Buďme hrdí vlastenci

28. 10. 2015 9:00:00
Vážené občanky a občané, dovolte mi dnes Vás neoslovovat jako dámy a pány, ale jako občany.Dnes my všichni, občané České republiky, máme velký svátek - slavíme narozeniny obnoveného státu Čechů, Moravanů, Slezanů, Slováků a Rusínů.

Je to svátek všech občanů, kteří mají kořeny v této zemi a cítí se být potomky Čechoslováků, kteří tento stát vybudovali. Je to svátek všech občanů, kteří se cítí být demokraty a přejí nám a naší zemi demokracii.

Dnes nemá smysl vyjmenovávat vše špatné, co tady dnes a denně prožíváme. Dnešek patří nejen vzpomínce na ty, kdo nám pomohli vybudovat naši samostatnou vlast, ale sluší se k jejich odkazu přihlásit. Pojďme se otevřeně hlásit k naší zemi. Buďme vlastenci hrdí na Československo i Českou republiku. Buďme hrdí na to, co naši předci vybudovali, a nedovolme, aby současné elity náš stát, naši zemi zaprodali komukoli a je jedno, zda je z Bruselu, Arábie nebo Afriky.

Mám radost, že dnes po 97 letech máme stále svůj stát - byť se všemi chybami, které má. Stát dělají tím, čím je, lidé a jeho živé duchovní a kulturní tradice. Vůči naším předkům, kteří bourali rakouskou monarchii, předkům, kteří bojovali za republiku, i předkům, kteří bojovali proti nacistickému Německu a trpěli ve stalinských lágrech, máme obrovskou morální povinnost. Máme povinnost bojovat i dnes za náš stát, zemi a národ, pro který oni neváhali umírat.

Naše země je na prahu největšího ohrožení ve svých dějinách po druhé světové válce. Muslimští vůdcové a to od Kaddáfího až po tureckého prezidenta mnohokrát a mnoha způsoby zopakovali, že Evropu dobydou nohami svých mužů a dělohami svých žen. V odporu tomuto nebezpečí jsme se ocitli téměř osamoceni v celé Evropě.

Evropa zešílela tak jako před druhou světovou válkou. Vlastenectví se stalo sprostým nacionalismem a xenofobií - a prodej vlastní země nepřátelským vetřelcům je oslavou humanismu.

I dnes se připravují mnichovské dohody a tak jako kdysi i dnes mají západoevropští politici pocit, že muslimské kolonizátory lze zklidnit předhozením kousku Maďarska, Slovenska nebo České republiky.

Hitler chtěl dobýt Evropu a Sovětský svaz. Muslimové se netají tím, že jim po právu patří celý svět a jsou poslušní slovům svého proroka, že jejich svatá válka nekončí, dokud svět nebude muslimům patřit celý.

Zrada politických elit v celé Evropě odkryla v plné nahotě pokrytectví současných politických systémů. Ty se tváří jako demokracie, ale ve skutečnosti tu vládnou a rozhodují elity tvořené nejbohatšími korporacemi, které platí vládnoucí strany a politiky.

Zakladatelé tohoto státu, a mám na myslí duchovní otce Československa, od počátku viděli vzor v demokracii švýcarské federace. První prozatímní Ústava proto zcela samozřejmě obsahovala referendum jako základní prvek nástroje občanské svrchovanosti v zemi.

Bude dobré připomenout pozoruhodnou zajímavost a to, že Ústava napsaná a přijatá po roce 1968 paradoxně obsahovala, světe div se, i další prvek - a to přímou odvolatelnost poslanců, kterou, pokud vím, občané využili v té době pouze jednou, a to v čase sametového převratu, kdy zcela legálně vyměnili část komunistických poslanců. Právě odvolatelnost politiků je klíčový prvek v současných skutečných světových demokraciích a bylo by velmi dobré ho v této souvislosti do naší Ústavy opět vrátit.

My jsme po dvaceti letech takzvané demokracie nedošli ani tam, kde první republika začínala, ani tam, kde končilo socialistické Československo. Nemáme ani referendum, ani odvolatelnost.

Ne všechno se nám v posledních desetiletích dařilo. Nechali jsme si rozkrást zemi a ti kdo, za to jsou spoluodpovědní, stále vládnou naší zemi.

Extrémně roste zadlužení těch nejchudších. Exekuce přivádí stále víc lidí do neřešitelné dluhové pasti, která je možná až do konce života vyloučila z normální společnosti. V posledních letech tu máme stále rostoucí trend sebevražd, přičemž roste podíl těch, kteří se zabíjí kvůli ekonomické situaci. Roste počet sebevražd u starých lidí. Přes 10 % dětí dnes potřebuje péči psychiatra a jejich počet každý rok roste. Roste agresivita, násilí mezi dětmi, násilí i směrem ke starší generaci.

Oběti nejsou jen lidé. Za posledních dvacet let zmizelo nebo bylo nenávratně zničeno víc kulturních památek než za celé období nacismu a komunismu. To, co se rozkradlo a zmizelo z národního jmění od roku 1989, odhadují odborníci na více jak čtyřnásobek hospodářské ztráty ČSR za druhé světové války.

Máme svobodu mluvit, ale nikdo nás neposlouchá. Máme svobodu cestovat, ale nemáme právo pracovat. Nemáme okresní tajemníky, ale máme šanci chcípnout jako bezdomovci na ulici, když nám právníci a exekutoři ukradnou veškerý majetek.

Demokracie je vláda lidu, ale dovolte mi k této definici přidat, že to je i právo na spravedlnost.

Před námi jsou nejméně dva zásadní úkoly v tomto století. Přežít jako národ a jako svobodná Česká republika, v níž budou naši potomci stále doma. Naším úkolem, který dlužíme zakladatelům této země - Masarykovi, Štefánikovi, Benešovi - je vybudovat v naší zemi také demokracii, v níž bude vládnout občan a ne bruselská lobby nebo tunelářská oligarchie a kde se občané vždy domohou práva a spravedlnosti.

Přeji Vám všem krásný svátek a naší krásné zemi co nejvíce občanů jako jste Vy.

Autor: Tomio Okamura | středa 28.10.2015 9:00 | karma článku: 40.72 | přečteno: 2261x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.94 | Přečteno: 251 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 430 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.12 | Přečteno: 108 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 592 | Diskuse
VIP
Počet článků 157 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 75177

Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...