Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackWhite81

11. 7. 2011 11:35
pan Okamura do VV !!!

pana Okamury si vážím ,ale bohužel v této republice je takových lidí jako pan Okamura ,kteří vydělali poctivě desítky či stovky milionů jako šafránu ! Většina těch co vydělali takové peníze je nejrůznějšími způsoby "nakradli". Jinač pana Okamuru bych viděl rád v politice v nějaké středové straně ,jenže taková tady žádná není až na VV ,kterou ,ale ODS mafie zdiskreditovala jelikož VV chtěli zatočit s velkými rybami a dopadlo to jak to dopadlo , bohužel. VV prohráli bitvu ,ale doufám ,že ne válku !!! Okamura by se mi ve VV fakt zamlouval !!!

0 0
možnosti
S

SteM

11. 7. 2011 11:43
Re: pan Okamura do VV !!!

Nejsi ty nahodou z te Bartovy diskusni guerilly? ;-D

0 0
možnosti
JJPDA

Jen jeden? Po druhé anihilaci.

11. 7. 2011 11:26
Tomio

for prezidentR^

1 0
možnosti
B

Bugsy_Siegel

11. 7. 2011 11:20
Zákon o prokázání původu majetku by nebyl od věci

To říká Miloš Zeman už léta. A není to žádná novinka. V tomto blogu o tom pan Okamura píše. V zahraničí si vás hned proklepnou, když si koupíte něo drahého. Takto fungují i něktwré luxusní značky. Rolls Royce si například rok zjišťoval informace o Fidelisu Schlée, který si Rolls chtěl koupit. Po roce zjistili, že má peníze legálně vydělané a tak mu jeden prodali.

1 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

11. 7. 2011 11:51
Re: Zákon o prokázání původu majetku by nebyl od věci

a není to diskriminace? Proč by si RR nemohl koupit šikovný číšník nebo kadeřnice, kteří si na něj vydělali poctivě svou prací a pílí, a proto dostávali velký dýška ?   To nejsou špinavé peníze?

0 0
možnosti
I

ivan.ivan

11. 7. 2011 11:09
ivan.ivan

Samozrejme máš Tomio pravdu. Problém je v tom, že každý systém, tvoria ludia a nech je systém akokolvek dobrý svojimi princípami, ked v nom pracujú špatní ludia, tak je špatný aj výsledok. To znamená, že tu neni snaha po povinnosti dokazovat večší majetok, preto, že sa to v prvom rade dotkne práve tých, ktorí o tom rozhodujú. Je to podobné ako s poslaneckou imunitou, ktorú sa "nepodarilo" zrušit už po kolko pokusoch a všetci normálni ludia chápu, že je to volovina. A preto samozrejme ani neni problémom nájst tie "správne zákony". Faktorom pri preberaní "odskúšanej" legislatívy by bola otázka, načo je vobec vláda potrebná a to minimálne v takom rozsahu. V koncepte EU, je to otázkou už teraz, ale zase sa to nikto nesnaží otvárat. Prečo asi? Preto že tu neide o nič iné, ako o prachy a o moc....

0 0
možnosti
K

kocourek25

11. 7. 2011 10:58
Peníze rozhodně ne........

vždyť to řekl náš nejchytřejší. Rozhodně jsou špinaví politici-to podtrhuji. Ale když ty many tak přtahují a kazí i slušné lidi.

0 0
možnosti
LH

hvarcz

11. 7. 2011 10:51
politika

jestli tam půjdete, semele Vás to

0 0
možnosti
P

praveverka

11. 7. 2011 11:22
Re: politika

Případná politická strana pana O. využijou jako marketingové lákadlo a pak odfoukne na druhý koleje. Pokud si nevytvoří ve straně silný okruh přiznivců (na to nebude dost času)  tak z O. bude jenom jednorázový politik. Stejně jako John.

1 0
možnosti
RH

R. Hrabovský

11. 7. 2011 10:40
Karma plus

Dobrý den pane Okamuro, i přes Váš poslední odstavec jsem si jist, že na jakékoliv pozici v politice, by Vám dala hlas drtivá většina národa. Takovou podporu, jakou byste měl Vy, zdejší politikáři ještě neviděli. Už jen proto, by to za to stálo... ;-)

0 0
možnosti
G

Gašpo

11. 7. 2011 10:49
Re: Karma plus

Na to si dovolím reagovať. Podľa mňa moc preceňujete skutočný stav informovanosti voličov. Keby pán Okamura založil stranu, nedostal by viac než 10%. S takým mandátom legislatívu nezmeníte, maximálne rozpútate diskusiu a hlavne spustíte imunitný systém chobotnice. Dajmetomu, že Okamurova strana by bola skutočne ideálna, ale pravdepodobnosť, že by dopadla podobne ako VV je veľmi vysoká. Keď ide o kšeft, sú všetky prostriedky dobré. A drtivá vačšina národa sú stále ovce, ktoré zmanipulujete pár článkami v novinách.:-/

4 0
možnosti
JD

Draki

11. 7. 2011 10:01
Korupce není úletem, ale PODSTATOU systému

Lidi je možno zjednodušeně rozdělit na 2 skupiny - MORALISTY, kteří chtějí své spoluobčany potažmo celý systém vylepšovat, MĚNIT a PRAGMATIKY, kteří si na jakémkoli systému a potažmo spoluobčanech chtějí především nacpat TO SVÉ bříško. Moralisté zpravidla zvedají prst-pozor, tady něco není v pořádku, toto odporuje nějakým hodnotám a pravidlům, toto není z vyššího hlediska dobře. Pragmatici se o systém jako takový zpravidla vůbec nestarají. Mají jen tu svou JÁ PERSPEKTIVU, ve které je dobré jen to, co slouží mě a mému profitu. Většina lidí má svá "pragmatická" i "moralistní" období. Tomio, podle Vašeho příspěvku se mi zdá, že jste na přechodu z pragmatického do moralistního cyklu. Tento způsob myšlení a hlavně KONÁNÍ si však většina lidí nemůže dovolit. Vykládejte zadluženým či zahypotékovaným  spoluobčanům o krásném systému bez korupce, když mají zrovna problém vyjít s výplatou či plnit splátkové kalendáře bank či obskurních finančnicko-lichvářských bratrstev:-))

0 0
možnosti
CR

chemba

11. 7. 2011 11:23
Re: Korupce není úletem, ale PODSTATOU systému

za kolik se stává z moralisty pragmatik? Cena je různá. Od "5 v českých" nahoru.A špička je někdy mezi 480 mld pro dalíka ( topolánka) za pandury a 3 mld pro Drobila za čističku.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

11. 7. 2011 9:53
Touché Mr. Okamura

A asi netřeba více dodávat. Karma je jistá.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVII

11. 7. 2011 9:43
A kdo si přečte nový český zákoník č. 40/2009 Sb.

... a k němu si vezme starý rakousko-uherský zákoník  117/1852 + stávající rakouský (platný) trestní zákoník, tak ho ta podoba musí praštit do oka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/