Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gajdos23

21. 7. 2011 19:57
Nadstandart?...No jistě!

Každý podle svých možností má právo si připlatit nadstandart - bohatý atˇsi zaplatí třeba zaplatí operaci na Everestu diamantovím skalpelem ale já obyčejný člověk chci vědět co je standart a to mi soudruh Heger ještě neřekl!!!!!!

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

22. 7. 2011 23:16
Re: Nadstandart?...No jistě!

Standarta je vlajka! Standard je něco jiného ;-)

0 0
možnosti
X

xena123

21. 7. 2011 15:42
otázkou je co bude patřit do stańdardu

ale požuji za správné moci doplatit rozdíl ceny standardu a něčeho elšího. ne že když chci něco lepšího, musím si to zaplatit celé, jako dnes.

2 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 7. 2011 19:44
Re: otázkou je co bude patřit do stańdardu

s tím se dá souhlasit.

0 0
možnosti

abrakus

21. 7. 2011 13:49
Podle ...

... nadpisu jsem se bál, že Vám budu muset vynadat, pane Okamuro ... Vy jste ale moje pocity popsal naprosto přesně. R^

0 0
možnosti
JR

raz

21. 7. 2011 14:58
Re: Podle ...

Nadpis, na rozdíl od dalšího textu, vystihuje realitu. Pocity nechte stranou a vnímejte reálné možnosti veřejného zdravotnictví . Nebo chcete odevzdávat jako povinnou zdravotní daň 50% svých příjmů? A i to by se ukázalo v intencích názorů pana Okimury v budoucnu jako málo! Do účtu "veřejné zdravotnictví" nic nedávají lidé na sociáních dávkách (a kdo to většinou je víme), starobní i invalidní důchodci, nezaměstnaní a zcela minimálně přispívají živnostníci. Tak, z jakých prostředků byste zaplatil všeobjímající zdravotní péči na nejvyšší světové úrovni?

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

21. 7. 2011 13:34
Mně by stačil

"standard" na úrovni špiček z před třiceti lety. Když si tenkrát mohl magnát dopřát takou péči a cítil se přitom jako někdo extra, proč by totéž nemělo stačit mně dnes a mohlo by to být za zlomek ceny dnešních "vyspělejších" postupů. Všechno ostatní je ptákovina, proč se trápit kvůli údajným lepším dnešním větším možnostem pro "bohaté" a nečílit se stejně nad tím , že nemám k dispozici možnosti které tu budou za 100 let? V principu jde o stejnou blbost, strčte si "péči" za čepici a dejte mi s ní svátek. Kdyby  nebylo "sociální a zdravotní"  státem - organizovaným násilím vynucováno, nikdy bych se u podobné "society" jako je ta naše dobrovolně nepojistil. Howgh.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 7. 2011 13:32
je vůbec smutným omylem tvrdit,

Že budou standardy a nadstandardy. jak nám to naši politici tvrdí. Jak je i v zákoně definováno, budou ve skutečnosti postupně přidávány  pouze placené nadstandardy. Když si je neobjednáte, tak dostanete to co nemocnice uzná za vhodné, nikoliv něco na co by jste měl mít nárok. 

Čili, dejme tomu, vy si můžete dejme tomu říct a připlatit, že chcete aby vám tu operaci udělali v nadstandardu roboticky. Ale už nemáte nárok aby Vám tu operaci udělali vůbec. Když doktor uzná, že se operace dělat nemá (protože třeba nemá volný termín"), tak Vám řekne aby jste pil kyselku nebo držel dietu a máte smůlu. Standardy prostě nebudou...

Politici se to snaží zakrývat tvrzením, že co nebude placený nadstandard, bude neplacený standard, což je ovšem nebetyčná hloupost. Nárokovat u obvoďaka aby Vás poslal léčit na kliniku do Švycar když to není v seznamu nadstandardu by bylo asi stejně zbytečné jako odmítnout v lékárně doplatek léku, když taky nebude v seznamu nadstandardu

0 0
možnosti

mamina2

21. 7. 2011 13:59
Re: je vůbec smutným omylem tvrdit,

Ale ani dneska přece nemáte nárok na operaci, když doktor rozhodl, že se dělat nemá. A bylo to tak i za minulého režimu.

0 0
možnosti
L

lrkfa1

21. 7. 2011 12:53
Karma .

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 7. 2011 12:36
Tentokrát výhradu mám.....

Rozhodně jsem pro stanovení standardní péče, 100% kryté tzv. "zdravotním pojištěním". Zároveň jsem pro povinnou elektronickou formu zdravotní dokumentace, přístupné všem pojišťovnám a lékařům, kterou se odbourá duplicitní, či multicitní vyšetření , ošetření i léčby, jsem pro to, aby každý pacient měl do své dokumentace přístup a mohl stejně jako u bankovního účtu si tento kontrolovat. Jsem pro zavedení bonusů za nečerpání péče třeba formou preventivních prohlídek zdarma, vitaminových doplňků hrazených pojišťovnou .... těch možností úspor a zjednodušení je mnoho. Jde jen o to, aby to někdo CHTĚL zavést a zdeptat tak současný zkorumpovaný a drahý systém zdravotní péče v ČR.

3 0
možnosti
PH

petrph

21. 7. 2011 14:31
Re: Tentokrát výhradu mám.....

