Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xs123

22. 12. 2010 10:12
To se na idnes nenajde jediný blog,

který by pořád dokola neomílal jedno a to samé? To už radši pište najkou stupiditu o Vánocích, než furt dokola o jedné korupční kauze, která dopadla konečne tak, jak dopadnou má - bylo účinně zabráněno ukradení dalších miliónů ze státního fondu plus viníci museli odstoupit. Hlavní hrdina vyhrál. Tak co. První stupínek ke snížení všeobecně zažrané korupce v Česku.

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

22. 12. 2010 22:06
Re: To se na idnes nenajde jediný blog,

Vážený pane, pevně věřím, že Vaše zatmění mysli je pouze dočasné. Zatím nikdo nevyhrál, nic vyšetřeno a vyřešeno nebylo, takže skutečně není z čeho se radovat. Zloději stále pobíhají na svobodě a šance, že půjdou sedět je takřka nulová. Zato příslušné agentury napojené na ODS už jistě pracují na sbírání a tvorbě "materiálů" na Michálka.

0 0
možnosti
S

sladhbv

22. 12. 2010 3:33
tohle

by tady mělo viset další 4 roky. R^

0 0
možnosti
MK

sarumánek

22. 12. 2010 2:19
Zmatený pan Okamura

Píše spoustu zmatených věcí, ale jen namátkou to, která mne první uděřilo do očí: "Povinností premíéra totiž bylo ihned informovat příslušné orgány." Povinností pana Michálka to nebylo? Pokud vím, neinformoval policii asi půl roku, protože se mu zdálo, že nemá v ruce dostatek důkazního materiálu. Měl ho ale pořád mnohem, mnohem více než premiér - přinejmenším své vlastní, osobní svědectví hodnověrného muže, který se se snahou o korupci osobně (narozdíl od Nečase) setkal. Logika mi říká, že na policii má běžet spíše ten, kdo pokud o korupci zažil než ten, kdo se doslechl, že někdo korupci zažil. Ale jedna věc mi vadí ještě víc - když se oficiální turistický mluvčí takto jednostranně a zaujatě politicky profiluje. Vrhá tím totiž stím i na svá ostatní odborná vyjádření, u kterých by člověk očekával nadstranickou objektivitu. Prostě a jednoduše zpochybňuje svůj kredit.

0 0
možnosti

pletiplot

22. 12. 2010 8:27
Re: Zmatený pan Okamura

Kdybys četl článek celý, dozvěděl by ses, že se to tam řeší.

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

21. 12. 2010 16:29
Vážený pane Okamuro.....

nevím jak moc jste se kdy setkal s tzv. korupcí. Myslím, že vzhledem rozsahu vašeho podnikání jste ji minout nemohl. To, že strana je víc než poctivost zase tak překvapující zjištění není. Ono totiž opojení mocí nezávisí na tom jaké hlásám idee. To ale mnoha lidem (voličům) nevadí. Jsou na to mnoho desetiletí zvyklí. Někde jsem tady četl o panu Fischerovi Je jedno co chtěl, ale sám stejně neměl šanci. Teď to chvíli vypadalo, že má šanci jedna strana (VV). Nikdo neví jak to dopadne, jen se bojím, že se lze zaplést snáze, než si to chtějí nebo umí připustit. Pokud je ve vašem okolí více vlivných lidí s vašimi (tedy alespoň zde prezentovanými) názory, využijte toho a v rámci svého přesvědčení podpořte POCTIVOST. Ono se to totiž vrátí nejen v podnikání jako takovém (méně úplatků = větší zisk pro poctivé), ale hlavně i v celkovém hospodaření státu. Ne nejsem naivní, jen jsem to zkusil. :-)

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

21. 12. 2010 16:23
TOMIO - drž se svého kopyta !

Nejste a nebudete v této disciplíně mistr světa !!

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

21. 12. 2010 18:48
Re: TOMIO - drž se svého kopyta !

Zatím je mistr ČR.Světa?Kdo ví,je to Japonec.A ti jsou nadaní.

0 0
možnosti
CM

Charis Matic

21. 12. 2010 16:13
Kteří slušní to jsou??

Autor napsal: "Pro mě osobně ODS vyřízená není - možná právě teď je čas na to, aby slušní lidé - kterých je v ODS stále dost, řekli dost..." mohl by sem tedy nějaké vyjmenovat ...   ??????

