Diskuse

Stávka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nitrilla

21. 6. 2011 11:30
Jen připomínka

Jen mám malou přripomínku, která se týká Vašeho názoru na p. Palase- finanční policie se o něj nemůže zajímat, neb byla zrušena...:-)

0 0
možnosti

Snuppy

17. 6. 2011 23:37
ach jo

V dnešní době nikoho nezajímá, že opravdu

základem státu je rodina. Naši poslanci na to zapomněli. Vše co

by měli pro rodiny dělat zrušili a ukrajují všude tam, kde by

neměli.... někdy si říkám.. ať byl komunismus jaký byl, tak rodina

základ byla. co se teď pro ní dělá vidíme sami. Pani poslanci jaksi zapomneli pri jejich platech, jak se zije.Zapomneli na to, ze z 8mi tisic si tezko muze nekdo sporit na duchod kdyz ma vysoky najem deti ve skole.. apropo ja jsem skolku pro sveho maleho tady v Teplicich nesehnala... takze do prace ani nemuzu musela bych ho brat sebou)..materska mi konci v srpnu a do toho pritel nemocny .. tak s jeho duchodem tezko vyzijeme. poslanci nevidi, ze lidi nemaji na zakladni veci a jeste chteji abysme vsechno platili  "Zapomneli delat politiku pro lidi" a jen si hraji s tim kam az si lidi nechaji "srat" na hlavu a co si k nam muzou dovolit. Stavky nepomuzou vidite to sami. Kalousek rekne ze reformy proste budou a basta. Takze jedine vyhazet z oken. Martina

0 0
možnosti

AeroKarel

17. 6. 2011 10:51
Sbírka populismů,

nic víc, bohužel. Kradlo a rozdávalo se za všech vlád, nejen za těch, které se prohlašovaly či prohlašují za pravicové (skutečně pravicovou nebo liberální vládu jsme zde ještě neměli). I ty příčiny krize (spíš recese) jsou poněkud vedle.

0 0
možnosti

vaclavnovy

17. 6. 2011 9:35
V podstatě souhlasím

Tak souhlasím. Je to sice psáno před půl rokem, loni v prosinci. Ale věřím, že se mnohé dělá do dnes. Je to ale v drtivé většině popis praktik minulých vlád. Ale doufám, že to dnešní vláda nějak napraví. Chtělo by tento článek (z webu Tomio Okamuri) poslat i vládě, na všechny ministerstva. A chtít po nich, aby veřejně deklarovali, že už se to neděje, že se to napravilo, že se prozkoumali všechny finanční toky a potrestali viníci. Jen doufám, že to také sám pisatel tak učinil. Já to okopíruji a učiním tak.

0 0
možnosti

Gašpo

17. 6. 2011 20:56
Re: V podstatě souhlasím

Súčasná vláda s tým nerobí nič. No, aby som jej nekrivdil, pripravuje "protikorupční balíčky". Je to smiešne ak si uvedomíme, že je sama implemetovaná v korupčnom systéme. Samozrejme, že nie je schopná a hlavne nemá záujem nič meniť. Parafrázujem pána Komárka: "Je to jako bojovat proti narkomafii pomocí vyhlášek a předpisů, to je snad žert."

Ak chcete vytriezvieť z falošných ilúzií, doporučujem navštíviť stránky:

http://www.zlatakoruna.info/forum-10-offline

A pod videom si kliknúť určite na prejavy pani Dvořákové, pánov Komárka a Hanáka. Nájdete tam viacej zaujímavých.

0 0
možnosti

Derthis

17. 6. 2011 9:04
Nepřesnost v úvodu

S článkem bych souhlasil úplně, nebýt začátku, který je nepřesný.