1.Jak uvádím výše, nikde není a nebude stanovena standardní péče,tedy na co by jste měl mít nárok.Pouze nadstandard, tedy to za co máte v nemocnici platit, když na to máte. 2.Elektronická dokumentace vypadá fajn,ale aby se na ní doktoři mohli spolehnout,musela by být opravdu 100%ně úplná a aktualizovaná. Což by byl monstrprojekt že proti tomu digitalizace televize hadr.Pochopitelně že by se na tom spousta firem ráda nakapsovala, ale z jakým peněz to zaplatit? Ze zdravotního pojištění?3. Bonusy za nečerpání péče už byly, a pak je stát zakázal. Princip současného zdravotního pojištění totiž není komerční "co ji si nečerpal, to jsi si ušetřil", ale solidární "co jsi nečerpal, za to byl  léčený někdo jiný"

0 0
možnosti
JR

raz

21. 7. 2011 12:31
Ajéje..bota!

Jestli myslíte, že bychom si měli být rovni za péči na kterou má veřejné zdravotnictví peníze..pak ANO

Jako světaznalý člověk jistě pane Okamuro víte, že i starost o zdraví v pozdějším věku je převažujícícm důvodem, že i v tak sociálně vyspělých zemích jako je Dánsko (např.) lidé nerozházejí své úspory za exklusivní dovolené nebo koupi auta profilem nad svůj sociální standard, popřípadě koupi podobně zbytných věci, ale šetří si právě na to,aby ve stáří si mohli připlatit za lepší lékařskou péči.

Rovni si mohou být občané jen v přístupu k základnímu zdravotnímu "ošetření" z veřejných zdrojů, protože zatím nikdo na světě v celé jeho historii nepřišel na to,jak finančně zajistit pro všechny občany bezplatnou zdravotní péči podle nejmodernějších medicinských a farmakologických metod.V každé společnosti existuje selektivní zdravotní péče. Je to prostě fakt, který musíme přijmout, jakkoliv se nám to nelíbí! To co jste napsal je projev ryzího populismu nehodný člověka vašeho formátu!!!

2 0
možnosti
IH

tantemici

21. 7. 2011 20:44
Re: Ajéje..bota! - souhlas s diskutujícím raz

Myslím si totéž co Vy. Blog pana Okamury mne dnes překvapil a stejně jako Vy si myslím, že se dopouští neobyčejného populismu. Jistě je to zapříčiněno nemocí jeho maminky, což lze lidsky pochopit, ale u tak světaznalého člověka, který by mohl - kdyby chtěl - porovnávat situaci ve zdravotní péči a jejich úhradách třeba s Japonskem nebo jinými zeměmi, zaráží, že tak nečiní. Jen prostě - jako mnozí naivní - věří, že stát je POVINEN dát každému jen a jen tu nejlepší péči, byť na ni už dávno nemá... U pana Okamury je to pro mne nepochopitelné, ač jeho maminky je mě líto a přeji ji upřímně, aby boj se svou nemocí zvládla. Ale karmu pan Okamura dnes ode mne nemá.

0 0
možnosti
D

dampfer

21. 7. 2011 12:30
Samozřejmě

že výzkum léčiv a lék.nástrojů, techniky je velmi nákladný, miliardy tečou proudem, nemocní volají po nasazení nejlepších metod a léků, ale nikdo nechce přisypávat peníze, které občas vyhodí za špiritus, náročné přítelkyně, cigarety nebo výherní automaty. Je to téma, které sprostě a drze zneužívá levice, která se znemožnila v době svých totalitních vlád, nejenže léčila komunist.politiky ve svých uzavřených nemocnicích a západními léky, ale obyčejným lidem-diabetikům po 50ce dávala na léčení aspirin!!!!! Za drahé léky a drahé metody je zcela nezbytné, aby lidé připláceli.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 7. 2011 8:10
Re: Samozřejmě

Trošku to máte popletený. Výzkum je v konečném důsledku započítán do ceny léků a přístrojů.  Co řeknete na to, když zjistíte, že tentýž lék je v ČR cca o 35-40 % dražší, než např. v Turecku. U generik je to ještě větší rozdíl. :-/!!

0 0
možnosti
N

Nero

21. 7. 2011 12:10
Všechno nové je dražší.

Ihned po nalezení lepšího léku nebo léčebného postupu není možné aby toto dostali "VŠICHNI". Blbé video stávalo za komunisty od překupníka 40 000 a když končilo stálo jen výrobní cenu.

S léky a léčebnými postupy je to stejné.Nemohou je mít všichni ihned.Jen ti co si připlatí.

Já jiné řešení na rozdíl od autora neznám.Když mohu,připlatím si,nemám li na to,spokojím se s momentálním standartem.Inu ale dá se z toho vytloukat politikum.Že pane Okamuro.

1 0
možnosti
JN

vecernicek

21. 7. 2011 14:13
Jaké politikum

Politiku z toho už udělali politici - nechápu co z toho tomio vytlouklá - jen vahlas přemýšlí a srovnává si pro i proti - důvody pro standardy nezahodil ale uznal jejich vážniost - - jenže když si skutečně představíte že ležíte v té nemocnici a jste vážně nemocný pak skutečně budete chtít to nejlepší. Zaplatit to nelze - šoičková péče je drahá a překračuje možnosti většiny národa. Proto se platí daně a povinné plošné pojištění, abychom na to měli.

Placený "nadstandard" vám poskytnou soiukromníci.

Trochu to připomíná Českou televizi - ta se obsahem i reklamou stala také napůl komerční tv, kterou ale platíme ze svých peněz. Žádné zlepšení to nepřináší - naopak- napůl oblečená napůl bosa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/