Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SHX

sir Humprey XV.

29. 3. 2011 23:58
ANO, ANO, ANO!

a díkyR^[>-]R^

0 0
možnosti
EV

Erikocz

29. 3. 2011 22:24
Smysl sčítání lidu

Sčítání lidu má za smysl zjistit, jak je daná lokalita bydliště zasycena obyvatelstvem, zda tam postavit školu, jak v dané lokalitě posílit stanice Záchranné služby apod... Myslím, že význam to má! :)

P.S. Je ale pravdou, že některé otázky tam byly zcela nemístné!Rv

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

30. 3. 2011 0:15
Re: Smysl sčítání lidu

To co pisete o skolkach, zachranne sluzbe atd jsou naproste nesmysly. Necetl jste clanek?

0 0
možnosti
BB

ins007

29. 3. 2011 21:25
Smysl sčítání

Vážený pane Okamuro,

ve Vašem příspěvku je několik nepřesností. Mimo jiné: sčítání nám skutečně poskytne nejpřesnější údaj o počtu obyvatel (platí to v podstatě pro všechny země), protože tzv. průběžná evidence (demografických) událostí je zatížená chybou, která vzniká především nezachycením všech migračních pohybů (týká se to především emigrace z ČR). To znamená, že čím se v čase vzdalujeme od posledního sčítání, tím publikovaná věkové struktura obyvatelstva ČR (kraje, okresu apod.) je zatížená větší chybou.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

29. 3. 2011 21:32
Re: Smysl sčítání

Takže se jednoho krásného dne bez sčítání vláda probudí a zjistí, že všichni voliči zmizeli z republiky a nemá jim kdo otevřít úřad, zamést schody a uvařit kafe?

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

29. 3. 2011 21:21
Máte ve všem pravdu

To s tím rodným číslem mě napadlo jako jedna z prvních věcí. K čemu ho potřebují? Jsou snad v nějakém domě dva Josefové Nováci narození ve stejný den? A pokud ano, způsobí jejich záměna ze statistického hlediska nějakou katastrofu? Naštěstí nejsem pravidelným divákem televize a tak mě minula mediální masáž o prospěšnosti sčítání, ale něco jsem zaslechl. Rozdělování peněz z eurofondů? Holá zbytečnost. Každý stát ať se stará o své záležitosti sám. V případě živelních katastrof apod. nechť se vyčlení zlomek současného rozpočtu. Zástupci menšin na obecním úřadě? Nač, když má u nás ze zákona každý stejná práva a máme pro dohled nad nimi několik institucí? Atd.

0 0
možnosti
S

seabow

29. 3. 2011 22:10
Re: Máte ve všem pravdu

Jezis... 8-o

Ona kontrola duplicit je asi podstatne jednodussi pres relativne jednoduchy numericky kod, i kdyz to asi nemuselo byt zrovna RC, nez pres kombinaci jmena a data...

A k tem pravum patri i uzivani materskeho jazyka - a to nejen doma ;-) a ver nebo ne, pro vsechny to neni cestina...

0 0
možnosti
JC

bower

29. 3. 2011 19:25
Scitani je jedna velka fraska

Jinak se nebojte, archivovat se bude vse jen 3 roky. Všechny osobní údaje, které statistikové získají při sčítání lidu v roce

2011, budou nejpozději v roce 2014 smazány. Návrh posvětila

legislativní rada vlády, která se zákonem o sčítání zabývala. Myslim, ze k dotaznikum jako k archivaliim pak muzete mit pristup i vy pro badatelske ucely. Treba zjistite, zda ma soused splachovaci zachod...

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

30. 3. 2011 0:28
Re: Scitani je jedna velka fraska

ja kdybych byl IT pracovnik bych si ty data nechal. Vzdyt se ty data vejdou na jeden pevny disk.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

29. 3. 2011 19:17
Se vším souhlasím

a navíc bych se zeptal. Až praskne, že toto někdo za naše peníze posčítal a za pár týdnů se tato data objeví na pevných discích soukromých firem. O dalších pár dní později už budou kolovat ve velkém po unternetu. Kdo ponese zodpovědnost?

