Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zvířecí nevěstince versus rodina

V sobotu Slováci hlasovali v referendu. Otázky v referendu byly samy o sobě kuriózní a byly výrazem zoufalství velké části občanů Slovenska. Hlasovalo se o tom, jakému svazku se má říkat manželství a zda mohou páry stejného pohlaví adoptovat děti či zda má být sexuální výchova na školách nepovinná.

Obhájci liberalismu vyzvali k bojkotu referenda a díky tomu hlasování o ochraně tradiční rodiny skončilo na Slovensku nezdarem. Hlasování se zúčastnilo jen 21,4 procenta voličů, přičemž podmínkou platnosti byla nadpoloviční účast. 

Hlasovat o tom, co je manželství, je skutečně nevídané řešení zapeklité otázky: podíváme-li se do slovníků, tak se dozvíme zcela samozřejmou věc: „Manželství jest spojení muže a ženy odpovídající právu. Výměr tento předpokládá, že právní řád, ať duchovní, ať světský, upravil poměr mezi mužem a ženou, že z přirozeného lidského poměru životního stal se poměr právní“.  (Ottův slovník naučný) 

Samozřejmě i modernější slovníky tvrdí, že manželství je "trvalé soužití muže a ženy uzavřené zákonným způsobem”.

Dalším problémem Slováků je sexuální a etická výchova - rodiče protestují proti tomu, aby se děti ve školách navzdory vůli rodičů učily věci a infikovaly hodnotami, se kterými jejich rodiny bytostně nesouhlasí. To, že tady musíme hlasovat o takové samozřejmosti jako je manželství či rodina a zda děti učit či neučit sexuální nevázanosti, je důkaz, že tu máme opravdový problém. Hodnotový - rozbíjíme tradiční model rodiny a evropských morálních hodnot, ale místo nich nepřichází nic, jen rozplizlost.

Základem státu je rodina: to není fráze, ale základní fakt. Rodina je táta, máma a děti, a to, že tento fakt stále více upadá, je součástí evropské civilizační krize, která má fatální důsledky. Rodí se méně dětí a čím dál více dětí vyrůstá v neúplných rodinách, děti jsou často vychovávány jako malí sobci, kteří nebudou schopní se o nás v budoucnu postarat. Nebude to vina dětí, ale naše - že jsme jim nepředali hodnoty nezbytné pro zachování naší civilizace, tedy odpovědnost vůči druhým, která se nejlépe a nejpřirozeněji učí v rodině. 

Dospěli jsme tak daleko v etické zvrácenosti, že ten, kdo obhajuje tradiční rodinu, je negativně označkovaný jako homofob, a tak se stále více lidí bojí svůj názor říct nahlas. To ostatně známe i z jiných témat - pokud jste vlastenec, jste nacista, když se vám nelíbí nadprůměrná kriminalita Romů, jste rasista, a když nechcete, aby se do vaší země stěhovali radikální muslimové, tak jste xenofob. Neexistuje diskuze. Boj s jiným názorem se přesouvá do roviny nálepkování. Bohumil Pečinka v Reflexu nedávno správně podotkl, že se německé politické elitě podařilo rozložit hnutí PEGIDA usilovnou dehonestační kampaní, kdy z účastníků protestů proti muslimskému radikalismu, z  normálních a slušných občanů, udělali mainstreamoví politici a média rasisty, xenofoby a nacisty. Stejně jako u nás.

Výsledkem je, že už se lidé bojí účastnit demonstrací, aby nebyli označení za rasisty, ale myslí si stále totéž. Problém se podařilo zamést pod koberec a velkou část lidí umlčet. Bylo to nezbytně nutné, protože svobodné protesty ohrozily vládnoucí politické elity. 

Začalo to tím, že jsme bojovali o svobodu slova a svobodu rozhodovat ve své zemi. Po čase jsme směli říkat cokoliv, ale elity kašlou na to, co jim občané říkají. Dnes nadchází fáze, kdy přicházíme i o tu malou možnost svůj názor svobodně vyslovit. Současné režimy jsou sofistikovanější než staré diktatury - cenzuru nahradila autocenzura a lidem se vnucují správné názory pomocí manipulujících médií. Odpůrci už vesměs nejsou zatýkáni, ale jsou společensky likvidovaní. Tak vypadá moderní pojetí takzvané západní demokracie, která má do demokracie daleko a je v podstatě jen modifikací moderních diktatur.  

