Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tom.hampejz

13. 7. 2011 8:18
změna nemá šanci projít

Pane Okamuro, nesouhlasím s Vámi ve všem, nicméně si Vás jako osobnosti vážím a líbí se mi, že dokážete nad věcmi přemýšlet, ne jen hloupě papouškovat jako jiní. Nicméně se zeptám, zda podle Vás existuje cesta ke změně. Já ji totiž nevidím. V české republice neohroženě vládnou dvě strany, které se na oko střídají. To že to je na oko, a že veškerý humbuk, který dělají je jen proto, aby se psalo o něčem nekonkrétním jasně ukázala současná koalice na pražském magistrátu. Myslím, že museli prozřít i Ti nejslepější a pochopit, že je vlastně jedno, kdo je oficiálně u koryta, že vládnou vždy spolu. Volby také ukázaly, že nové strany se mají šanci prosadit buďto tak, že mají dobrého sponzora (v tomto případě však taková strana bude vždy hájit zájmy svého sponzora, ne občanů). TOP 09 jako stranu beru pouze jako experiment, jak udržet pravicové voliče, kteří ztratili důvěru v ODS.

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 7. 2011 21:28
Re: změna nemá šanci projít

Tak holt musíte do budoucna ignorovat všechny strany a lidi, který prošli tranami, zejména: ODS, ČSSD, TOP, KDU, Zelení, ODA a US.!!!!!!

0 0
možnosti
AK

adua

12. 7. 2011 22:15
díky

Pane Tomio, chtěla jsem Vám poděkovat za Váš článek.  Vždy se těším až něco nového napíšete. Pokračujte, věřím, že nezůstanete sám  a přidají se k Vám další a naše krásná země  bude opět vzkvétat. Všechno má svůj čas.[>-]

1 0
možnosti
M

maxas

12. 7. 2011 19:15
Existuje bonmot:

Politika je vážná a důležitá věc, je tedy žádoucí, aby se jí věnovali ti nejlepší z nejlepších. Bohužel není ani jeden dobrý důvod, který by právě tyto lidi dokázal přesvědčit, aby tak učinili.

Neměl by jste na ten divný bonmot hledět. Někdo musí být první, pokuste se, moc Vás prosím.!!

3 0
možnosti
M

mmmm1

15. 7. 2011 16:01
Re: Existuje bonmot:

-myslíte si že člověk z parlamentu: 1 člověk něco změní... to by tam muselo sedět 201 svobodomyslnejch lidí...neúplatnejch lidí, lidí co si odhlasují převzetí zákonu z Německa , Rakouska .... tenhle názor není nový....myslím, že by se dalo najít jak na to reagoval Klous  v 90 letech...někdo se ho na to někde ptal... on to okecával...    pak jeli oleje a další...   pod našimi politiky se jeví vše jako nrozkrádačka, zákony na objednávku lobistů za milion ....

- v tomhle státě je úplatný i poslední bezhaus... stačí vidět jak se lidi nechaj koupit za hlas, malý podnikatelé lezou starostovi někam, když jim dá malou zakázku... jsou mu schopný dávat i ze 7000 -10% a ten ubožák si o ně klidně řekne... stav ČR společnosti je vyloženě zoufalej...  . V současném volebním systému je nemožné to změnit ...

0 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:01
K cemu by nam byly socialisticke predpisy?

To co popisujete je dusledek neceho a tim nejsou spatne zakony kolem majetku. Primarni duvod spociva v uprave z roku 89, tehdy doslo k reformovani moci z KSC na pripravene nove majetne cleny. Tedy rozkradeni statu ve prospech kamosu bylo cilem a vsichni to tak chteli, krom etra Cibulky, ktery ty lidi znal z disentu a bylo mu jasne, ze se jedna o podvod na lidech. Nejvetsi tunel vytvoril pan Tosovsky .To, co prosustroval on nikdo jiny ani nemohl, tak velky koncentrovany majetek tu totiz nikde mimo centralni banku nebyl.

Zakony jsou spatne celkove, jsou neuveritelne slozite, ale skutecny zlocin necili + zejmena zakony vylobovane, ktere zvyhodnuji konkretni subjekty + zakony danove, ktere cini svobodne podnikani nemoznym.

Paklize ma cesky obcan v prumeru statu odevzdat 70% sveho prijmu je jen pochopitelne, ze hleda cestu jak to obejit, jak nekde mit melouch bez papiru ci kde nakoupit nejaky ten statek bez cel a dani. To je v rakousku stejne a v usa to brzy stejne bude.

2 0
možnosti
PB

Barkynson

12. 7. 2011 12:42
Nejvíce mne na místní

diskuzi baví vždy jeden a ten samý závěr a výsledek...Za všechno můžou komunisti :-))))))))))))))))))))))))))))))))

21 let po pádu režimu, v době kdy 35ti letí floutci drancují za pomoci vládních činitelů a jejich týmů tuto zem se nás jejich přisluhovači a přitakávači snaží přesvědčit, že za to může komunista....není Vám to už trapné?Proč si raději článek pana Okamury nepřečtete alespoň dvakrát, aby se Vám malinko pootevřela očka a mysl a Vy konečně pochopili, že né bolševik, ale Vámi zvolná banda lumpů rozebírá republiku za Vašeho souhlasného bučení....Já už toho mám prostě dost a veřejně křičím do světa, než tohle tak raději komunisty.-...a nestydím se za to a stojím si za tím....

