Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kattie888

17. 2. 2011 18:19
Diskriminovaní muži

S článkem naprosto souhlasím. Jediné místo u kterého bych se zastavila je zmínka, že muži jsou diskriminovanou skupinou.

Máte pravdu, že mají muži menší šanci získat potomka do péče. Podívejte se na to i z druhé strany. Pokud žena otěhotní a muž o dítě nestojí, odejde od ženy, zaplatí alimenty (které nejsou vždy vysoké, můj otec na mě by na mě měl platit podle soudu 1000 Kč/měsíc , co to je?) a o dítě se musí postarat žena. Chlap nemá v tomto ohledu žádnou zodpovědnost, pokud sám nechce, nemusí se o dítě starat.

Další věc je zaměstnání. Mě osobně se u pohovoru vysmáli, že jako holka nemůžu mít žádnou praxi v oboru (stavebnictví), nenechali mě málem ani odpovědět.

Muži to zas nemají jednoduché v tom ohledu, že se od nich na jednu stranu očekává, že budou brát ženy jako rovnocenné, ale zároveň se od nich očekává, že jim budou otevírat dveře a platit za ně v restauraci apod.

Myslím si, že se nedá říct, že je jedna, či druhá strana diskriminována.

0 0
možnosti
MD

bc23

17. 2. 2011 19:09
Re: Diskriminovaní muži

V něčem máte pravdu, v nečem ne. Váš argument, že matka se o dítě postarat musí je úplně mimo. Pokud totiž odejde matka, zůstane to na otci úplně obráceně. Když už byste v tomto chtěla nějak oponovat, tak by se dle mého dalo oponovat leda v tom, že čísla o počtu otců, kterým nebylo dítě svěřeno jsou zkreslená tím, že část otců se dětí automaticky vzdá (tato čísla jsou ovšem také zkreslená tím, že část si uvědomuje, že bít se o něj nemá smysl). Výživné se stanovuje dnes už docela slušné, v tom je úprava vcelku dobrá. Co se týče zaměstnání, tak tam můžete mít praxi stejnou jako chlap, tam s Vámi nesouhlasím. V čem to mají ženy horší je to, že se na ně pohlíží automaticky jako na matky a tím zaměstnavatel vidí problém - bude muset držet místo, přitom nebude mít pracovní sílu, po návratu bude žena znovu na začátku co se týče znalostí, kdy se vrátí není možné odhadnout a až se vrátí, tak bude často doma s nemocnými dětmi. V tom je hlavní problém, proč je těžké přijmout ženu...

0 0
možnosti
PJE

Pozůstatek Joachima Eichmanna

17. 2. 2011 16:28
Karma!

A zrovinka jeden dnešní příklad nechutné politické korektnosti Idnes:

http://hradec.idnes.cz/po-rvacce-na-nadrazi-v-jaromeri-zustali-krvacejici-chlapec-a-zkopana-divka-1rm-/hradec-zpravy.asp?c=A110216_184307_hradec-zpravy_meb

Pravda je taková, že skupina romů zmasakrovala dvě dívky a jednoho chlapce, kteří se vraceli ze školy v HK. Uměle vyvolaný konflikt a poté brutální napadení. A ani to, že takových-to útoků je plná Jaroměř každý den se nedočteme. Zajímalo by mne, co si asi pomyslí Ti napadení, když si takový článek přečtou po svém propuštění z nemocnice.

Pro p. Okamuru R^

0 0
možnosti
KH

Tobinka

17. 2. 2011 17:31
0 0
možnosti
MD

bc23

17. 2. 2011 16:27
Souhlas

Včera jsem v radiu poslouchal rozhovor s paní Šabatovou a starostou Karviné a málem jsem v autě proskočil stropem. Paní Šabatová je buď zcela odtržená od reality, nebo prostě jen principielně na straně menšiny, protože jí to živí. Osobně si myslím, že obojí. Tvrdit stále dokola, že romové chtějí pracovat a nikdo jim to neumožňuje je naprosto hloupé. Tomio je dlé mého krásným důkazem člověka, který teorie této paní naprosto popírá a navíc má největší právo o tom mluvit. Měl jsem na stavbě dvě party cikánů. Obě makaly jak šrouby a nebáli se práce. Potud souhlas. Jenže makaly jen do chvíle, kdy jim někdo dal výplatu nebo zálohu, pak se klidně 3 dny neobjevili, maximálně přijel nebo volal velitel party, že se omlouvá, že jsou v lihu. Řekněte mi, proč mohou bezpromlémově pracovat Japonci, Řekové a jiné menšiny, proč mohou pracovat Vietnamci i v době, kdy stejné obchody bílých nejsou otevřené a proč cikán stále potřebuje nějakou podporu?

