Diskuse

Ženy vpřed!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hamry

9. 8. 2011 10:47
Genialita žen

je úplně v něčem jiném a to v rozumném přístupu k životu,nebo si snad myslíte,že vyhrávat za každou cenu je geniální?;-O

1 0
možnosti
Č

čtunoviny

9. 8. 2011 8:43
Majitel firmy a jeho zaměstnanci

Každý z Vás a Každá z Vás

může být majitelem nebo majitelkou firmy.

Je pouze na Vás, koho si vyberete za své zaměstnance.

Stačí ?

Nebo mám pro některé vysvětlovat dál ???

0 0
možnosti
H

hamry

9. 8. 2011 10:42
Re: Majitel firmy a jeho zaměstnanci

Pane Okamura,ráčil by jste mě sdělit,kam vaši geniální muži vždy tento svět přivedli.Mají snad destrukci v genech?;-O

1 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

8. 8. 2011 22:45
Pane Okamuro

vaše blogy jsou někdy vcelku zajímavé a někdy slabší. Tento je z těch slabších.

Zmíněné usnesení Evropského parlamentu je samozřejmě hloupé, ale tento váš blog na tom není o moc lépe.

Přijde mi, že někdy chcete za každou cenu napsat blog k tématu, ke kterému ve skutečnosti nemáte co říct.

Ještě nedávno bych napsal, že tento výtvor je pod vaší úroveň. Čím víc jsem toho ale po vás přečetl, tim je mi jasnější, že není. Pokud si chcete udržet vcelku pozitivní mediální obraz, který u některých lidí máte, tak méně někdy může být více.

3 0
možnosti
K

Kittanya

26. 10. 2011 19:04
Re: Pane Okamuro

Já si zase myslím, že není umění "udržet pozitivní mediální obraz", ale říct svůj názor a za ním si stát. Také se mi nelíbí tato konkrétní forma projevu pana Okamury, ano podle ňa to opravdu napsal nešťastně a šlápl vedle, ale s hlavním jádrem -umělé kvoty sú na prd- souhlasím. A též si cením toho, že napíše opravdu to, co chce a ne to co se po něm vyžaduje. On si to může dovolit.

0 0
možnosti
P

PitrisMaus

8. 8. 2011 11:59
Silná tradice aneb kořeny jsou kořeny a DNA je DNA

..musím vyjádřit mé hluboké politování. Jsem jisto jistým zastáncem žen v angažování se ve společenském, kulturním i obchodním životě. Je jasné, že muž - lovec - šel kdysi ulovit něco k snědku a žena udržovala rodinný oheň, který ale opět musel rozdělat muž. Na této rize elementární úrovni je to 2 ku 1 ve prospěch muže a toto se dědilo až do součastnosti. Jsou tady skryté, ale na druhou stranu velmi jasné náznaky až té tzv. II. role ženy - nerozhodovací - neexekuční a to jest od věků. Dalo by se také říct, že jen ty ženy, které odolaly společenskému tlaku a možná tak trochu jely na vlně společensko-mužské ať toho dosáhli jakýmkoliv způsobem, se později prosadily. V principu stvoření si jsou muž a žena vzájemným zrcadlem. Bohužel mužské ego a jeho absolutně nekonečně silný vliv na okolí nedá ženě vyrůst. Nedá bohužel vyrůst i čemukoliv jinému. Ačkoliv jsou si tyto 2 polarity principiálně rovny tak v naší známé realitě je tomu díky společenským konvencím jinak.ŽENY VPŘED!!! a držím pěsti

1 0
možnosti
OSNZ1

opuštěná struna noci za 14.90,-

8. 8. 2011 9:49
To se hned pozná člověk se zdravým rozumem

R^

2 0
možnosti
A

Amálka

7. 8. 2011 15:52
Sdílím váš názor,

že vést mají  ti nejlepší, lhostejno jedná-li se o ženy či muže, neboť oba exempláře zároveň zastupují různé sociální skupiny, rasy, etnika a nábožeství. Ti nejelpší (co to vlastně znamená?) by měli být ve vedení  státního i soukromého sektoru. 

Ve Vašem článku mne zaujalo, že firmy, které byly donuceny vpustit do vedení ženy, poklesly. Četla jsem totiž zde na idnesu.cz pravý opak. Mohu se zeptat, odkud jste čerpal? Bylo pak totiž zajímavé porovnat naše zdroje a podívat se na další zajímavé téma - média a "pravdivost" informací. Děkuji.

