Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

15. 4. 2011 20:45
Několik otázek na ... novináře a přemýšlející

Několik otázek na ... novináře  8-o  R^

-

http://jiritomas.blog.idnes.cz/c/186316/Nekolik-otazek-na-novinare.html

;-€

0 0
možnosti
JL

jjyyy

15. 4. 2011 15:37
Moc jakákoliv, i politická korumpuje !!!!!!!!!

To bylo, je a bude vždy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po Sametové (bohužel) revoluci si penězovody rozebrala - "Nejsme jako oni !"  StrýčkoTetičkovskáStBácKočKomunisticKolotočářskáMafie©Já.

Pan JUDr. Bárta, majitel ABL , chtěl jen kousíček trhu pro sebe. Tento důvod vstupu do politiky považuji za legitimní.  FŠICHNI politici do funkcí vstupují hlavně pro peníze a zajištění živobytí své a své rodiny za každou cenu. Bylo je bude. Pan ministr JUDr. Bárta pro hloupé nakládání se zanedbatelnými částkami pár stovek tisíc nepřežil 10 dnů ve funkci po veřejném odmítnutí zaplatit fakturu firmy SKANSKA na 2 000 000 000,- Kč  Dvěmiliardy korun českých za nepostavené přechody pro medvědy a lososy někde...

Pan ministr titul neznám Vondra začal šlapat na paty OMNIPOLU a spol., snažil se oddělit mafii od nehorázných provizí, sepsal Bílou knihu a někdo "nepovolaný" si ji přečetl a PROMOPRO, nevěřím, že si pan Vondra smočil, ho skoro zničilo.

MILIJOHN a jak se jmenuje a bůch ví čeho jsou jen neschopní. 

0 0
možnosti
JJ

jollyjokes

16. 4. 2011 23:48
Re: Moc jakákoliv, i politická korumpuje !!!!!!!!!

Politická strana (aspoň ta demokratická) musí prosazovat zájmy určité skupiny nebo vrstvy obyvatel. VV byly ustanoveny jako firemní odnož ABL a mají za cíl hájit zájem majitele firmy. To není politická strana, ale nátlaková skupina. Že se kryjí proklamacemi o boji proti korupci je směšné, neboť si jako svoji škrabošku zvolili Radka Johna, což je korupčník par excelens. Je neuvěřitelné, že jim to tolik lidí s  prominutím žere!

0 0
možnosti
L

lrkfa

15. 4. 2011 13:40
Myslím si, že vyměnit je málo.

Vyhodí se dveřmi a vlezou okny.!!

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

16. 4. 2011 8:41
Re: Myslím si, že vyměnit je málo.

Ne vyměnit, ale pozavírat. Kdyby normální člověk nakradl tisícinu toho, co politici, z kriminálu se dostane za hodně dlouhou dobu.

0 0
možnosti
F

Flash.lord

15. 4. 2011 12:57
Nechci předčasné volby!

Stranu kterou jsem volil (TOP9) mě nezklamala a volil bych ji znovu. Voliči VV se mohou cítit zklamáni, myslím že je to jen jejich vina co si zvolily a nedostatečně prověřily. Koalice snad má být spojenectvím mezi programy a idejemi, ne mezi jednotlivými poslanci hájící svoje osobní zájmy.  Řečmy o předčasných volbách je vydáván nebezbečný signál, jak snadno jde vláda (obecně jakákoli) svrhnout. Takhle jsme vlastně v zajetí všech těch nečistých metod, místo abychom se jim postavily čelem. 

0 0
možnosti
SF

rytíř Smyl Flek z Nohavic

15. 4. 2011 14:07
Re: Nechci předčasné volby!

VV by vyhrali volby. 

0 0
možnosti
RC

juf

15. 4. 2011 10:57
Volby?!

Velice rád čtu Vaše blogy pane Okamuro a dle karmy je vidět, že nejsem sám. I s timto  blogem musím bezvýhradně souhlasit. Až na jednu maličkost, nemyslím si, že by strany jako takové (mám teď na mysli především ODS a ČSSD) byli motivovány k lepší práci a potažmo k výběru "čistých" kandidátů. Jako bývalý člen jedné z výše jmenovaných stran, mám zkušenost jak probíhají jednání například o kandidátech sjezdů ... Ono se totiž ať už s jakýmkoliv úmyslem naprosto nedostanete nikam pokud nemáte před sebou jednoho z "kmotrů" nebo "matadorů". Proto si myslím, že jakákoliv možnost o "očištění" velkých stran je předem blokována, již na té nejnižší členské úrovni. Mnoho nadějí jsem tudíž vkládal do nové strany VV a jsem zklamán zjištěním, jak dlouhé prsty jsou podstatou naší státní správy. Novinářský hon na VV je toho myslím hodně pádným důkazem, vemte si jak byli pánové John a Bárta dehonestováni a pronásledováni sdělovacími prostředky a defacto jim nebyla umožněna smysluplná práce.

0 0
možnosti
MM

venenum

15. 4. 2011 11:31
Re: Volby?!

R^

Myslím, že vyměnit politiky nic neřeší a obvyklými mechanismy to ani nejde.

Kdyby se to nakrásně podařilo, stejně je nakonec mocné struktury buď ohnou nebo zlomí.

