Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

11. 7. 2011 9:40
Při podobných úvahách se vždy

ptám (a vždy bez odpovědi). Je tzv. "grossova finta" oním "legálním nabytím" nebo není, popřípadě v čem je nelegální. A to upozorňuji, že její provedení bylo mimořádně okaté až "hloupé" a že lze provést mnohem elegantněji.:-/

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 7. 2011 9:43
Re: Při podobných úvahách se vždy

rozhodně nelegální, když je použita na vyprání peněz z úplatků

1 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 7. 2011 9:28
heh

kdybyste chtěl tohle změnit, tak byste narazil na klauna, to bych neviděl moc pozitivně

Navíc dneska už tak nějak není skoro co ukrást, co bylo zajímavé už je rozkradeno

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 7. 2011 9:42
Re: heh

obvyklá výmluva, že je vše rozkradeno ...... to je pořádný nesmysl

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

11. 7. 2011 9:27
Dobrý den pane Okamuro

Problém spočívá v tom, že kuchař se špinavýma rukama nikdy nemůže uvařit dobré jídlo. Naši kuchaři, byť demokraticky zvolení, setrvale vaří z mouky prolezlé červy a ze shnilé zeleniny. Výsledek tomu odpovídá.

Napadá mě příměr: ztráta lidské tváře, podobně, jako to ve svém filmu Onibaba výtečně zpodobnil Kaneto Shindô - možná jej znáte. Výkonná a zákonodárná moc do této symboliky přesně zapadá.

Potřebujeme do čela státu lidi čestné, mravně a morálně integrální. Vzory ctností. Ne lapky.

Dokud budou představitelé vykazovat spíše ty horší lidské vlastnosti, národ a lid bude tyto špatnosti přebírat jako normu.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVII

11. 7. 2011 9:22
Finančák vs. hospodářská kriminálka

"Přinejmenším finanční úřady by mohly majetky alespoň dodatečně dodanit. Nasolit mastné penále a pokuty."

Zřejmě nerozumíte, k čemu finanční úřady vlastně slouží - k výběru daní, k ničemu jinému. Prostě zjistí občanův příjem a chtějí, aby z něj odvedl daň. NIC JINÉHO. Naproti tomu hospodářská kriminálka zkoumá, zda dotyčný ten příjem nebyl legálně nebo ne. Obě státní složky spolu spolupracují, ale každý dělá něco jiného.

.

Nemám problém s "Neexistuje zákon, který by mu nakradený majetek vzal, pokud se nedoloží konkrétní zločin." To je totiž tak, že v trestním řízení stále existuje "člověk není vinen, dokud mu není prokázána vina". A teprve poté, co je mu prokázána vina, lze mu zabavit majetek nabytý díky prokázanému zločinu. To by se také mohlo stát, že by dopravní hlídka zastavila nějakého pana Okamuru, protože jel po D1 rychle a při té příležitosti by mu ZABAVILA I CESTOVKU, PROTOŽE JI ZCELA JISTĚ TAKY UKRADL. Zcela v duchu principu "kdo lže, ten i krade a kdo krade, může i zabít".

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

11. 7. 2011 9:26
Re: Finančák vs. hospodářská kriminálka

máte pocit,že p.Okamura nemá aspoň rámcový přehled,jaké jsou kompetence FÚ v jiných zemích ?

0 0
možnosti
FM

František Matějka

11. 7. 2011 9:09
Chcete-li něco opravdu změnit, pane Okamuro...

... vstup do politiky Vás stejně nemine. Znám (asi stejně jako Vy) osobně několik lidí, kteří se přímo podíleli na vzniku návrhu velmi smysluplmé legistalivy. Následně měli pocit marnosti z toho, co za paskvil vylezlo po pozměňovacích návrzích z parlamentu. Já osobně Vás v politice jako občan rád uvítám ;-)

2 0
možnosti
P

praveverka

11. 7. 2011 9:17
Re: Chcete-li něco opravdu změnit, pane Okamuro...

rovnou do parlamentu? bez zkušeností a jen s romantickým ideálem? řápková neviditelná, john vystěhován a přes 150 mlčicích poslanců o kterých nemá občan páru že existujou. Nové strany do roka vyhoří jako papír.;-D

0 0
možnosti
L

lomihnát.

11. 7. 2011 9:07
Populární uhlobaroni jsou dobře vidět,

ale korunky daleko více a nesrovnatelně rychleji, (protože trvale, ne jednorázově) unikají daleko menšími dírkami.

Divíte se, PROČ tvoříme zákoník sami? Víte, kolik je s tím práce, zakázek, oponentur, dílčích prací .. a zadarmiko se to nedělá, a ještě z každé zaplacené korunky skončí odřezek na potřebném místě ..

Překlad? Kdo by si tím vydělal? Jeden, dva překladatelé a pár právníků na včlenění do právního řádu.To si stokrát víc lidí přijde na pár korun tím, že zdůvodní pro ministerstvo a vládu, proč překlad NE ..

Jsou to špinavé peníze? :-/ Ušpiněné určitě.

1 0
možnosti
VH

helekdan

11. 7. 2011 9:05
Opět zcela pravdivé a přesné popsání našeho současného stavu

Zcela souhlasím! Pokud se týká případného vstupu T. Okamury do současné politiky, tak bych mu tento krok nedoporučoval! Naše společnost ještě nedošla do stavu, kdy by si takévého politika zasloužila!

0 0
možnosti
JR

kristusek21

11. 7. 2011 9:04
Jen k tomu dodanění a penále

ministr financí Kalousek odpustil ze 34,5 miliard korun pokut, vyměřených finančními úřady, celkem 31,1 miliardy. Domnívám se, že k tomu, zejména v období nahlas proklamovaných úspor, není co dodat.

Spíš by mě zajímaly odpovědi na tři otázky: 1) Proč 2) Komu 3) Za kolik...

1 0
možnosti
L

lomihnát.

11. 7. 2011 8:56
Nepřehánějte ...

" Na celém světě je přitom samozřejmostí, že když koupíte jen trochu dražší auto, už máte na krku berňák, a ten zkoumá ... "

.. celý svět je větší, než si myslíte ..

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

11. 7. 2011 8:51
Výborně napsáno .....

karmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/