Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J i ř í

3. 5. 2011 21:57
Naši politici jsou lepší?

Na EU nadávat je módní. Ale naši politici se nechovají lépe - např. Ministerstvo zemědělství bylo (ještě před vstupem do EU) autorem vyhlášky, které odrůdy jablek smějí na trh. Jsou tam různé zahraniční druhy, ale klasické české odrůdy jako panenské či matčino tam není - do obchodů tedy nesmí. Jenže kdo nenadává na Brusel, není in...

0 0
možnosti
H

hromobiti03

3. 5. 2011 22:34
Re: Naši politici jsou lepší?

Naši politici nebudou o moc lepší, to je fakt. Ostatně ukazují to každým dnem. Ovšem EU jako taková je fakt přebujelý byrokratický mechanismus na nic. Ovšem jak z toho ven, tím myslím, jak ozdravit naší politickou stoku a zároveň se zbavit EU, to už je jiná otázka.

0 0
možnosti
L

lokutus

3. 5. 2011 21:29
Svazázi

Koukám, kolik je v diskusi svazáků. Ještě nám chybí nějaké oslavné ódy na EU ve verších a bude to dokonalé.

I ty uč se od horníků

černé uhlí dolovat!

Po boku všech úderníků

plán je třeba překonat!

0 0
možnosti
P

praveverka

3. 5. 2011 21:29
kdo chce vyvážet na cizí trh

tak se musí přizpůsobit. nelíbí? tak zkrachuj.

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 5. 2011 22:06
Re: kdo chce vyvážet na cizí trh

ale oni to zakazuji i na nasem narodnim trhu v nasem jazyce.

0 0
možnosti
TER

tnarezub ej roznec

3. 5. 2011 21:11
Co burákové máslo?

To eurobolševikům nevadí?

0 0
možnosti
PB

Barkynson

3. 5. 2011 21:16
Re: Co burákové máslo?

üž jsem to zde zmiňoval, ale nikdo se nechytl, zřejmě mají burákové raději jak pomazánkové..ovšem já dám vždy raději přednost tomu našemu pomazánkovému, a s šunkovou příchutí mám nejraději...

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

3. 5. 2011 20:14
cha cha - cirkus na kolečkách

jenže ta kolečka jsou hranatá a ještě je každé jinak veliké. A šéf šilhá tak, že když chce vidět dopředu, tak si musí sednout bokem. Citát z knížky R.Granta sedí jako zadek na hrnci - dovede si snad někdo vymyslet větší blázinec, než je EU? Řekl bych, že sotva, něco takového se opravdu vymyslet nedá, na to se musí udělat "Brusel".

KARMA!

0 0
možnosti
BJJT

bílej jezdec jede tmou

3. 5. 2011 19:48
karma

a doporucuju knihu Neschopnost od Roba Granta. vyborna parodie a bojim se ze i budoucnost EU: "Rozhlídl ses tu vůbec někdy tady kolem? Vážně? Vždyť jsme zoufalí. Chodíme tu v botách vyrobených z melounu. Zavíráme zelináře za to, že prodávají karotku, která nemá správný odstín oranžové. Vydáváme stovku nových zákonů a nařízení denně, tak rychle, že s nimi nikdo nestačí držet krok a veškerá populace se nevědomky mění v kriminálníky. Jsme trapní. Nemáme rádi jeden druhého. Jistě, formálně jsme spojená Evropa, ale Řekové nenávidí Turky, Italové nenávidí Francouze, Francouzi nenávidí Němce a Němci nenávidí všechny ostatní... Jsme jako jedna obrovská nefunkční rodina na sebevražedné misi. Potácíme se v žumpě historických národních nenávistí, které se táhnou staletí nazpátek." (str. 281, kapitola 41)

0 0
možnosti
AP

kyoko suriko

3. 5. 2011 19:33
úhel pohledu

Rámcově s Vámi souhlasím, nicméně co se třeba RUMu týká, jsem za to aby se RUM jmenovala lihovina z cukrové třtiny a ne brambor. A ujišťuji Vás, že koupit si něco s nápisem RUM ve francii, kde z etikety nevyluštím, že se jedná o tradiční nápoj z brambor, budu zklamán. Špekáček nebo pomazánkové máslo, je věc jiná. Nemají "meznárodní" název jako RUM. Tady by měl hrát svou roli onen zdravý rozum. A myslím si taky, že hrál. Věc šla k soudu, kde literu směrnic měl posoudit člověk svým lidským pohledem... a výrobce neobstál, nepřesvědčil. Pochybuji, že za tím někdo bude hledat konkurenční boj... Nicméně, na láhev tuzemáku stačí nakreslit plachetnici nebo piráta s lahví a mistifikace je stejně dokonalá jako nápis RUM. Stejně tak ve francouzském Championu očekávám od výrobku s krávou na obalu, že je z mléka (pokud je to maso, tak že hovězí).

