Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vtech

14. 4. 2011 15:42
Nenii za koho vymenit.

Poctiva politika je nevdecna drina s nejistym vysledkem, proto do politiky lezou prevazne lide, kteri maji "neco za lubem". Mne by tam nikdo nedostal.

0 0
možnosti
D

DrPrHrBr

14. 4. 2011 15:42
S článkem

nemohu jinak než souhlasit. Akorát zvažuji, zda je menší zlo vyměnit nažraná prasátka nakažená tasemnicí za úplně vyhladovělá.

Pane Okamuro, nebudete náhodou základat politickou stranu? Mediálně jste známý, názory jsou racionální, práce je za Vámi taky vidět. Pokud ano ozvěte se - budu s Vámi rád kandidovat a pracovat. Na sebeobohacení v politice nemám zájem, peníze u mě příliš nehrají roli....

0 0
možnosti
JB

JosefB

14. 4. 2011 16:20
Re: S článkem

Jen to ne probůh...Bral by politiku jako byznis. Píše o tom i v tom článku. To by byl zase jeden, který by na tom byznisu vydělával. ;-€ A já hlupák si myslel, že politika je služba veřejnosti...

0 0
možnosti

aji

14. 4. 2011 15:37
Nápad vyměnit je dobrý,

ale za koho? Neznám moc lidí, kteří by šli do politiky proto, aby sloužili lidem a neprosazovali osobní zájmy. Ale bylo by to pěkné.

0 0
možnosti
TH

Tak nevim

14. 4. 2011 15:37
Většina národa je hrdá

,že jsme ateisti a většina národa čeká na Mesiáše,který nás spasí.Znakem víry je čekání na Něco.Jediná změna,která může přijít,začíná u nás samých.

0 0
možnosti
K4

samaranč

14. 4. 2011 15:35
Ano,

opravdu není v zájmu občanů, aby strany dohodly, to je podstatné.

0 0
možnosti
BV

glockwien

14. 4. 2011 15:16
Česko

vážený pane Tomio, máte pravdu alwe vidím že je ve Vás plno japonských genů;-D. Nerozumíte české mentalitě. Krást , podvádět , udávat , šidit.

Když jsem byl kdysi v Tokiu byl jsem v šoku jak jsou lidé slušní , uctiví.

Tady by se pádem vlády nic nevyřešilo , přišli by noví zlodějové.

Ale i tak Vám fandím! J.

0 0
možnosti
AB

Arthur B.

14. 4. 2011 15:31
Re: Česko

Vy kradete, podvádíte, udáváte a šidíte? Tím byste se ale neměl chlubit a už vůbec z toho nevyvozujte, že to tak dělá každý....

0 0
možnosti
C

celim

14. 4. 2011 15:11
Hledá se nový Pinochet!

Asi tak, jako dal dohromady zdevastované Chile  Pinochet (faktem je, že si jeho poskoci nebrali servítky), ale pak předal vládu nad zkosolidovanou zemí po deseti letech demokraticky zvolené civilní vládě, tak by i u nás bylo zapotřebí zatočit s prohnilou reprezentací země! Jinou možností by možná byl většinový systém, kde by  byli poslanci odpovědní svým voličům(ne partaje). To by ale jednak chtělo změnu ústavy a kapři si rybník nevypustí a pak by to trvalo dost dlouho a já bych se už výsledků nedožil.

0 0
možnosti
C

corpusdelicti

14. 4. 2011 15:10
Nadpis příspěvku

vystihnuto s nadhledem, jako vzdy. R^

ovsem to, ze strany poslou do voleb nove, ciste, nezname tvare podle me neni reseni - z tech mafianu, co tam sedi ted, se stanou loutkari.

0 0
možnosti
MZ

javaho

14. 4. 2011 14:51
dotaz

Pane Okamuro. Pořád čtu: vyměnit, vyhodit, volit někoho jiného. Ale pořád NIKDE nevidím to hlavní - odpověď na otázku: KOHO??? Každá nová výměna zatím byla? vždycky k horšímu. Máte nápad jak vyřešit tento problém?

0 0
možnosti
MZ

javaho

14. 4. 2011 15:07
Re: dotaz

PS: ten nápad s kandidaturou je opravdu dobrý. Čtu Vaše blogy a rozhovory v časopisech a myslím, že jste člověk, který má vzácnou schopnost spojit finanční dostatek s nohama na zemi a kontaktem s normální realitou. Což je něco, čeho se našemu vedení absolutně nedostává. Bohužel už to začíná na regionální úrovni. Jakoby se hranice mezi těmi s funkcemi a výhodami (nejsou to jen "čestné funkce" ve firmách za balíky peněz, ale třeba i běžné maličkosti, pozornosti, za které normální lidé musí platit a ona korunka ke korunce...) byla čím dál tím silnější. Pak není těžké zavést škrty tudle, zdražení tamhle, vždyť co je to tisícovka. Jenže tisícovka z platu sta tisíc + výhody je něco jiného než z platu deset tisíc + bez výhod.

0 0
možnosti
TB

Tielman Brož

14. 4. 2011 14:47
nejen k tomuto článku

Vážený pane Okamuro,

nemám ve zvyku reagovat na články na internetu, tím méně se účastnit vůbec nějakých anonymních diskuzí. Nicméně ve Vašem případě rád udělám výjimku.  Již delší dobu sleduji Vaše názory a přiznávám jim střízlivé a faktické základy, které je třeba respektovat. Hodnotím Vás jako člověka s jasným pohledem a schopností vnímat náš stát s určitým odstupem od falešného patriotismu a podobných současných a minulých ismů. Občas je třeba Čechům připomenout, že jejich prazáklad je  založen jen na mýtech a pověstech. Často je třeba  varovat před lidmi, kteří to s námi nemyslí dobře. A ze všeho nejvíc je třeba varovat ostatní před tichým morem, který nás všechny uchvacuje a vrací do rezignovaného myšlení totality. Tímto komentářem Vás chci podpořit ve Vašem myšlení a hlavně v intenzitě psaní.  Přeji pěkný den

Tielman Brož

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/