Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemakačenka, paraziti a podvodníci – svět kolem nás

To, jak politici 20 let úplně kašlou na řešení problému parazitujících a nepřizpůsobivých spoluobčanů, je šílené. Co se musí ještě stát, aby začali konečně něco dělat? To mají lidé vzít spravedlnost opravdu sami do svých rukou? Stejně by to ale v tom případě odnesli nakonec Ti slušní – jak vidíme na příkladu Českých Budějovic, místo aby policie a politici chránili ty pracující, kteří na ně platí daně, tak je tomu přesně naopak. Slušný člověk nemá zastání a paraziti, zloději a podvodníci mají eldorádo. Dnešní článek na Idnes o tom, co se děje slušným lidem v Úpici na Trutnovsku, je jen další v nekonečné řadě http://hradec.idnes.cz/v-upici-vznika-romske-ghetto-dip-/hradec-zpravy.aspx?c=A130817_1965528_hradec-zpravy_kol

Děsivá situace. Děsivý je také ten pocit bezmoci. A nejhorší na tom je, že si lidé ve volbách stejně opět zvolí ty samé nemakačenka a tlučhuby z ČSSD, ODS a TOP09 (a tam se to jen hemží přeběhlíky z KDU-ČSL) a pak budou všichni zase jen nadávat a divit se, že jdeme z bláta do louže. Lidé jsou opravdu nepoučitelní.

Již před třemi měsíci jsem podal společně s naším poslancem Úsvitu Radimem Fialou a poslancem Davidem Kádnerem do Poslanecké sněmovny návrhy dvou novel zákonů, které jsou razantním krokem vpřed v řešení problematiky nepřizpůsobivých občanů a dodnes politici stávajících stran schválně ani nezahájili jejich projednávaní v Poslanecké sněmovně – kašlou na to a politikaří – přece nebudou zviditelňovat Okamuru! Přitom jsou naše návrhy prodiskutované a odsouhlasené více než deseti starosty postiženého Šluknovska, zastupiteli Ostravska, slušnými obyvateli sídliště Janov v Litvínově a dalších postižených oblastí. Nic tedy nebrání jejich projednání a rychlému přijetí. Nejhorší je ta bezmoc, jako osamocený senátor s pár pracovitými poslanci, kteří chtějí změny, nemáme proti drtivé parlamentní většině stávajících politických stran, šanci cokoliv prosadit. Mohu jen doufat, že se po volbách situace změní a naše hnutí Úsvit přímé demokracie bude mít co nejvíce poslanců, abychom nejen tyto záležitosti razantně ovlivnili.

Jen připomenu, že jsme před třemi měsíci navrhli novelu zákona o hmotné nouzi, náš návrh v podstatě reaguje na stávající negativní praxi zneužívání sociálních dávek hmotné nouze, jehož výsledkem je sestěhovávání sociálně nepříspůsobivých na jedno místo, kde dochází k jejich koncentraci, což způsobuje značné problémy. Navrhujeme zastropovat výši příspěvku na bydlení za bytovou jednotku podle cen v místě obvyklých a navíc uložit povinnost těmto osobám užívat byt v souladu s hygienickými a stavebně technickými požadavky. Cílem je snížení příjmu lichvářských skupin, snížení zneužívání dávek hmotné nouze, snížení kriminality v sociálně vyloučených lokalitách a snížení zatížení státního rozpočtu při výplatě dávek.  Druhým z našich návrhů je návrh novely zákona o spotřebitelském úvěru, kde navrhujeme stanovit maximální přípustnou výši komerčního úroku tzv. roční procentní sazby nákladů - RPSN. Cílem je omezení negativního fenoménu lichvy, který je v České republice velmi rozšířen. V současnosti sice existuje trestní zákon, který definuje lichvu, ale bohužel nestanovuje vůbec konkrétně, kdy se půjčka mění v lichvu.

Jestli si také přejete situaci zlepšit, pište a volejte poslancům z vašich krajů a vytvořte na ně tlak, nebuďme neteční a nenechme naše zástupce v klidu, požádejte je přímo ať začnou pracovat a odsouhlasí tyto naše návrhy v co nejkratším termínu - kontakty na všechny poslance najdete na webu Poslanecké sněmovny www.psp.cz

Děkuji za podporu!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/tomio.cz a Facebooku Hnutí Úsvit https://www.facebook.com/hnutiusvit.cz

 

Autor: Tomio Okamura | úterý 20.8.2013 13:47 | karma článku: 45,11 | přečteno: 13636x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

Vážení spoluobčané, přeji Vám všem šťastný nový rok, přeji Vám všem dobrou náladu a přeji Vám a nám všem co nejvíce tolerance a to nejen k rozdílným názorům, přáním a činům, ale také toleranci k lidským chybám.

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14 | Přečteno: 1753x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Nová totalita

Španělsko, Venezuela, Ukrajina. Co tyto události spojuje? Naprostá ignorace demokracie a podpora totalitního stylu autokratické vlády.

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38 | Přečteno: 4811x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Boj o ropu

České vláda dnes po vzoru některých zemí EU uznala předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely, přestože tato země má svého legitimně a demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Madura.

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88 | Přečteno: 7487x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

Klíčem k řešení ekonomických problémů je v prvé řadě zdravý selský rozum. Ekonomové a politici v celé Evropě předpovídají, že v důsledku automatizace seberou roboti lidem miliony pracovních míst.

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

Dnes je 8.května, ale v Československu od roku 1945 se slavil 9. květen jako den osvobození od fašismu.

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25 | Přečteno: 2280x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/