Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Barkynson

3. 5. 2011 18:55
Možná by bylo

uplně ze všeho nejlepší zapomenout na češtinu, začít používat jen angličtinu případně němčinu.Potom by jsme si klidně mohli říkat arašídovému máslu - máslo, 

RvRv

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 5. 2011 18:47
EU zabranuje vyhledu z vlaku

Vsimli jste si, ze z popudu EU se stavi kolem trate betonove hradby, aby nebylo videt ven, protoze EU ma urcite boricske plany s mesty a nechce, aby byli lide svedky tohoto niceni? To je mnohem horsi nez "rum".

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 5. 2011 22:12
Re: EU zabranuje vyhledu z vlaku

ty zabrany jsou kvuli hluku. Maji branit lidi, kteri si postavili dum u zeleznice, ktera tu existovala vice nez 100 let. Misto aby si lidi uvedomili, ze nema cenu stavet tak, kde jsou povodne, kde je hluk ze zeleznice atd. Tak jim vse radeji odhlucnime, postavime zatarasy proti vodet, atd.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

3. 5. 2011 18:45
Výborný nápad

Ano! Vystupme z EU kvůli špekáčkům, pomazánkovému máslu, žárovkám a rumu z brambor!!! Výborný nápad.!! :o) Tuhle zemi trápí podle mého názoru důležitější věci...A tenhle článek od nich odvádí pozornost.. A teď vážněji.. Kdybychom z EU vystoupili, tak se nic nemění.. Stejně by naše firmy pomazánkové máslo směli tak akorát vyvážet mimo země tzv. Evropského ekonomického prostoru (pravidla platí i pro Norsko, Švýcarsko, Island)..Výhody a nevýhody ať si každý zváží sám.....

0 0
možnosti
MF

falm

3. 5. 2011 18:54
Re: Výborný nápad

A máte tedy nějaké informace KOLIK pomazánkového másla jsme vyvezli nyní, pokud název nebyl zakázán? ;-);-D

0 0
možnosti
PM

horác

3. 5. 2011 18:30
EU

jestli se nepletu EU vzniko původně ze 3 států (Německo, Francie a ještě jeden), kde měli mezi sobou dohodu o obchodování s uhlím, ocelí apod. Samozřejmě tyto státy se snaží udržet moc. Bral jsem EU jako konkurenta USA, východní trhy. CO ALE EU VYVÁDI;-O

0 0
možnosti
F

fanda357

3. 5. 2011 19:21
Re: EU

Rozdílj e v otm, že USA jsou historicky založeny na svobodě člověka (proto tam tenkrát protestanti utíkali) a zároveň na jeho osobní odpovědnosti. Evropa je historicky založena na tom, že kontroluje životy lidí a vládci rozhodují, co je pro jejich lid dobré a co nikoliv. To je základní rozdíl, od kterého se vše více či méně skrytě odvíjí ....

0 0
možnosti
T

Tangua

3. 5. 2011 18:19
Dobře napsáno, souhlasím

0 0
možnosti
M

Milda44

3. 5. 2011 18:12
EVROPSKÁ UNIE

Když začal humbuk, kolem vstupu do Evropské UNIE, spoustu lidí si myslelo, jaké budeme mít zastání ve světě, nebude- li naše hospodářství fungovat, jak má.Cožpak, představa pěkná.Jenže opak je pravdou.Zatím nám Unie  Jenom nám komplikuje život, úplnými nesmysly.Dnes už spoustu lidí pochopilo, že je nám to úplně k ničemu.Za chvíli nám budou mluvit do všeho a budeme muset o každou maličkost, žádat Unii.Zajímalo by mne, kdo všechno nás tam zastupuje, že připustí takové diktáty.Ti pánové by si měli uvědomit, proč tam jsou - že tam mají hájit především naše zájmy, že tam nejsou jen proto, aby měli dobře placená místa.

[>-]

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

3. 5. 2011 18:31
Re: EVROPSKÁ UNIE

A čím ti komplikuje EU život? Že můžeš volně cestovat, studovat v zahraničí (pardon, to se tě evidentně netýká), naše firmy tam bezcelně vyvážet? To tě fakt tak štve, že nemohou na obarvený bramborový líh jeho paliči psát rum nebo ten pomazánkový sajrajt nazývat máslem? Doma si tomu říkej klidně martel a mana nebeská, ale oblbování spotřebitelů je docela dobré udělat konec. Je šokující, jak tady všichni papouškují nesmysly místo aby trochu použili mozek.

PS Na EU mi vadí zásadněji úplně jiné věci.

0 0
možnosti
RK

semelik

3. 5. 2011 18:06
tak se mi zdá, že stran EU začíná mít jasno víc lidí

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

3. 5. 2011 18:27
Re: tak se mi zdá, že stran EU začíná mít jasno víc lidí

Hranice oplotit, sebrat lidem pasy a bude zase dobře, soudruhu!

0 0
možnosti
PS

Paul S.

3. 5. 2011 18:02
Rum a pomazánkové máslo - evropský cirkus na kolečkách

Už zase se někteří ambiciozní lobbyista z ODS, nebo TOP09 pokouší na našem českém trhu vydělat. To je naprosto zřejmé! Pod záminkou Evropské komise se za drahé peníze bude likvidovat, už dá se i říci, dlouholetá tradice. A opět vymýšlet. Tak,  aby se nakonec na trhu objevil "nový" výrobek se stejnou receptůrou, avšak možná horší kvalitou, nebo za stejné peníze v jiném balení. Na místo nynějších třeba 300gr, bude balení 200gramové...Není se pak vlastně čemu divit, že firma na tomto "kšeftu" vydělávající, si může dovolit nakonec i takového politika, který změny prosadil, sponzorovat! člověk by se snad i pousmál, ale při hlubším pohledu už to k smíchu přestává být. Jak daleko, resp. hluboko, je politika ČR/EU schopná, svou vlastní důstojnost, potopit?!?

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 5. 2011 18:05
Re: Rum a pomazánkové máslo - evropský cirkus na kolečkách

Rodinne stribro nam berou, dedecku! Uz zase ti zaprodanci cizaku!

0 0
možnosti
MM

maryfox

3. 5. 2011 17:55
Naprostý NEsouhlas !

Sjednocení Evropy znamená i to, že si zde v každé zemi koupíte potraviny odpovídající kvality a složení. Nepojedete do rozvojové země, kde budete hádat co je co. Nic na tom nemění, že rum a pomazánkové máslo máme rádi. Není to ani rum, ani máslo. Vysvětlení a překlady v každém obchůdku jsou fikce, zvlášť když často ani prodavačky neví v čem je rozdíl. Zvykneme si a zase se o kousek přiblížíme civilizovanému světu. :-)

0 0
možnosti
VH

VlastaH

3. 5. 2011 18:01
Re: Naprostý NEsouhlas !

Rum je mezinárodní slovo, tam to má nějaký smysl. Ale máslo je česky. Proč si máme měnit název, kterému stejně rozumíme jenom my sami, to mi hlava nebere.

0 0
možnosti
VH

VlastaH

3. 5. 2011 17:49
Inlander rum

Může mi někdo vysvětlit, proč rakušákům prochází jejich Inlander Rum, který je, stejně jako náš Tuzemský, vyráběný z brambor?

http://www.topspirit.at/index.php?page=sortiment/spirituosen/6/35

Píšou, že je to "tradiční rakouská specialita". Já jim to neberu, ale proč oni jo a my ne?

0 0
možnosti
VS

Astaroth

3. 5. 2011 18:07
Re: Inlander rum

To vskutku netusim, STROH je vazne z brambor?

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/