0 0
možnosti
PK

keepa

3. 5. 2011 20:47
Re: úhel pohledu

ja vím, že je to trapné, ale píše se mystifikace....

jinak, jak rum tak i pomazánkové máslo mělo zůstat. Je to rum TUZEMSKÝ, nikoliv Havanna Klub a podobně.... Pivo - se taky po evropě vyrábí pomalu z čehokoliv, i z kukuřice.

Dle vaší logiky, bych tedy měl očekávat v zahraničí pivo, jako to naše, né ty kukuřičné patoky - ale tak tomu není. Problém unie je, že se normou stává názor uředníka, který je závislý na jeho úhlu pohledu - a tak jako pro mne pivo z kukuřice není pivo, pro něj rum z brambor není rum.

0 0
možnosti
F

fanda357

3. 5. 2011 19:29
EU omezuje životy více, než jen rumem a pomázánkovým máslem.

Jedním ze znaků nastupující diktatury je vždy omezování možnosti něco vlastnit a nakládat s tím, podle vlastního uvážení. A EU omezuje právo vlastnit. Např. nesmíte si na vlastním pozemku vysadit vinohrad, nesmíte platit v hotovosti více než 15 000 EUR, nesmíte mít sportovní auto - a řada auto se už přestala dovážet, nesmíte lidem prodávat ručně dělaný sýr s více než 150letou tradicí, nesmíte si koupit obyčejnou žárovku, naopak musíte si kupovat drahou eko-elektřinu, musíte si kupovat benzín a naftu s eko-sajrajtem, který ničí motory ... to jen na rychlo, co mne napadlo.

0 0
možnosti
AP

kyoko suriko

3. 5. 2011 19:36
Re: EU omezuje životy více, než jen rumem a pomázánkovým máslem.

Za feudála jste kromě toho musel makat na feudálním, nesměl jste se stěhovat bez povolení, ženit bez povolení, mít děti bez povolení, vařit pivo (alkohol) bez povolení, provozovat řemeslo bez povolení... prostě bez povolení jste mohl akorát do kostela a do armády... Tak už se člověče probuďte. Chtěl bych vidět Vaše rozhořčení, že je Vám blbě ze sejra z tržnice a jak je možný, že tam někdo prodává něco co má v sobě bůh ví jaký bakterie a kultury?! Jinak s tím sportovním autem jsem to nepochopil...

0 0
možnosti
SK

slava kunst

3. 5. 2011 19:02
Socialismus s "lidskou" tváří?

EU je ovládaná socialisty, komunisty, trockisty a jinými levicovými snílky nebo sekerníky a námezními demonstranty. Stačí se podívat do životopisů vrcholných představitelů. Jako správní socialisté vědí, že je potřeba mít jen dvě společenské vrstvy: 1. bohaté a mocné, což jsou oni a jejich kamarádi 2. ostatní, kteří to celé zaplatí.

Dále vědí, že stát, pod jejich vedením, je organizované dobro a proto zasahuje do všech úrovní lidského života a musí radit, řídit, kontrolovat, hlídat a také trestat protože nejsou nevinní, jsou jen ti, které jsme ještě nechytili. Radost pohledět.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

3. 5. 2011 20:35
Re: Socialismus s "lidskou" tváří?

víte pane, co říkávalo za reálného socialismu, když z různých společenských vrstev udělali jednu? No, že nám k té jedné chybí ještě dvě další  - vrstva komunistů a vrstva nehašeného vápna ..

0 0
možnosti
K

kuchl

3. 5. 2011 18:57
EU se socializuje

a vstup postkomunistických zemí to jen urychluje . Vytrácí se zdravý rozum a lidé jednají zkratovitě . Století informatiky dost lidí zjevně zaskočilo ... včetně Špidly .R^

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

3. 5. 2011 19:05
Re: EU se socializuje

Jak s tím souvisí to, že jak se zdá, většina našich národovců chce nadále nazývat rumem tekutinu, která s ním nemá nic společného?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/