0 0
možnosti
MD

bc23

17. 2. 2011 16:33
Re: Souhlas

Proč jsou vietnamské, arabské, černošské a jiné děti ve školách prakticky bezproblémové (tedy problémové zhruba jako jiné děti) a proč jsou stále problémy jen s cikány? Ano, cikáni by měli začít u sebe. Dokud nebude více slušných Gipsy skupin, nebude na ně spoleh při práci, dokud nebudou posílat své děti do školy a učit se s nimi, tak se ani většinová společnost nebude ochotna od nic cokoli učit a že bych o jedné věci věděl, co by mohla. Jediná věc, která Romy zdobí je jejich rodinná soudržnost. Ostatní své nadání zahazují.

V čem bych s panem Okamurou nesouhlasil je snad jen Homosexuální "rodiny". Mám dlouhodobý problém s tím, že by měli homosexuální páry mít děti, adoptovat děti atd., ale přesto mám čím dál větší pocit, že je lepší, když dítě či děti vychovávají homosexuálové (třeba i pod větší kontrolou) než jeden rodič, nebo žádný. Jinými slovy, abych parafrázoval větu použitou v článku - dle mého je lepší mít dvě ruce levé, než jednu ruku nebo ruku žádnou... :-)

0 0
možnosti
KH
MK

sarumánek

17. 2. 2011 15:47
Japonský Sládek či Haider?

Pan Okamura klame tělem. Tváří se velmi kultivovaně, přitom obsah článku je stejně rasisticky hloupý jako svého času Sládkovy projevy. A nepomůže ani "chytré" přirovnání Romů k Židům, pokud jde o vlastní stát. Do úvahy se totiž vloudila chybička - Romové o vlastní stát neusilují ani náhodou. Věta "Cikáni by si měli založit vlastní stát" je pak nenápadnou výzvou k vystěhování nepohodlné rasy do stanoveného území bez možnosti návratu - a to už připomíná úplně jinou kapitolu osudu židovského národa. Ty plamenné výzvy, co Cikáni MUSÍ jsou fajn - akorát, že oni nemusí. Bohužel pak logicky následuje druhá část úvahy, se kterou se již rasisté nechlubí - když to neudělají dobrovolně, tak je k tomu donutíme. Nicméně klobouk dolů za eleganci, s jakou je rasismus prezentován jako "politicky nekorektní úvaha". Legrační je druhá půlka - sám Okamura se asi lekl své "politické nekorektnosti" a přilepil téma "muži jsou diskriminovanou menšinou", která nijak nesouvisí, není ani nekorektní, jen směšná.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

17. 2. 2011 15:48
Re: Japonský Sládek či Haider?

Jak to myslíte, že nemusí?

Všichni obyvatelé ČR se musí řídit zákony.

0 0
možnosti
AR

ttata

17. 2. 2011 14:46
karma

dávám karmu a větší jsem tu snad neviděl. Je ale smutné, že nám čechům musí říci pravdu japonec (bez urážky );-D;-D;-D

0 0
možnosti
N

novitajteda

17. 2. 2011 15:38
Re: karma

a pritom staci napsat jenom pravdu..

boze, kam jsme se to zase dostali? co nam to vladne za verbez, kdyz selidi boji rici vlastni nazor?

0 0
možnosti
PK

chicocheco

17. 2. 2011 13:19
Pane Okamuro,

karma jak Brno :) Kdybyste měl čas, přečtěte si knihu od autora jménem Anthony Browne - Úprk rozumu (Smrt politické rozpravy v Británii). Vřele doporučuju i ostatním. Otevřelo mi to oči a s hrůzou jsem zjistil, jak jsme politickou korektností postiženi všichni.

Browne uvádí třeba příklad, že v UK začátkem tisíciletí začal povážlivě stoupat podíl nakažených HIV ve společnosti. Úřady to začaly řešit, jenže si našly zástupnou příčinu - zvýšenou promiskuitu mezi mládeží. A tak začali na středních školách rozdávat kondomy. A, světe div se, podíl nakažených stoupal dál. Nakonec musely úřady s pravdou ven - většina HIV přenašečů byla z řad zvyšující se populace imigrantů ze severní Afriky. Mezitím se ale nakazilo HIV pár stovek dalších lidí. To jsou docela mrazivé důsledky politické korektnosti.

0 0
možnosti
PK

chicocheco

17. 2. 2011 13:24
Re: Pane Okamuro,

omlouvám se, měl jsem na mysli Afriku subsaharskou.

0 0
možnosti
K

kixikIDnes

17. 2. 2011 12:50
Co dodat

naprosto presne jste shrnul to co lezi v zaludku (troufam si tvrdit) vetsine Cechu. Dekuji!R^

0 0
možnosti
XX

Marcus Antonius

17. 2. 2011 12:17
palec nahoru

k tomu není co dodat jen politickou korektnost nazývám státní propagandou

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/