"Celosvětovou krizi rozpoutaly chamtivé a nepoctivé finanční ústavy a ratingové firmy." To si upřímně nemyslím. Podle mě i za finanční krizi může hlavně politika centrálních bank, které přináleží státu, a tudíž za celosvětovou krizi nemůže soukromý sektor, ale stát. V soukromém sektoru je všude naprosto normální, že lidé jsou "chamtiví", jelikož cílem každého podnikatele je mít co největší zisk. Toto sobecké chování není špatné, naopak, historie a praxe nám ukazuje, že to je nejlepší způsob prosperity pro všechny, ovšem rozkradačský stát a jeho sociální, přerozdělovací politiky, nemající s kapitalismem a volným trhem nic spoleného, parazitují na lidech a díky tomu zde máme plýtvání pěnez, neekonomické chování a logicky následující krize, stávky... Zbytek článku je ovšem výborný, souhlasím s každým slovem.

0 0
možnosti

fire-fly

17. 6. 2011 18:34
Re: Nepřesnost v úvodu

Jedná se spíše o Vaši nepřesnost. Největší ekonomické krize vznikly v USA, tedy v zemi, kde bohužel centrální banka není majetkem státu. FED (The Federal Reserve System), tedy americká národní banka (nebo spíše systém národních bank), je fakticky korporací 12 národních rezervních bank, které se nacházejí v největších městech USA a které jsou soukromé. Tak například jedna z těchto dvanácti bank - Federal Reserve Bank of New York - je akciovou společností, kde v roce 1983 vlastnily 63% akcií tyto banky: Citibank, Chase Manhattan, Morgan Guaranty Trust, Chemical Bank, Manufacturers Hanover Trust, Bankers Trust Company, National Bank of North America. Formálně sice rozhoduje Rada guvernérů Federálního rezervního systému (FED), kterou jmenuje prezident USA, ale skutečně se spíše jedná o formalitu. Je poněkud úsměvné, když banky, které samy zavinily hospodářskou krizi rozhodují skrze spoluvlastnictví jedné či více rezervních bank o pomoci sobě samým. Jinak s článkem zcela souhlasím.

0 0
možnosti

janecz

17. 6. 2011 7:48
Souhlas

Nevím, jestli se to vůbec dá říci přesněji a lépe. Trefil jste hřebíček na hlavičku.

0 0
možnosti

mattiCZ-2

16. 6. 2011 18:47
ANO!!!

NA - PROS -TO  PŘES - NÉ!!!!!!R^R^R^

0 0
možnosti

Tomáš Hart

16. 6. 2011 16:33
"Zdanění nelegálně......"

"...nabytého majetku" - není to jinak? Snad odebrání nelegálně nabytého majetku....Jinak se mi argumenty líbí.

0 0
možnosti

mattiCZ-2

16. 6. 2011 18:48
Re: "Zdanění nelegálně......"

100% zdanění. :-)

0 0
možnosti

Evister

16. 6. 2011 15:33
Pouze reakce

Reaguji na článek p. Okamury. Vážený pane Okamuro, vzdávám Vám hold. Moc si Vás vážím. Dovoluji se připojit k vašemu názoru a blogu, protože tak dobře jako Vy, bych to nikdy nenapsala, ale cítím to tak. Děkuji Vám a přeji krásný den.R^

0 0
možnosti

pepajozin

16. 6. 2011 12:20
Odpověď panu Okamurovi

Vážený pane Okamuro,

máte můj obdiv za to, co jste dokázal. Proč tedy chodíte kolem horké kaše a neřeknete na rovinu kde jsou ty peníze???

Stávka je pouze prostředek úzkého kruhu pracujících, kteří chtějí zachránit svých pár korun. Každý od vlády dolů cca do 1/3, zachraňuje miliony, ovšem do své kapsy. Všechny předražené zakázky(Vaše slova) a levné přeprodeje jsou jen výsledkem obrovských korupcí. Každý to ví, včetně Vás!!! Proč se bojíte to pojmenovat a zbytečně píšete tak obšírný článek, ve kterém se skrývá pouze tato PRAVDA??? Není třeba začít šetřit, jen přestat krást!!!

0 0
možnosti

ddtx

17. 6. 2011 12:18
Re: Odpověď panu Okamurovi

Pan Okamura nemuze rict kde jsou ty penize, protoze nemluvi sproste :) ;-D[>-]:-P

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS