Tomio Okamura

Jsem střelec

28. 12. 2015 9:00:00
Zásadně nesouhlasím s návrhem Evropské komise na omezení legálního držení zbraní občany pod záminkou hrozby terorismu po dvou letošních útocích muslimských vrahů v Paříži.

Problém je přece úplně jinde.

Za prvé - islamističtí radikálové většinou legálně držené zbraně nepoužívají a ani pochopitelně nežádají oficiálně o vydání zbrojního průkazu.

A za druhé – po teroristických útocích v Evropě a nekontrolovanému přijímání nezákonných islámských imigrantů do Evropy je zcela zřejmé, že Evropské komise, Evropská unie, a natož česká vláda, nejsou schopní ochránit bezpečnost svých občanů. Spíše naopak, evropští i čeští vládnoucí politici se na eskalaci napětí a zhoršení bezpečnostní situace přímo svým jednáním podílí.

Je doslova skandální, že místo aby vedení Evropské unie připravilo návrh zákona, který by její občany ochránil, tak dělá úplný opak. Například u nás v České republice mají legálně zbraně ve svém vlastnictví lidé, kteří musejí projít celou škálou procesů a postupů, aby mohli zbraň nakonec získat.

Nejprve je třeba se přece zaměřit na nelegální trh se zbraněmi a zároveň zavést nulovou toleranci nezákonné imigrace – to je systémové řešení, po kterém již dlouho osamoceně volám. A nikoliv začít perzekuovat slušné občany, kteří mají navíc často oprávněný strach z nezvaných vetřelců, před kterými je EU i Česká republika evidentně není schopná a ani nechce chránit.

A na závěr rád přiznávám, že jsem aktivním členem sportovního střeleckého klubu, kde nás trénuje v disciplíně olympijský trap náš zlatý medailista z olympiády v Pekingu David Kostelecký. A jsem na to pyšný.

Je to snad něco špatného být sportovním střelcem, myslivcem nebo být připraven chránit svoji ženu a děti před násilníky, když stát selhává a nedokáže bezpečnost občanů zajistit?

Autor: Tomio Okamura | karma: 38.13 | přečteno: 1410 ×
Poslední články autora