Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

1888

20. 4. 2011 5:16
Vazeny ctenar o

jehoz nazory redakce iDNES tolik stoji.

  Problem demokraticke politiky  je v tom, ze se sice sklada z rady pruseru podobne jako totalitni politika, ale diametrialni rozdil je v jejich medializaci. Dokud se spolecnost nenauci na ne konkretne reagovat, jejich intenzita nebude klesat.  Pouhe univerzalni zbrblani, ktere lze napasovat na cokoli nicemu nepomaha a zadne "pachatele" neodrazuje.  Ma pouze zaporne externality. Blbou naladu a nic uzitecneho nevyrabi.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

20. 4. 2011 11:36
Re: Vazeny ctenar o

Smysluplnou reakci by bylo nevolit nasi velkou statostranu, jenze drtiva vetsina volicu stale zije v domeni, ze mezi ODS a CSDD je rozdil v necem jinem nez v barve, nekteri dokonce podlehli dojmu, ze TOP09 je pravicova strana, jini ze VV, ktera mela fasismus primo v programu, bude lepsi. Dockali jsme se toho, ze knize vyzdvihl Bartu na nebesa, ale stejne to nebylo nic platne.

Proc si vetsina spolecnosti odmita pripustit, ze by mohlo stat za pokus dat hlas tem, kteri o podvodu mluvi uz od roku 1989?

0 0
možnosti
LD

dohlib

19. 4. 2011 20:21
Politici jsou jen loutky...

V pozadí nad nimi jsou nebohatší a nejmocnější, ti to vše řídí. Když jim politik nevyhoví vymění ho. Pomůže jedině model Švýcarska, kde ale také vládne šedá eminence, ale ne tolik a nedělá tolik škody a korupce.

0 0
možnosti
M

mira7788

20. 4. 2011 7:31
Re: Politici jsou jen loutky...

presne tak.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

19. 4. 2011 19:45
Nove mluvici hlavy?

A cemu by to za soucasne situace bylo? Urcite by to pomohlo tem, kteri si jkoupili soucasne matadory - novacci nejsou ostrileni, leccos prehlednou a jsou levni. Ale reseni? To to opravdu neni.

Resenim je osekani statu na nutne minimum, zruseni drtive vetsiny regulaci, dani i "investic" a "podpor". Jedine pak, az nebude statnicka funkce nutne korumpovana pro rozsah sve moci, se mozna dockame zlepseni.

0 0
možnosti
KZ

donmiguel

19. 4. 2011 17:44
vymenti politiky za koho?

Za 12 apostolu.

0 0
možnosti
JJ

1888

20. 4. 2011 5:25
Re: vymenti politiky za koho?

Politiky mohou vymenit pouze politici a ne nejake zahadne "mi vymenime", nebo "se vymeni." Hubou se to da udelat snadno a rychle. Ve skutecnosti je to tezke, nebot rozeznat v neznamem cloveku dobreho, statecneho a schopneho je velmi tezke i pro skoleneho psychiatra. Pro volice je to vlastne zazracne vnuknuti.

0 0
možnosti
KZ

donmiguel

19. 4. 2011 17:42
vymena politiku?

0 0
možnosti
RG

darmo

19. 4. 2011 16:51
Fajn

Předčasné volby, fajn, ale při předčasných volbách by se měl zrušit příspěvek stranám za obdržené hlasy. ČSSD po volbách volá hlavně proto, aby si polepšila ve své zruinované kase.

0 0
možnosti
H

Hulu

19. 4. 2011 11:36
nojo, ale když oni

se rozhodli zůstat ...

0 0
možnosti
KJ

zpetak

18. 4. 2011 19:55
No, pan autor a populista?

Jen napsal skutecny stav. Opravdu jste tak hloupi a budete volit stejny ksichty? Vzdyt uz si z Vas , mili byvali spoluobcane cely civilizovany svet dela soufky. Pry nejde odkud brat.Pry se nic nezmeni.Pravda je, ze jste zbabeli. Zadek nezvednete a mate strach.Jste zbabeli.I ty komunisty za Vas musely vyhnat Vase deti, ze za Vas nastavily hrbety.

0 0
možnosti
LJ

Boshinken

18. 4. 2011 18:19
Volby ..

.. nic neresi, at vyhraje kdokoliv nedojde ke zmene. Levice pravice, jsou to stejni lumpove. Tak proc znova volit ? A na VV je krasne videt, ze ani nova krev nic nezarucuje.:-(

0 0
možnosti
M

mira7788

20. 4. 2011 7:35
Re: Volby ..

VV a nova krev? vzdyt staci aby nekdo zaplatil stem a dali ho do televize a to potom o nove krvi muzeme pochybovat protoze kdo to ve skutecnosti ridi zadna nova krev neni. a treba abl zbohatla hlavne na statnich zakazkach.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

18. 4. 2011 18:14
populismus....

Pan Okamura je obyčejný populista.Tyhle věty najde člověk snad denně v novinách leč nic neřeší.Problém není vůbec ve vládě a ani v politicích. Na vině jsou voliči.To oni si vybírají lidi kteří je representují a dávají jim moc.Pak se diví.Sotva třetina lidí zvedne zadek a jde k volbám.Zbytek na to kašle a omlouvá to znechuceností s politiky.Nové volby nic neřeší.V tomhle rybníku je omezený počet kaprů a není takřka s čeho vybírat.Žádní čistí neexistují a pokud ano věnují se něčemu lepšímu než je politika. Tam vstupují jen ti co chtějí snadno a rychle zbohatnout.Dokud volič nedostane rozum a důsledně neuplatní svá práva bude to tak jako doposud.Plichta v parlamentu či senátu a neustálé haštěření o ničem a bezuzdné utrácení peněz daňového poplatníka.Někdy je lepší pane Okamura držet se toho čemu rozumíte.Tedy podnikání dokud to jde. Rozbory politiky nechte politologům.

0 0
možnosti
DD

dvorak.da

21. 4. 2011 7:20
Re: populismus....

A kde se jako da vstoupit?? Já bych chtěl taky rychle zbohatnout.... Volič nikdy mít rozum nebude! většina voličů chce nízké daně, sociální výhody, svobodu... Stačí jen protřepat a zamíchat...

Škoda jen, že zkušení politologové neuveřejňují své názory veřejně a to HLAVNĚ PŘED VOLBAMI!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/