Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Jack Russell

1. 3. 2011 11:30
Strach ze svobody plodí nesvobodu.

Každý má nějaký názor. Lidé se stejnými názory se spojují do skupin a vytvážejí politické strany, prostřednictvím kterých potom hlásají své "pravdy" a snaží se své zájmy politicky prosadit. Vytvořme tedy zákony, které stanoví jakým způsobem se smí a nesmí v demokracii tyto zájmy prosazovat. To považuji za svobodné, správné, legitimní a jedině demokratické. Za nedemokratické, špatné a nesvobodné naopak považuji pokrytecky přiznávat právo každého na svůj názor a přitom zákonem stanovit které názory jsou dobré a které špatné a stejným zákonem zakazovat občanům spojovat se a vytvářet politické strany a hlásat a prosazovat své názory a zájmy. Tvrdit, že existuje svoboda myšlení, názoru a slova a současně říkat, které myšlení, názory a slova jsou zakázaná, nesvědčí o svobodě a pluralitě názorů a slov. Nedovolme nikomu, aby si z titulu své momentální moci uzurpoval právo diktovat, co je a co není správné. Mohlo by se to jednou obrátit proti nám všem.

0 0
možnosti
MK

kleingeld

1. 3. 2011 11:22
úlet

Pan Okamura mě překvapil. Nečekal bych od něj tak hloupý článek. To že Národní strana byla stranou řádně zaregistrovanou je sice pravda, ale to z ní snad dělá stranu morálně přijatelnou? Co je důležitější? To, že splní pár formulářových požadavků nebo to, jak se prezentuje na veřejnosti?

To, že pan Bátora má úctyhodné vzdělání je sice pěkné, ale co to má co dělat s tím, že se dobrovolně přihlásí na kandidátku NS?

A to finální přirovnání k myšlence sionismu...... Hm, tak to už je mimo úplně. Viděl bych tu zásadní rozdíl v tom, že myšlenka sionismu vzešla  od samotných Židů. Nevšiml jsem si, že by se nějaká cikánská organizace nějak vážně zabývala myšlenkou na vystěhování se......

0 0
možnosti
A

Amoniak

1. 3. 2011 13:01
Re: úlet

Vašemu subjektivnímu hodnocení třeba NS nevyhověla. No a?  Objektivně to stále je legální strana jako každá jiná. A nejde o nějaké "formulářové požadavky". Jde o to že splňuje požadavky zákona - to je opravdu mnohem podstatnější než Váš politický vkus.

- - -

To jste si nevšiml jak se Cikáni radostně stěhovali do Británie nebo do Kanady? Mají zájem se stěhovat, ne že ne.

0 0
možnosti
LU

pidla

1. 3. 2011 11:16
Díky,

čtu vás ráda, věřím, že je v tomto státě víc střízlivých lidí s normálním názorem. Chyba je, že lidé nejprve křičí, přidávají se k různým skupinám, místo aby hledali informace, analyzovali situaci a pak teprve zaujímali stanoviska.R^

0 0
možnosti
DM

D66

1. 3. 2011 15:16
Re: Díky,

R^

0 0
možnosti
P

pěnice

1. 3. 2011 10:45
Jestliže se strany a jejich členové

budou chovat podle toho,co zrovna napíše nějaký pisálek a zahájí tak kampaň ,je něco hodně špatně.Dotyčný politik,u kterého měl být pan Batora by neměl reagovat na podobné "splašky" a tím by vzal vítr z plachet podobným štváčům.Zkrátka,měl by stát za člověkem,kterého si vybral.Ovšem to by musel být charakter a nereagovat alibisticky na výkřiky hlupáků.Tím si neplepší ale naopak.

0 0
možnosti
JM

hriva5

1. 3. 2011 10:38
Poděkování

Skvěle napsáno, děkujiR^

0 0
možnosti
S

snaduzdost

1. 3. 2011 10:21
ultrapravicové Národní strany

Půjdu dokonce dál, než prezident Klaus:kdyby ti měli možnost, jako jejich předchůdci před šesti staletími, neváhali by pro svou "pravdu" posílat na ně biřice, zabíjet a upalovat, prostě fyzicky likvidovat ty, kteří projevují nesouhlas s jejich "pravdou".

0 0
možnosti
V

vmt

1. 3. 2011 10:30
Re: ultrapravicové Národní strany

Vidíte a já si totéž myslím o pravdoláskařích. Začínají štvanicí na lidi s jiným názorem a kde skončí, když jim to nezatrhnem?

0 0
možnosti
S

snaduzdost

1. 3. 2011 10:21
ultrapravicové Národní strany

Již dlouho si říkám, že pro mne není mezi tou stranou a např. Zelenými rozdíl. Vždyť jejich politické zaměření je naprosto shodné.   Až nato, že  to táhnou opačným  směrem. Ale, opakuji, jejich politické zaměření je naprosto shodné. A já tedy nemusím to ani ono. Ale proto nebudu ty politické síly ostrakizivat, veřejně  zostuzovat a bezdůvodně kritizovat, vytvářet národně frontovské kampaně, ala Československá televize či Rudé právo či středověké církevní sněmy,  jak to dnešní ČT činí a i leckterý duchovní, který se na jednu stranu  hlásí k potřebným společenským rysům  vývoje - jak v duchovním, tak politickém směru, ale v podstatě setrvává na svém, drží se zuby nehty toho svého a tak povšechnou myšlenku křesťanství s ostatními zakopávají hloub a hloub do temného hrobu.

0 0
možnosti
LB

Bátora

1. 3. 2011 10:08
Díky, pane Okamuro...

...za vaši velmi věcnou úvahu. Pro jiné asi ne dostatečně "politicky korektní". Píšete, že mě neznáte a nejspíše máte pravdu, protože v té době jste byl myslím u otce. Ale možná, že ne a že jste za maminkou chodil do práce, moje paměť už selhává... S vaší maminkou jsem se pár let denně potkával v Malešické teplárně, kde jsem nejprve pracoval jako buldozerista, ale po čase i jinak, a seděl jsem s ní tudíž v letech 1984-87 na čtvrtém patře "pentagonu". Byla to moc milá dáma a někdy si na ni vzpomínám. Častokrát jsme spolu mluvili a měli jsme na spoustu věcí shodné názory. A myslím, že stála na mé straně i v té záležitosti mého trestního stíhání za "hanobení komunismu", kteréžto v té době musel řešit nejen soud, ale i pracovní kolektiv. Moc ji ode mě pozdravujte!

V úctě

Ladislav Bátora

0 0
možnosti
RP

Richard Pech

2. 3. 2011 23:21
Inu, geny a výchova se nezapřou..

Slušná, moudrá a spravedlivá žena předala své geny a vychování svému synovi.. Tak by to mělo být..

Poslouchal jsem váš rozhovor v Radiožurnálu a moc nadšený jsem nebyl.. Potřeboval by jste nutně hodiny rétoriky a asi i asertivity.. Inu, každý nemůže být táborový řečník. Vy, pane Bátoro, jste asi spíše ideolog, možná že by z Vás mohl být Filosof na trůně, jako Marcus Aurelius.. Máte ale smůlu, jako monarchista už mám trůn obsazen legitimním panovníkem :-D

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

1. 3. 2011 10:04
...

Krupej ranni rosy rozumu proti uraganu spiny politicke korektnosti. Vynikajici clanek. Diky Vam!

0 0
možnosti
PD

petu46

1. 3. 2011 9:54
Karma

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/