Nástrojem “demokratické” politiky se stává lež, pomluvy a překrucování faktů. Bouráme společenská tabu. Tradiční manželství se někomu už nelíbí - fajn - v Dánsku už není tabu zoofilie a jsou tu zvířecí nevěstince a sexuální turistika do dánských stájí jen kvete. Jak dlouho bude trvat, než začneme přemýšlet, zda manželství není také svazek ovce a muže? Zda klisna nemá právo na svého stálého lidského sexuálního partnera a na přiměřený podíl na dědictví po jeho smrti?

Zdánlivě absurdní úvahy spojuje jediné: zaměňujeme rovná práva s rovnostářstvím a mateme pojmy. Homosexuál, heterosexuál i zoofil mají stejná občanská práva, ale z nich nijak neplyne, že manželství není svazek muže a ženy. 

Vážím si lásky mezi lidmi, a pokud opravdu muž miluje muže, žena ženu, pak to je pro mne stejně úctyhodné, jako když se milují lidé opačného pohlaví. Lidé mají mít svobodu, a to i tu ohledně sexuální orientace, ale nelze stavět na roveň svazek heterosexuální s jiným. Rodina, to je táta, máma a děti - ty děti jsou tím, co dělají rodinu rodinou a povyšují ji na institut hodný veřejného zájmu a podpory. Ostatně, i homosexuálové budou potřebovat důchody, ale děti, které na jejich důchody budou vydělávat, vzájemně nezplodí.  

To je vše. Nic víc, nic míň. 

 

Otázky v referendu na Slovensku:

- aby se manželstvím nemohlo nazývat žádné jiné soužití osob kromě svazku jednoho muže a jedné ženy 

- aby párům nebo skupinám osob stejného pohlaví nebylo umožněno osvojení (adopce) dětí a jejich následná výchova

- aby školy nemohly vyžadovat účast dětí na vyučování v oblasti sexuální výchovy či eutanazie, pokud rodiče nebo děti samotné nesouhlasí s obsahem výuky

 

Autor: Tomio Okamura | úterý 10.2.2015 8:30 | karma článku: 40,78 | přečteno: 5301x
  • Další články autora

Tomio Okamura

Šťastný nový rok

Vážení spoluobčané, přeji Vám všem šťastný nový rok, přeji Vám všem dobrou náladu a přeji Vám a nám všem co nejvíce tolerance a to nejen k rozdílným názorům, přáním a činům, ale také toleranci k lidským chybám.

1.1.2020 v 8:00 | Karma: 39,14 | Přečteno: 1753x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Nová totalita

Španělsko, Venezuela, Ukrajina. Co tyto události spojuje? Naprostá ignorace demokracie a podpora totalitního stylu autokratické vlády.

27.2.2019 v 16:34 | Karma: 45,38 | Přečteno: 4811x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Boj o ropu

České vláda dnes po vzoru některých zemí EU uznala předáka opozice Juana Guaidóa úřadujícím prezidentem Venezuely, přestože tato země má svého legitimně a demokraticky zvoleného prezidenta Nicoláse Madura.

4.2.2019 v 17:03 | Karma: 44,88 | Přečteno: 7487x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Budoucnost ekonomiky 21. století

Klíčem k řešení ekonomických problémů je v prvé řadě zdravý selský rozum. Ekonomové a politici v celé Evropě předpovídají, že v důsledku automatizace seberou roboti lidem miliony pracovních míst.

25.6.2018 v 14:53 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomio Okamura

Den osvobození od fašismu

Dnes je 8.května, ale v Československu od roku 1945 se slavil 9. květen jako den osvobození od fašismu.

8.5.2018 v 9:00 | Karma: 43,25 | Přečteno: 2280x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/