3 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:04
Re: Nejvíce mne na místní

21 let po padu rezimu? On padl? A kdy?

Ja registruji to, ze v roce 89 doslo k predani moci z politbyra na predem vybrane potentaty strany, kteri dostali prostor k nakradeni majetku. Dnesni zakony nam v praxi davaji mene svobod nez jich bylo tentkrat a nasi dnesni policajti muzou legalne mnohem vic nez mohli snbaci.

Nazyvat to primo komunismem nelze, zijeme ve vyssi urovni, lepsim systemu. Zijeme v relanem fasismu, jenz je logickym dusledkem komunismu. A sef unie? Pan Barrosso neni clenem komunisticke strany jen proto, ze byla v portugalsku zakazana! To panovi ted libame nohy...

2 0
možnosti
N

nisanik

12. 7. 2011 11:36
Dotaz

Dobrý den p.Okamuro,neuvažoval jsem o vstupu do politiky?Vím,že s Vašimi "prostými"názory to bude těžké,ale aspoň jeden rozumně smýšlející člověk v té bandě darmožroutů......dobrý počátek.

1 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:05
Re: Dotaz

Pan Okamura a le nenabizi alternativu, jen mluvi o dalsim svazovani predpiy a omezenimi. To tri nasi soucasni floutci dovedou tez.

0 0
možnosti
MN

Ewerell64

12. 7. 2011 9:13
Proč u nás nechceme vidět, že existují špinavé peníze

Podle mínění mnohých diskutujících zloději vlastně roztáčejí kola ekonomiky! Výborně, tak já jdu ukrást do banky 20 melounů a až mě chytí tak se budu hájit, že vlastně jsem tím, že jsem chtěl za to něco koupit (a nebudou to obrazy nebo zlato) jsem dal práci lidem v automobilce, protože jsem si koupil auto. Jsem dal práci stavebním dělníkům, protože jsem si nechal postavit barák a pak jsem dal práci lidem v cestovce a aerolinkách protože jsem jel na dovču kolem světa. Z toho všeho jsem samozřejmě vygeneroval DPH. Nakonec požádám o audienci u papeže a rovnou budu chtít svatořečit. Vždyť jsem dal obživu tolika lidem! A určitě budu poradcem na nějakém ministerstvu, vždyť jsem tolik dobrého vykonal pro naši zemi. ;-€

0 0
možnosti
VB

velky bratr

12. 7. 2011 13:09
Re: Proč u nás nechceme vidět, že existují špinavé peníze

Ano, v systemu, kde stat kazdemu sebere kolem 70% prijmu je to skutecne tak, jak rikate. Ekonomika naseho statu je zavisla na sede a cerne ekonomice, protoze prave do teto sfery stat slusnou cast objemu obchodu vytlacil. At uz absurdnimi napady typu zakazu drog (dusledky ve forme polskych shopu s cinskym humusem jsou myslim dost sebeilustracni) ci vysokymi danemi. Asi pred rokem vyplynulo z nejake studie, ze kazda terti cigareta vykourena v CRse sem dostala bez zdaneni a bez kolku - tedy, kdyby byla dan na cigarety o tretinu nizsi, stat by vybral nejspise stejne a paseraci by meli mnohem mensi ksefty. Ale protoze nam vladne paseracka lobby, dan na cigara stoupne a legalne v trafikach uz je nebude asi kupovat nikdo.

Problemem je centralni planovani, silene dane, absurdni regulace. Dokud stat nenecha trh fungovat prirozene, budou tu seda cerna kola, jejihz zastaveni by pro stat bylo fatalni. Vyhodou je, ze pokud se tens tat zhrouti a vsichni uz to budem zvladat bez nej, ani si nevsimnem.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

12. 7. 2011 2:57
Ach, Karle Kryle, opět ryjeme držkou v zemi a to hlouběji než kdykoliv předtím.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

12. 7. 2011 8:47
Re: Ach, Karle Kryle, opět ryjeme držkou v zemi a to hlouběji než kdykoliv předtím.

Ale teď už je to jenom naše vina - co jsme zvolili (a bojím se, že zase zvolíme), to máme. Volili jste "osvědčené" ODS, ČSSD, KSČM, TOP09? Volili jste místo nějaké skutečné alternativní strany politickou firmu VV? Tak máte přímou zodpovědnost za to, co se v téhle zemi děje.

Pokud český volič zvolí Kalouska proto, že "kníža" s fajfkou na Kalouskově plakátu vypadá tak roztomile starosvětsky, nemá prostě právo na slušný život, protože je to proti zásadám evolučního výběru.

4 0
možnosti
C

carolusI

11. 7. 2011 21:54
Nemělo by se zapomínat,

že autorem zákonů které tohle vše legalizovaly byl soudruh Kočárník, skvělý ekonom, tehdejší ministr financí a přítel našich nejčelnějších politiků. A v parlamentu se nenašel snad ani jeden poslanec, který by vznesl nějaké námitky.

0 0
možnosti
MM

inženýr

11. 7. 2011 21:43
Tomio pozor, národní majetek je ztracen,

... a proto je „reforma“ seřízena tak, aby kradla přímo v domácnostech. Což je citát z Britských listů, kde jaksi nemusíme hledat trochu serióznosti, jako tady na idnesu. Pomalu se stáváte jakýmsi Donutilem českých komentátorů. Pokud vás uvidím zítra před MZ, pak ok.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/