Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jericho22232

15. 2. 2011 9:04
Pomáhající profese a přiměřená odměna.

Jsem atestovaný klinický psycholog, což znamená jednooborovou vysokou školu pět let a poté dalších pět let atestovat při práci ve zdravotnictví v úvazku 1,0 náročností přesahující vysokou školu. Nedávno jsem se svěřoval kamarádce se svými vnitřními potížemi, říct si o smluvní cenu 400 Kč/hod v soukromé ordinaci. Vysmála se mi - u kadeřníka nechá pětistovku pokaždé, na kosmetice víc. Běží mi hlavou, z čeho všeho asi ten pokroucený pocit neoprávněnosti nechat si přiměřeně zaplatit v "pomáhajících profesích" za vysoce specializovanou a odbornou práci pramení.

Děkuji p. Okamurovi za pěkný článek.

0 0
možnosti
PM

DedecekHribecek

15. 2. 2011 16:26
Re: Pomáhající profese a přiměřená odměna.

No pane doktore ono to třeba bude tím, že ta paní co Vám nechtěla dát více peněz si je moc dobře vědoma jak krvané daně v tomto státě platí. Uvědomuje si také, že z těchto daní ona kadeřnice na rozdíl od doktora placená není. :-/

0 0
možnosti
JJ

konzerva

14. 2. 2011 23:44
Nó...

vidím, že se panu Okamurovi podařilo svým rádobykorektním článečkem, plným nesmyslů, zmanipulovat docela slušný počet čtenářů. O vás jistě ještě často uslyšíme, pane Óóó.!;-)

0 0
možnosti
AB

Alexus

15. 2. 2011 9:06
Re: Nó...

Kromě toho,žes tu nablil konzervo, by nebyly nějaké konkrétní argumenty dokazující , že to co píše jsou nesmysly ???  Děláš tu před národem ze sebe šaška schovávajíc se za anonymitu netu.

0 0
možnosti
Z

z65

14. 2. 2011 23:12
zlatí doktoři

že vydrželi tak dlouho. Děkuji p.Okamuro za perfektní článek. A pro ty, kteří tvrdí, že doktoři mají v práci houby co dělat -... jste rádi, že jste třeba na interní ambulanci jeden z 60-70ti pacientů, kteří MUSÍ projít rukama jednoho doktora denně? Má na Vás tak 5-10 minut a to bez jakékoliv přestávky. Myslíte, že je v jeho moci to změnít? Není. A myslíte, že ta péče je opravdu kvalitní? Co může za tu chvilku stihnout? A když se splete, můžou z toho být obrovské potíže. Když se splete automechanik, neděje se nic. Jak to, že to někteří nechápete, že ve vzdělání i povoláních jsou propastné rozdíli v zodpovědnosti? A přitom má automechanik skoro 2x vyšší hodinovku než doktor.

0 0
možnosti
PS

petrs01

16. 2. 2011 15:11
Re: zlatí doktoři

když se splete automechanik, má doktor (nebo pohřebáci) práci

0 0
možnosti
MS

martas_1.8T

14. 2. 2011 21:26
Pane Okamuro,

mam vas za rozumneho cloveka. Jak jste mohl prevzit narky toho doktora, ktery si ani neuvedomuje souvislosti? V servisu je prezuti kol opravdu za 400,- pokud nechcete hledat levnejsi, ale copak lekar plati nemocnici najem? Splaci pristroje, nebo plati spotrebovany material? Navic pokud nam tvrdi, ze ma 165,-/h, tak za 25min ma cca 80,-.

 

Prezentujete se jako rozumny clovek, tak si to nepokazte. Se zbytkem vaseho prispevku se vicemene ztotoznuju, jen celkem odmitam formu protestu. A nepomuze ani argument, ze dosud nikdo nereagoval na jejich pozadavky. Meli odejit sami a nedat na odbory.

0 0
možnosti
D

dendron

15. 2. 2011 8:23
Re: Pane Okamuro,

přesně tak. taky si pana Okamury vážím,ale tohle byla moc velká zkratka.

navíc instalatér apod OSVČ jeden týden zakázku má, druhý třebas nic. doktor peníze bere ikdyby všichni byli celý rok zdraví. prostě zkratka účtování instalatéra, automechanika vs. hodinová cena doktora je blbost.

0 0
možnosti
PF

Petrssn

14. 2. 2011 20:51
Děkuji

Tomio, děkují Vám za pěkný al ogický příspěvek, který je odlišný od valné většiny článků ,které se objevují v poslední době v mediích a mají charakter bulvárních článků, protože jim chybí fakta a jsou to jen výkřiky. Jěště jednou děkuji!

0 0
možnosti

pětrandočepice

14. 2. 2011 18:54
Pane Okamuro,

jak jste mohl uvěřit ceně 40Kč za císařský řez? ! Vždyť je to naprosto absurdní cena!