0 0
možnosti
EN

EMS

15. 4. 2011 10:28
Tomio

Prosím, Vás, národ Vás miluje, tak už do té politiky klonečně běžte a ukažte nám všem jak se to má dělat! Nebo vlastně - využ v politice jste, té komunální, pražské. Ale jak hledám, tak hledám, žádné Vaše výsledky nevidím... Jóóó, V yjste vlastně jen tlučhuba, co vidí, že je všechno špatně, nikde nic dobře, ale "skutek utek".

0 0
možnosti
H

hejhulapp

15. 4. 2011 11:13
Re: Tomio

No myslím, že na rozdíl od tebe přeci jen něco dokázal. Jestli se pletu,  uveď , co jsi vše dokázal ty...

0 0
možnosti
R

randomofamber

15. 4. 2011 10:17
měnění politiků

Politiky měníme jak ponožky a je to na prd. Možná by bylo lepší umýt nohy, ale vůbec netuším jak to udělat politicky...

0 0
možnosti
PV

Pavel57

15. 4. 2011 10:46
Re: měnění politiků

No, moc jsme jich nevyměnili, aspoň já pořád slyším stejná jména ...

0 0
možnosti
M

milan16647

15. 4. 2011 10:00
Také

Také zde jedna zajímavá větička/krom jiných/:"Pamatujme si to a chtějme se dopátrat původu majetku všech politických

zbohatlíků - od Kalouska, přes Palase, Tlustého až po Dalíka, Topolánka a

Langera."  Ano všechno jde dohledat a přidáme ještě hodně dalších.Langra.Koženého.Drobila,vondru.Asi bych popsal hnoho tran.A jedině strana,která toto uskuteční bude mojí stranou.Zatím jsou to Veverky.:-)[>-]

0 0
možnosti
MM

venenum

15. 4. 2011 11:33
Re: Také

jenže to je pro naivní investigativce typu pana Kmenty moc silná káva ;-)

0 0
možnosti
JP

lekaj

15. 4. 2011 9:28
zasadni problem vidim v techto vecech

Je to jako v soukromem zivote - jsou lide, kteri jsou hladovi po penezich, kariere atd. Jsou lide, kteri po tomto netouzi. Do politiky pujdou v drtive vetsine lidi prvniho typu - takove jake zname i z firem a dalsich organizaci. Proste lidi co netouzi po kariere, penezich a slave nemaji potrebu se hrabat do politiky, proste chteji slusne zit , uzivat si rodiny a zivota. Bohuzel uz toto samo o sobe determinuje, ze politika  se nutne stane bojistem techto typu lidi, stejne jako je pro ne bojiste jejich zamestnani a soukromy zivot. Mensina lidi kteri maji nejake idealy , ale nemaji ambice protoze si nechteji kazit prijemny zivot se do politiky nepohrne.

Navic politika se namisto ideovych smerovani a vizi zmenila pouze na marketing. Kdysi proste socialni demokracie nebo konzervatismus byly principy na kterych strana stoji a na zasadach techto principu buduje i svoje postoje a reseni. Dneska uz to v podstate vymizelo - vetsina takovych tech ideovych stran je mimo parlament.

0 0
možnosti
IZ

Ajvn

15. 4. 2011 8:39
vyhladovet politicke strany

Vím, že co řeknu, je značně kontroverzní a řada lidí se mnou nebude kategoricky souhlasit. Snažil jsem se volby co volby zodpovědně vybírat a hledat nejmenší možné zlo. Nejsem levicový volič, proto jsem neustále lavíroval na hraně, kterou z pravicových stran s parlamentním potenciálem volit. Bohužel moje trpělivost s celou politickou reprezentací dramaticky přetekla. Pan Okamura zmínil jednu velmi správnou věc a divím se, že se jí média nevěnují více. Co jiného už víc je business s jasně definovaným podnikatelským záměrem, než politická strana? Nic. Strany si zprivatizovaly veřejnou moc, exekutivu, je to jejich hlavní podnikatelský záměr. Jen díky tomu mohou ekonomicky fungovat. Jen díky tomu a díky příspěvkům od státu. A ten je mimo jiné o částce za volební hlasy. Doporučuji všem, VYHLADOVME politické strany, že jim omezíme ty zdroje peněz, které můžeme ovlivnit. BOJKOTUJME VOLBY! Je to krajní řešení, dost možná zoufalé, ale nebudu platit zloději mých peněz dobrovolně sám další!

0 0
možnosti
IZ

Ajvn

15. 4. 2011 8:50
Re: vyhladovet politicke strany

... Dnešní politik jde do vyšších pater české politiky ne pro blaho občanů, ale proto, že si chce zajistit finanční příjem. Cílem je teplé křeslo s vysokým platem a s lákavou vidinou vedlejších tučných příjmů. A to bez jakékoliv hmatatelné odpovědnosti. Dokud budou politiku provozovat lidé pro peníze, nelzepší se nic. Nezbývá než doufat, že snížením objemu financí na účtech politických stran jednak může dojít k jejich zodpovědnějšímu chování, k racionalizaci předvolebních kampaní, že se do předvolebních témat vrátí skutečný obsah (ikdyž to je asi taky dost naivní). Ale hlavně doufám, že pokud začne i kvůli nedostatku peněz skřípat soukolí v jednotlivých politických stranách, může to zanést písek a kamení do soukolí spolupráce politiků a kmotrů a mafie. A tam, kde přestane fungovat plnění "závazků" podepsaných vlastní krví ďáblu, tam může dojít na "očistu" možná hrubšího zrna, ale občan by určitě neplakal. A je to prostor, že se odkryjou skutečné vazby mezi politikou a podsvětím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/