Např. třeba ty z obecní buňky v Černošicích, včele s poslancem Rádlem ??? které při komunálních volbách celé Černošice vymetly takovým způsobem, že tomu v republice není rovno...http://www.volby.cz/pls/kv2010/kv111111?xjazyk=CZ&xid=0&xdz=2&xnumnuts=2110&xobec=539139&xobecnaz=%C8erno%B9ice&xstrana=389&xstat=0&xvyber=0

.. celé roky aroganrtně kradli..společnost Dalmatin..možná si někdo vzpomene... takže já jsem přesvědčen o tom, že tato strana je na tom všude stejně. Nejsem levicově smýšlející..nikdy jsem levici nevolil, ale toto už je opravdu hnus velebnosti

0 0
možnosti
JH

JiHik

21. 12. 2010 12:33
Zajímavé

Zajímavé je, že obhájci Michálka křičí, že policie je zmanipulovaná a on jí to také proto nechtěl oznámit. Okamura píše "Povinností premíéra totiž bylo ihned informovat příslušné orgány." Co jsou ty příslušné orgány? Všichni jsou strašně chytří, co měl kdo udělat, ale odporují si. Prémier měl jít hned na policii, které nikdo nevěří? Nebo si měl najmout možná agenturu ABL, aby Michálkovo "zatím drb" prošetřila, že?

V dnešním článku od pana Lásky se mi líbil závěr, že Michálek to podělal tím, že měl nejprve sesbírat jasné důkazy a pak je předat policii, aby to nešlo zamést pod koberec. Ale to on neudělal, šel si "pro radu" předsedovi ODS. Na radu Drobila to hned nepředal policii (když už to rozmazal u 2 lidí, byla to poslední šance), ale 2 měsíce to tutlal, dal prostor zametení a předal médiím. Škoda.

0 0
možnosti
M

mira778

21. 12. 2010 12:35
Re: Zajímavé

to je pravda. byl asi stejne naivni jako spousta volicu.

0 0
možnosti

štěpa

21. 12. 2010 11:21
Napadání Okamury

Líbí se mi, jak někteří lidé píší o naivitě pana Okamury apod. Pan Okamura pojmenovává věci pravými jmény. To co se stalo nyní a prasklo to je běžná věc, která se děje posledních pár let. Takto se financují dvě největší politické strany běžně,teď to prasklo. Peníze se přes falešné poradenské firmy tahají nejvíce ze stavebních a armádních zakázek a ze zdravotnictví. Máme drahé silnice, obrněné transportéry a přístroje v nemocnicích. A proč ? Protože o všem rozhodují naši zkorumpovaní politici , zakázky se uměle předražují a peníze, které jsou navíc se legálně vyvedou přes poradenské firmy lobbistů, kteří je normálně vyfakturují za poradenství, aby to bylo účetně čisté. Když to nějaký naivně čistý kriminalista vyšetří, tak mu zavolá buď oranžový nebo modrý státní zástupce, ať spis laskavě dá k ledu, poněvadž nebudou potom peníze na financování strany a na úplatky, které tito státní zástupci i zkorumpovaní soudci dostávají.

0 0
možnosti
JB

jekkal

21. 12. 2010 11:58
Re: Napadání Okamury

takto se financují všechny politické partaje, které se dostali k moci, nejen ty dvě, ale teď je to zdokumentované

0 0
možnosti
AR

ttata

21. 12. 2010 10:53
Skvělý článek

Docela by jste se mi líbil na pozici premiéra pane OkamuroR^[>-]

0 0
možnosti
JJ

1888

21. 12. 2010 11:50
Re: Skvělý článek

Souhlasim s vami. Pan Okamura by se mel ale jeste poradit s byvalym senatorem Fischerem nez udela nejake zivotni rozhodnuti

0 0
možnosti
IJ

Ivoxxl

21. 12. 2010 8:13
Zamyšlení

Vážený pane Okamuro. Přečetl jsem Váš blog a dá se říci, že s Vámi v mnoha věcech souhlasím. Snad až na tu obhajobu pana Michálka a snahu o pochopení proč se neobrátil přímo na policii.  V této souvislosti jste zcela vynechal jedno jméno. A to pana ministra Johna. Proč pana Michálka pan ministr odkázal na novináře, místo aby společně zahájili kroky přes policii? Myslím, že pan John si mohl svého podřízeného prezidenta v tomto směru "pohlídat".  Nechci obhajovat ODS, nebo jakoukoli jinou stranu, či dokonce konkrétní osoby. Tady zřejmě došlo k porušení zákona ale postup pana Michálka zřejmě znemožní jeho vyšetření. A to je podle mého názoru škoda.

S pozdravem a úctou

Ivo Janík

0 0
možnosti
TU

tuzemsky um

21. 12. 2010 9:01
Re: Zamyšlení

jak píši níže, víte pane Janíku, proč se nelikvidoval Al Capone prostřednictvím policie a prokuratury? A čím ohrozil pan Michálek vyšetření tohoto případu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/