Jinak, k podstatě  věci: jsem pro zvýšení platů lékařů. Ale ne, aby si tíhu jejich nároků odnesl ministr, který je ve funkci jen půl roku. A je s ním rozumná řeč, jen nemá rád ultimáta. Slíbil reformu a pracuje na ní. Prosil o poshovění do září, kdy lékaři uvidí první výsledky reformy a do ledna 2012, kdy jim budou zvýšeny platy. A v roce 2013 opět zvýšeny. A tak se ptám: to opravdu už nemohli lékaři těch pár měsíců vydržet?!

Svým tahem po příjmech se mi instalatérům připodobnili.

0 0
možnosti
KM

martinova

15. 2. 2011 20:43
Re: Pane Okamuro,

Pan Okamura asi tlumočil  vyprávění onoho pana doktora, že zvládne císařský řez za 20-25 minut. Takže při tom jeho ČISTÉM ( naprostá podpásovka a argument  demagogických osob,uvádět místo hrubého platu čistý ) platu 120Kč nebo kolik na hodinu za to od zaměstnavatele vlastně dostane 40Kč. Že tentýž zaměstnavatel obdrží za tento zákrok několik tisíc korun, to už se oba, doktor i pan Okamura, zmínit zapomněli

Pozoruju, že známý "ksicht" dělá hodně. Pan Okamura je zařazen mezi VIP bloggery,ačkoli jeho příspěvky jsou kulantně řečeno nevyrovnané úrovně..

0 0
možnosti
MS

modrá sardinka

14. 2. 2011 18:22
Fuj

Nechce se mi ani věřit, že tuhle kupku nesmyslů tady napsal tak velký a úspěšný podnikatel. Skoro se nabízí, že chce do politiky, když takhle oblbuje "voliče". Fuj.

0 0
možnosti
VN

lomihnát

14. 2. 2011 17:59
Tak ještě jednou, ach jo.

Z článku: S příplatky a službami cca 50.000,- hrubého za měsíc za 230 hodin, ale čistého to vychází na nějakých 165,- Kč za hodinu. Můj kamarád mi spravuje moji felicii z bazaru za 250,- za hodinu, levněji a kvalitněji jsem to jinde nesehnal.

Takže:

- 230 hodin v práci v nemocnici - ale kolik z toho léčí a kdo platí vercajk a ordinaci?

-1 hodina/ 250,- peněz za dobu opravy, i za vercajk, za použití dílny, elekřinu... Ale nejsou připočteny hodiny pohotovosti (čekání na zákazníka), přípravy pracoviště (úklid sněhu před dílnou, třeba), odvoz a likvidace odpadu .. atd

** ještě jinak: mělo by to být srovnáno, kolik by si nemocnice účtovala za hodinu práce doktora, a kolik mu z toho dává - aby "se vidělo".

0 0
možnosti
VN

lomihnát

14. 2. 2011 18:00
Prostě to srovnání je tupé.

0 0
možnosti
TJ

Rudick

14. 2. 2011 17:22
Absolutní souhlas

R^

0 0
možnosti
P

PTV

14. 2. 2011 16:51
srovnání nesrovnatelného

Je pěkné uvádět, že ten bere tolik a ten zase tolik.

Ano jako IT specialista beru 350Kč za hodinu, max 1000 na den/1 zákazník

Ale je to moje živnost. Nemám nárok na dovolenou, nemocenskou a další výhody zaměstnance.

A ač lékaře uznávám, nicméně berou-li 150Kč na hodinu své práce, kterou mají JISTOU, k tomu dovolenou a další výhody zaměstnance, nezbývá než jim říci, však si zkuste vybudovat vlastní nemocnici, a pracovat sami na sebe, za těch 250/350/500 na hodinu práce. Shánějte si vlastní zákazníky, nakupte si vlastní nářadí a pak mluvte. Zvláště Vám dojde humor, až najednou nebude kom účtovat ty horentní sumy, jak zde bylo zmíněno.

Avšak vybral jsem si dobrovolně (skoro) svou profesi, a lékaři taky. Pokud se jim to nelíbí, mají možnost volby, nicméně způsob jakým dali najevo svůj názor považuji za velmi nešťastný, neboť toto je prostě vydírání, vyhrožování a braní si rukojmích, nás pacientů.

0 0
možnosti
JC

REDD-Grrr

15. 2. 2011 1:22
Re: srovnání nesrovnatelného

Njn. Mate pravdu. Ja bejt doktor, tak se na uzdravovani lidi totalne vy*eru a jdu delat IT specialistu. Kdopa se s tim ma otravovat? Nespokojeny pacienti, spousta hodin prescasu, zadna dovolena, kdyz provedu chybu, nejspis to bude kvuli vycerpani, ale to nikoho nezajima, proste me zazalujou, seberou licenci a budu do konce zivota ten spatnej. Kdo to ma zapotrebi? At si je leci nekdo jinej. Ja na to hazim bobek. Dekuji, odchazim. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/