek té demokracie a dejte nám občanům možnost zvolit si poslance nové.

Demokracie nespočívá v tom, že jak žádá pan Kalousek, se zabarikádujete ve Sněmovně. Ne, demokracie znamená, že naopak otevřete všechna okna a dveře, otevřete své duše a začnete naopak hlasu veřejnosti pečlivě naslouchat.

Demokracie není vláda elit. Je to vláda lidu, vláda spravedlnosti a práva.

Pomozte nám se k takovému ideálu alespoň přiblížit.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/tomio.cz a Facebooku Hnutí Úsvit https://www.facebook.com/hnutiusvit.cz
Autor: Tomio Okamura | karma: 44.80 | přečteno: 7311 ×
Poslední články autora