Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Drussbarb

22. 2. 2011 9:28
S clankem

v zasade souhlasim, hlavne v myslence politicke korektnosti, ktera v podstate nuti media nemluvit o problemech, ktere existuji. Dlouhodobe je to cesta do pekel uz jen kvuli rostouci nastvanosti verejnosti, ktera ty palcive problemy vnima osobne (napr. kdyz musi bydlet s neprizpusobivymi cleny spolecnosti - jsem korektni) treba v jednom panelaku. A nastvana spolecnost je zivnou pudou pro ruzne pravicove stranicky a strany.

0 0
možnosti
H

hans194

21. 2. 2011 18:43
Re: Já to vidím trochu jinak

ani na to neklikejte, je to o ničem.

0 0
možnosti
JH

jirha

21. 2. 2011 11:37
Tak nějak jsem se nezačetl

O čem to vlastně mělo být?

Pozitivní nebo negativní. Psalo se o utlačování etnika nebo sexu nebo čeho vlastně?

0 0
možnosti

Ája+

21. 2. 2011 14:37
Re: Tak nějak jsem se nezačetl

Jirho, pokud hledáte černobílé články, lépe pochodíte v bulvárním tisku, než tady. Tento černobílý není a já to vnímám jako jeho plus. Neříká nám, co si máme myslet. Říká, co si myslí, dotýká se řady témat, které ale opravdu souvisí, oprošťuje své názory od emocí a nechává na vás, co si o věci budete myslet vy. Kéž by bylo více takových. Pane Okamuro, děkuji za to.

0 0
možnosti
MH

Marty518

21. 2. 2011 10:55
mohl to být docela dobrý článek,

ale pokud chcete někoho vystěhovávat a přesouvat národy, tak takový tu už jeden byl a měl knírek a nepříjemně německy křičel.

0 0
možnosti
DP

Perun14

27. 2. 2011 19:11
Re: mohl to být docela dobrý článek,

např. Židé se odstěhovali taky do Izraele a to byli předtím v Evropě. Cikáni se stěhují dobrovolně do Kanady, Arabové z Afriky se stěhují do Evropy, atd...

0 0
možnosti
PV

Alcator

21. 2. 2011 9:20
Střelba do vlastních nohou, Okamuro

Pane Okamuro, paradoxně jste se střelil do vlastní nohy. Demagogické závěry vašeho článku jsou ve skutečnosti krásným příkladem toho, proč se praktikuje politická korektnost: Důvodem je to, že "Ponechá-li se masám zodpovědnost za řešení komplexního problému, výsledky bývají tragické."

Židé vlastnili v předválečném Německu značný kapitál. Rozhodnout, co s tím, se ponechalo masám, přiživovaným Hitlerovými žvásty. Výsledkem byl holocaust.

V průměru mají Romové mizerné výsledky ve školách. Když to v této podobě předhodíte masám, když necháte politiky, aby tento politicky nekorektní výrok používali v masmédiích pro svou sebepropagaci, budou tu za pár let stát opět koncentrační tábory.

(pokrač.)

0 0
možnosti
PV

Alcator

21. 2. 2011 9:24
(pokrač.)

Přitom skutečnost je řádově složitější:

- Nebyli to Romové, ale bílí úředníci, pod diktátem bílého vedení jediné státostrany, kdo dávali Romům lukrativní byty v městských centrech "za nic".

- Nebyli to Romové, ale bílí úředníci pod díktátem bílého vedení státostrany, kdo zavedli "stoprocentní zaměstnanost", což znamenalo, že na každých 10 makajících dělníků připadali 2 nemakačenkové, kteří sice žádnou práci neodváděli, ale prachy za to brali, čímž jsme si za 2 generace vychovali skupinu práce-neschopných-leč-prachy-dostávajících lidí.

Před sedmdesáti lety byl každý přesvědčený, že ženy ve fabrikách pracovat nemůžou, že na to nemají. Pak přišla válka a ukázalo se, že ženy zvládnou úplně stejnou práci jako muži, když jim dáš příležitost.

