1.září

První září je pro většinu z nás jen první školní den. Právě dnes bychom, ale neměli zapomenout na to, že tento den je také dnem oficiálního zahájení největší světové války v dějinách lidstva. Tato válka samozřejmě nezačala prvního září - začala v okamžiku, kdy Sovětský svaz  a Německo začali obsazovat své sousedy. Jak vyplývá z knihy ruského historika Viktora Suvorova s názvem "Všechno bylo jinak aneb kdo začal druhou světovou válku?", za viníka války je považovaný Hitler, ale skutečným strůjcem byl prý Stalin a jeho stranická klaka, kteří už od dvacátých let minulého století plánovali útok na Evropu. Jejich strategií ovšem bylo vyvolat válku, v níž se vybijí imperialisté mezi sebou a následně ji pak osvobodit a na osvobozených územích vyvolat revoluční hnutí, která by vedla k utvoření světového státu sovětů (tj. komun).

Viktor Suvorov, který se stal po vystudování vojenské univerzity vojenským důstojníkem sovětské zpravodajské služby, od roku 1970 působil v nomenklatuře Ústředního výboru komunistické strany Sovětského svazu, v roce 1974 absolvoval Vojenskou diplomatickou akademii, čtyři roky působil jako kapitán GRU ve Vídni a zde přeběhl v roce 1978 k Angličanům a byl přijat do britské zpravodajské služby M16, dále popisuje, že Stalin dlouhodobě pomáhal školit a vyzbrojovat německou armádu, zatímco sám svou zemi připravoval nikoli na obranu, ale na útok. Málokdo ví, že Sověti od počátku čtyřicátých let odstraňovali zátarasy na západních hranicích a budovali tu silnice, mosty - tedy vše co buď umožnilo rychlý postup útočníka do země nebo naopak - rychlý postup Rusů na západ a samozřejmě spustili výrobu silničních tanků - nepoužitelných v Rusku, ale ideálních na autostrády v Německu a v okolních zemích. I to je důvodem rychlého postupu německých armád do hloubi Ruska. Stalin aktivně likvidoval či pomáhal likvidovat obraný štít neutrálních zemí mezi Německem a Sovětským svazem, protože za cíl revolučního povstání v Evropě a za primární cíl svého útoku považoval Německo. Nebyl nikdy spojencem Hitlerova  Německa jak se traduje, ale jen využíval strategické neschopnosti Hitlera a jeho štábu. Stalin naopak Hitlera podvedl, když ho zatáhl do války se spojenci a vzápětí mu odmítl s ní pomoci. To byl skutečný důvod, proč Hitler nakonec zdánlivě věrolomně Sověty napadl. Věděl, že pokud se nepokusí on Sověty porazit v překvapivé rychlé válce, tak ho stejně napadnou Rusové v momentě, kdy se projeví vyčerpání z války na Evropských frontách. 

To, co je zásadní připomínkou pro dnešek, je velmi podobná situace na hranicích s Ruskem. USA a NATO zcela cíleně bourají pás neutrálních zemí kolem Ruska a snaží se dostat přímo k jeho hranicím. Pokud kdokoli považuje Rusko za potenciální nebezpečí, měl by usilovat o opak - tedy aby země NATO a Rusko neměly společné hranice, což znemožňuje přímou invazi. Pokud někdo usiluje o bourání "obraného” koridoru neutrálních zemí, pak je závažnou a legitimní otázkou proč.

Žádná válka není dobrá - ale válka s Ruskem by byla to nejhorší, co by svět mohlo potkat. Nejen pro její absolutní zbytečnost - ale také proto, že nejde vyhrát a zničila by zbytečně stávající civilizaci.

 

Autor: Tomio Okamura | pondělí 1.9.2014 17:00 | karma článku: 31,78 | přečteno: 2164x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14

Tomio Okamura

Nová totalita

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38

Tomio Okamura

Boj o ropu

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25