3 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

6. 8. 2011 23:40
Také se někdo mohl zeptat, jestli inteligentní žena

o takové pošahané zaměstnání stojí. Něco vám prozradím....nestojí..Dostanete tam slepice, které celý život na to nepřijdou, jak slepičí jsou nátury. Stačí si poslechnout televizní redaktorky a nebo stále televizí oslovované socioložky. Tak přesně takové typy se tam poženou.

1 0
možnosti
ZK

SID09

11. 8. 2011 23:28
Re: Také se někdo mohl zeptat, jestli inteligentní žena

R^!!;-D

0 0
možnosti
MR

Morčosaurus Rex

6. 8. 2011 22:18
Souhlas!

Obecně s Vaším článkem souhlasím, jen jedna malá poznámka. V nadnárodních a velkých firmách možná nejsou nějaké osobní a přátelské tlaky (nevím, neznám) a možná opravdu někdo vyhlásí pohovor a všichni startují ze stejné lajny a pak někoho nezávisle vyberou. Problém je ale v malých uzavřených společenstvech (např, já to znám u vědeckých skupin). Máte třeba 5 vědců, kteří si dělají projekt a potřebují dalšího. Jenže jsou kamarádi, jsou muži a přes své sítě si dopředu domluví nějaké vybrané vědce budoucí kamarády, co se jim líbili na škole atd. A ti nejsou lepší, vzdělanější nebo pracovitější. Jsou prostě jen muži. A tady je problém. A týká se hodně vědeckých pracovišť, od vysokých škol po Akademie věd. Jde o pozice dost prestižní, zajímavé a prostě takové, ve kterých bychom se my ženy taky rády uplatnily. Jen nevíme, proč je problém, že jsme ženy.

0 0
možnosti
R

rudaz

7. 8. 2011 13:44
Re: Souhlas!

Proč je problém, že jste ženy? Protože jsou zde zkušenosti, jak dopadly kolektivy, kam se vetřela žena. Např. jsem znal kapelu, kde kapelník nikdy nepřipiustil, aby měli zpěvačku. Nerozpadli se. Rozklad vždy začíná nesouladem a ten na pracoviště, zvláště vědecké, nepatří. Co brání kolektivu žen, aby se daly dohromady a uplatnily se bez mužů? Znám ženy v AV ČR, které dělaly na jednom výzkumu, ale s opačným názorem. Výsledek byl nula.

Takže problém by nemusel vůbec být, pokud byste znali zákony a zákonitosti tohoto světa a Vesmíru. Poslání ženy je jasně definováno v knize knih. Z historie národů je doloženo, že tam, kde se zvláště ženy Písmem řídiliy, společnost vzkvétala. V národech, kde se válčí a je hlad, pláčou ženy nad svým rozlitým mlékem. Ale nemohou za stav sami, v záběrech v TV si všimněte, že kolem nemají stromy. Podle pátera Ferdy musíme mít v okruhu 16ti km stromy, když spíme, nabíjíme se z nich. V Asii mají málo těchto příležitostí, působí tam jen dostředivá energie.

0 0
možnosti
LN

Laszlo

6. 8. 2011 19:26
Krátké a velmi vystižné

Pan Okamura má naprostou pravdu moc by mě zajímalo který choromyslný jedinec tuto kvotu vymyslel.

0 0
možnosti
R

rudaz

6. 8. 2011 21:57
Re: Krátké a velmi vystižné

Asi podobný tomu, kdo stále směrnicí nařizuje všem státům EU 2x ročně posouvat hodinami (čas jako takový posunout nelze!). Letos Ruská federace dala EU lekci, když posouvání hodin zrušila a jde to taky. Žádné úspory z tohoto nesmyslu nebyly, nejsou a ani nebudou. Od r.1990 u nás si každý může natáhnout odpoledne jak je libo, nejsme přeci v otrokářské společnosti? Nebo ano? Někdy nám (http://www.casproevropu.cz) to tak připadá, to když cyklisté či tenisté si pochvalují, jak je fajn, že mohou o hodinu déle se věnovati svým kratochvílím. Ale horko těžko zdůvodní, proč od dubna do října musí naše a jejich děti každé ráno vstávat o hodinu dříve do školy.

Lhostejní lidé, nic víc.

Ale dříve nebo později dojde ke zrušení buďto EU nebo posouvání hodin (vsaďme si na to, co bude dříve) a bude líp.R^

P.S. Jen jediná politická strana má v programu zrušení posouvání hodin 2x ročně - http://www.suverenita.info.

1 0
možnosti
JJ

konzerva

6. 8. 2011 15:53
To

kvokající hejno, které nechápe psaný text, natož ironii a sarkasmus, si snad ani neuvědomuje, že dává panu Okamurovi vlastně zapravdu. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/