Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

lomihnát

14. 2. 2011 12:00
No, pane Okamuro, vy věříte pohádkám?

Já si samozřejmě uvědomuji nutnost služeb, příslužeb nebo pohotovostí, či jak tomu doktoři říkají, nicméně nevěřím, že intenzita pracovního výkonu lékaře je po dobu 48 hodin

a) pořád stejná

b) srovnatelná s intenzitou automechanika, opravujícím vám 3 hodiny auto, obzvlášť, když u toho stojíte.

Prostě jabka s hruškama.

Jistě, stane se, že i ta 48 hodinová služba je záhul, například když spadne na vlak most - ale to jsou povolaní další lékaři z domova a když toho má doktor dost, tak si prostě MUSÍ odpočinout, třeba v nemocnici. A následující den v takovém případě ambulanci prostě neotevře, což soudný člověk pochopí. Tím chci říci, že sčítání hodin a prosté dělení mzdy hodinami je ptákovina, a nechávám přitom stranou potřebu těch přesčasů vůbec a taky problematiku faktické přítomnosti (některých lékařů v době "služby", příp. v použiteném stavu) na pracovišti.

0 0
možnosti
EC

lisbonka

14. 2. 2011 15:38
Re: No, pane Okamuro, vy věříte pohádkám?

Ale on v te sluzbe proste byt musi-jednak aby byl pritomen lekar pro hospitalizovane pacienty(jiste byste se nechtel jako pacient dockat toho,ze se zacnete dusit a sestra vam rekne, ze musite pockat pul hodiny,nez doktor prijede taxikem) a jednak pro akutni pripady.Predstava,ze kdyz neni nic akcniho,tak doktor automaticky chrape a nic nedela,je trapna a ukazuje na to,ze nemate sajn,co vse tato profese obnasi.Cimz nerikam,ze k pospavani nedochazi,ale co ma ten doktor ve tri v noci delat,kdyz je klid?A nemyslite,ze on by taky daleko radsi lezel vedle manzelky v posteli?Ale nemuze,sluzba je sluzba.To mate jako s vratnym nebo hlidacem-jednou za cas obejde rajon a pak ma mezicas,kdy drepi a cumi treba na telku-toho taky budete oznacovat, ze je placen za to, ze nic nedela?Nebo co treba nadrazak na malem nadrazicku,kde porjedou dva vlaky za den,neni ten clovek placen za neco,co vlastne nedela?Neni,je placen uz jenom za svoji pritomnost,stejne tak je to se sluzbami lekaru-je placen jejich cas.

0 0
možnosti
ZV

lovable

14. 2. 2011 11:22
at se snaží

neni doktor jako doktor, pribuznej sel doktorovi  s prstem na pohotovost a byl tam sam. cekal 2 hodiny a nikdo neprisel,pak zazvonil na zvonek a z nej se mu ozavalo, co chcete,, co vam je, (mezitim malem omdlel, protoze mu hnisal prst) pak zase nejakou dobu cekal. Prisla tam dalsi pani, rika, "chc.je mi ze zadku krev " a uz sem tu po 5ty, nemuzu tu hodiny cekat .. a takhle to jd efurt dokola, doktori chteji pridat? proc ne, ale at se sakra snazi a at to trosku vypada ..!!!!

0 0
možnosti
JH

jirha

14. 2. 2011 10:22
Pane Okamuro

Když tak hezky mentorujete proč jste si nepovšimnul že soc dem neudělala v této věci nic jen to že když se reforma přiblížila tak podporuje tuto aktivitu protože podráží vládě nohy.

Proč si nikdo nevšímá toho že odcházejí lékaři ze státních instutucí ty soukromé (které privatizovala Topolánkova vláda za zuřivého nesouhlasu soc dem opozice) o lékaře nepřichází.

Jinými slovy lékaři se na transformacíchj nepodílejí jsou pohodlní a dlouhodobě se zajímají jen o své jistoty. Teď najednou to jsou oni kteří jsou motorem změn? Opravdu přidání na jejich platy něco změní v systému který je totálně shnilý? Polovina z nich bere provize od farma firem přestane to až jim přidáme?

0 0
možnosti
AS

Zabr-Ali Mubarak

14. 2. 2011 11:45
Re: Pane Okamuro

R^

0 0
možnosti
X

xs123

14. 2. 2011 9:22
Odměňování na VŠ

Na VŠ jsou tabulkové platy, takže člověk s jedním tuitulem je zařazen v platové třídě 10 s hrubou mzdou od 18-21 tisíc. Se svěma tituly potom může postoupit do třídy 11 s hrubou mzdou od 20 do 24 tisíc. Příjem si může zvýšit sháněním grantů, kde to ovšem není tak jednoduché. Často rozhodují "kontakty". Nebo si může sehnat jiný kšeft, protože ve škole není obvykle kontrola a práce se dá zvládnout -odfláknout za poloviční čas. Doktoři to aspoň mají jasné - plat podle počtu hodin, a že si mohou sami určit, kolik hodin budou dělat! U nás je plat podle toho, jak kdo umí v čem chodit. Měli by jít na chvíli do školství, obzvlášť VŠ školství, a potom by poznali, jak to taky může vypadat.

0 0
možnosti
LZ

košťálka

14. 2. 2011 9:57
Re: Odměňování na VŠ

promiňte, ale vy děláte na VŠ 150 hodin přesčasů měsíčně, noční služby, ošetřujete pacienty nebo učíte? Běžte si to třeba vy zkusit do nemocnice a určovat si, kolik vyděláte...