Vaše "říkejme nepříjemnou pravdu" vede ke koncentračním táborům bez ohledu na to, jak moc se dušujete, že "to vy byste nikdy nenavrhl" (nebojte, on to dav navrhne za vás). Raději si pokládejte nepříjemnou otázku: "Jak moc můžu za současnou situaci já?"

0 0
možnosti
D

Draper

21. 2. 2011 8:55
Okamuro!

Okamuro,vrať se také tam odkud pocházejí tvoji prapředci!!!Ať už to je Korea bebo Japonsko.Mazej !!!

0 0
možnosti
MH

Marty518

21. 2. 2011 10:45
Re: Okamuro!

ale jeho prapředci pocházejí z Moravy

0 0
možnosti
LK

Krulking

21. 2. 2011 7:45
Poděkování

Pane Okamuro, děkuji Vám za vaše příspěvky. Ne všichni jsme schopni to co cítíme a vidíme kolem sebe přenést tak, aby to bylo srozumitelně a jasně řečeno, na "papír". Doufám a věřím, že takto smýšlejících lidí je v naší zemi ještě dostatek a konečně dojde k té správné "revoluci". Ještě jednou díky.[>-]EUR^

0 0
možnosti
M

martinII

21. 2. 2011 7:39
dobře Tomio

Velmi dobrý článek stylem Tomio. Přehledný a názorově jasný. Debata pod ním jako obvykle plná. Plná lidí bez názorů. Nebo jen poznámek co jsou hanlivé...

http://credo-e.blogspot.com/2011/02/internetove-diskuse-jako-kodex.html

0 0
možnosti
MV

marka40

21. 2. 2011 6:55
Ach, ti naši

chudáci diskriminovaní muži. Jak mi jich je líto.;-(  Poté, co odnosí a porodí potomka,  jsou nuceni přerušit svou kariéru a být s ním na rodičovské dovolené, tím pádem se stát finančně závislým na manželce. Pak další potomek či potomci. Po skončení rodičovské mu v práci oznámí, že za ten čas značně zaostal, že už je obor dál, a že tedy jaksi, musí přijmout mnohem méně lukrativní místo. A manželka si zatím celá léta budovala kariéru a stala se - na rozdíl od něj, odbornicí ve svém oboru. Když pak manžel zestárne a už není tak atraktivní, manželka ho bez skrupulí opustí a najde si mladinkého milence, kterého si může díky své kariéře vydržovat. Tak ráda by střídavou péči pro děti, ale když on ten mladý milenec ty její děti moc nemusí, tak se manželka obětuje a dětí se vzdá ve prospěch chudáka manžela.

Ach, jak nespravedlivé to je, pro ty naše muže. Jak moc je v 21.století diskriminujeme!

0 0
možnosti
PK

lednacek9710

21. 2. 2011 13:55
Re: Ach, ti naši

Nedívejte se na to s takovou zatrpklostí a odpoutejte se od stereotypů. Tomio to možná trošku zveličil, ale fakt je, že řada mužů nedostane po rozvodu moc šancí. A ne vždy k rozvodu dojde jejich vinou. Mě spíše zaráží, jak se všude deklaruje zájem dítěte, ale právě to dítě je někdy v praxi až hodně vzadu a nezřídka jako rukojmí jednoho z rodičů...

0 0
možnosti
HP

DollyBastard

21. 2. 2011 2:11
Dobry

ale za ty zavadejici reci o homosexualech vam karmu dat nemuzu. Copak neni spousta deti v detskych domovech? A jak asi by si homosexualove to dite poridili, kdyz ho, jak rikate, nesplodi? Toho nekde ukradnou? Mel jste se drzet toho jednoho tematu, nakonec clanek pusobi dost splacanym dojmem.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

21. 2. 2011 2:15
Re: Dobry

To je obecná charakteristika vyjádření populistů. Páté přes deváté, to, co chtějí slyšet hloupé masy, i kdyby to bylo navzájem ve sporu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/