A jak se to vyřeší, dá nám stát nová rodná čísla a přečísluje baráky?

0 0
možnosti
SR

Sucipej Roznec

29. 3. 2011 19:22
Re: Se vším souhlasím

Kdo se k tem datum dostane nema duvod, aby to roztruboval do sveta. Mozna uz ta data Adobe prodava. Zajimalo by me, kolik lidi si na firewallu zkontrolovalo, kam ten uzavreny bastl data posila a hned pote zformatovali pocitac, aby je nemohl znovu odeslat pozdeji.

0 0
možnosti
AS

zmensvoubudoucnost

29. 3. 2011 19:12
100% souhlas

Tady nejde o nic jineho nez o ty prachy z toho..  Kdyby tak bylo vic takovych lidi kteri by se nebali rikat pravdu jako tady Mistr Okamura

0 0
možnosti
NMP

nocni mura pravdolasky

29. 3. 2011 19:12
vladne nam jedna mafie

a kopou za ni predevsim dva tymy ve zlodejske koalici ODS-CSSD. Sehraji nam divadlo voleb a bez ohledu na vysledek zustava moc tam, kde byla.

Viteznemu tymu pripada jako nonus vetsi podil na lupu s tim, ze se oba tymy ve zlodejinach na oplatku kryji. Vse za podpory manipulujicich a ovladanych medii a zpolitizovane policie s justici. A na tupl dozivotni imunita. Vetsi prasarnu snad uz nelze ani vymyslet.

Tupa luza si v domneni demokracie hraje jakousi detskou hru na modre a oranzove,pricemz vsichni stejne plati cely ten marast a zadluzuji sve deti.

Jedinym resenim jsou predcasne volby s vyrazenim zlodejske koalice ODS-CSSD od voleb z duvodu rozsahle a dlouhodobe zavazne kriminalni cinnosti a totalni ztraty duvery...Sami vsak nepudou.

Scitani je jen jeden z mnoha oficialnich tunelu...

0 0
možnosti
PK

blablaklan

29. 3. 2011 18:52
Rodne cislo a pohlavi.

Tak zrovna nad tim jsem se taky pozastavil a jedine co mi z toho vyslo je, ze letosni scitani neni vubec zamereno na zlepseni "neceho" po obcany, ale ze je to obycejny smiracky dotaznik. On totiz chirurg dokaze delat divy a ac je organ vymenen, rodne cislo zustane :). V kombinaci s dalsimi vlezlymi soukromymi dotazy mam dojem, ze stat si chce zjistit ruzne vazby mezi lidmi. A tyto informace se z uradu sice daji vycist, ale je to trosku pracnejsi. Tipoval bych, ze pristi formular za 10 let bude obsahovat vice soukromych dotazu. Rad bych se zmylil.

0 0
možnosti
JC

bower

29. 3. 2011 18:43
Je to tak

presne to, co se pise v clanku, me napadlo taky. Rodne cislo samozrejme obsahuje udaj o datu narozeni i pohlavi, to vi skoro kazdy. Kazdy zacatecnik taky umi udelat formular, ktery zjisti, zda je rodne cislo spravne zadano (je delitelne 11). Formulare za stovky milionu to samozrejme nesvedou, na to uz asi nezbylo.

Za ty penize uz mel stat davno udelat poradne registry obyvatel, kde by mel vse na jednom miste. Ale co pak se statistickym uradem, kdyz by statistiky byly kompletni a online v kazdou chvili. Takto maji urednici vzdy na 10 let praci, podobne i dodavatele predrazenych systemu (zadna banka by za sve mnohem sofistikovanejsi systemy tolik penez nevyhodila). Bud tomu lide, kteri o zakazkach vubec neorzumi, nebo umyslne zakazky predrazuji, viz. rozdil mezi nejnizsi nabidkou.

No scitani je skoro za nami a kdyz bude nejaka dalsi akce, tak se zase nakoupi vse znovu za dalsi stovky milionu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/