0 0
možnosti
B

bakules

14. 2. 2011 9:15
problém je v požadavku paušálního

tarifního zvýšení.Lékaři jsou stejný vzorek obyvatelstva jako třeba poslanci,nebo úřednici či vojáci atd.To znaméná od špičkových odborníků přes dobré lékaře až po neschopné arogantní diletanty.Ale to tarifní přidání nerozlišuje.

0 0
možnosti
JADM

Jozin aus dem Moor

14. 2. 2011 9:07
Felicie ???

Neznám jediného doktora,který by ještě dneska jezdil ve Felicii - to závěrečné srovnání je trochu mimo mísu,jinak dobrý...R^

0 0
možnosti
BH

dropa

14. 2. 2011 12:40
Re: Felicie ???

R^ R^ R^ :-)

0 0
možnosti
PL

Karotak

14. 2. 2011 8:43
Karma

článek se mi líbí, ale ... problém je ukazován jen ze strany doktorů a na tom jak jsou oni na tom špatně ... ale koukněme se na to v širší míře

Porovnejme doktora v ČR a v zahraničí, dále poslance, automechaniky, prodavačky a .... a zjistíme, že venku jsou jiné platy, jiné daně, jiná míra korupce, jiné vše ... i ty ceny venku jsou mnohdy nižší než u nás

Můj názor je, že nelze měnit jen jednu část celku (doktory a zdravotnictví), ale že chce změnit celou společnost, její přístup, chápání celého fungování. Začít se musí od vlastního prahu .... začněme od politiků a přejděme na celou společnost. !!!

0 0
možnosti
R

roby

14. 2. 2011 10:04
Re: Karma

souhlas

0 0
možnosti
K

Kimmy

14. 2. 2011 8:35
Hodinova mzda

Vazeny pane Okamuro,

velmi jsem Vas respektovala, protoze jste clovek, ktery se slusnym a poctivym zpusobem vypracoval. Pokud ale zkuseny businessman jako Vy take pouziva nesmyslny argument hodinove mzdy, je to pro me velke zklamani.

Velmi silne pochybuju, ze Vam kamarad spravuje auto 48 hodin v kuse pres vikend a za tuto praci mu Vy platite 250Kc na hodinu. Stejne tak asi instalater nema nikde zajisten, ze svych 500Kc na hodinu pravidelne kazdy mesic po dobu 48 nebo vice hodin.

Ze clovek s Vasimi zkusenosti nerozumi principu economy of scale - to je opravdu zarazejici. Hodinova mzda bez souvislosti neni nic nez zavadejici cislo.

Co se tyce lekaru, narod souhlasi s tim, ze si zaslouzi vic penez. Narod nesouhlasi s tim, ze v momente, kdy lekari maji v kapse splneni vice nez 95% svych pozadavku, se hadrkuji o to, kolik presne tisic jim v breznu pritece na ucet.

0 0
možnosti
E

Escoto

14. 2. 2011 8:48
Re: Hodinova mzda

Problém je v tom, že teďka už se nehádají ani tak přesně o tisíce, ale o garance.

0 0
možnosti
S

Subo

14. 2. 2011 8:06
...

Vazeny pane Okamuro, timto clankem jste me velmi zklamal. Vzdy jsem Vas mel, za iinteligentniho cloveka a svetaznaleho byznysmena... Pouzitim pane Gregorova primeru k automechanikovi jste se totalne odrovnal a byt to Den D, kde zasedate jako mozny investor a rad kriticky na kusy trhate zadatele o investici, musel byste se sam vyhodit...

Nebudu svuj nazor na celou problematiku rozepisovat, zaznel zde uz mnohokrat z jinych ust. Pridat doktorum - ANO proc ne. Tabulkove a vsem - v zadnem pripade. Dobrym ano, spatne bez milosti vyhodit. To se dnes nedeje, doktori maji temer nulovou zodpovednost, byt se ji celou dobu strasne radi ohaneji... Ano stacilo by udelat par reforem a vymytit korupci, ale v tom korupcnim prostredi ti dokotori cele roky vesele plavou a zadne kauzy moc nevyplavavaly... divne. (tvrzeni lekaru, ze jakekoliv oznameni o korupci policie i media ignorovaly  fakt neberu...) Trznim reformam se brani zuby nehty obe organizace lekaru uz dlouho, takze jde zase jenom o ty tabulky.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

14. 2. 2011 0:33
proč stojí výměna pneumatik 10x víc než císař?

Asi proto, že v ceně je nejn práce automechanika, ale i pronájem dílny, cena mašiny, olůvka atd. Copak on ten lékař platí vybavení sálu, materiál atd. ze svého? Je to demagogie jako prase. Srovnávají se jablka s hruškama.  Ona mzda automechanika je o dost nižší, ale to by se nehodilo. :-/

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

14. 2. 2011 0:59
Re: proč stojí výměna pneumatik 10x víc než císař?

přesně, taky se divím, že samuraj Okamuraj použil tento demagogický příklad - který byl již dříve mimochodem právě z důvodu, jaký uvádíte, rozcupovaný na kousky jinde na tomto serveru. Dost se tímto shazuje, má to zapotřebí?? Je možné fandit doktorům, to respektuju, ale proč takové podpásovky při jeho zjevné inteligenci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/