Diskuse

Ženy vpřed!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Lucie Paceltová

5. 8. 2011 22:25
Jsem žena - a článek chápu a chválím

Článek nebyl ani tak o ženách, jako o tom, že výběr do špice má být dle schopností. Vaše příklady a detaily svádějí mnohé k nekonečným debatám, nicméně pointa mi přijde v pohodě a správná. Článek mne neuráží (jsem totiž unikátní a skvělá na 100%) a na názoru, že náročný post má vést ten, kdo tuto náročnost zvládne nejlépe - a to bez ohledu na jeho sociálního zařazení - nevidím nic divného. Slavných žen bylo v minulosti hodně a bude jich přibývat - a to bez ohledu na to, jak o nich píšete. Malý kouzelník je velké dílo, stejně tak kdysi Chaloupka strýčka Toma. Ale nemáte až tak rozvinuté cítění tohoto druhu, tak se Vaší ironii nelze divit. Kde Vám pánbu přidal, jinde ubral. Pořád Vaše klady výrazně převažují nad zápory a Vaše články mi vždy budou stát za přečtení.

4 0
možnosti
R

rudaz

6. 8. 2011 21:44
Re: Jsem žena - a článek chápu a chválím

Taky chápu, ale pokud bude "slavných" žen přibývat, úměrně tomu poroste zločinnost. Upadne mravnost. Min.kultury pan Dostál řekl, že žena, která dobře vychová 8 a více dětí by měla být ohodnocena stejně, jako nějaká úspěšná manažerka. Takže pokud myslíte slavné ženy ty, které vychovají úspěšné dcery a syny, těším se na budoucnost lidstva. Bude skvělá!

Jinak doporučuji studium Bible nebo alespoň četbu http://www.hcjb.cz a časopis tam obsažený "Zápas o duši". Napište do redakce časopisu, oni Vám fundovaně odpoví, jaké jsou neměnné zásady zdravého vývoje lidstva.

Z historie víme, že kluci samotní dějiny netvoří - za vším hledejme ženu. A dobrou historii tvořili vyjímečné ženy, bylo jich ale málo. Proto posledních 2 tisíce let byly samé války, nemají se ženy, tedy logicky vzato, čím chlubit.

Bude ale líp.R^

0 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

5. 8. 2011 21:09
se nebojíte,

pane Tomio, že vás onálepkují jako rasistu :-)R^?

Blogger František Karel Ladislav

0 0
možnosti
P

pitivier

9. 8. 2011 11:46
Re: se nebojíte,

Je pravda, že s vizáží pana Okamury bych si mohl dovolit mnohem více než jako modrooký blonďák ;-D takhle je ze mě místo hlavy otevřené pravicový extremista...:-):-):-)

0 0
možnosti
LL

Alein

5. 8. 2011 19:47
vstup do politiky

Dobrý den pane Okamuro, prý jste se někde vyjadřoval, že nehodláte vstoupit do politiky? Domnívám se, že člověk s tak dobrým vyjadřováním ohledně současných problémů, by neměl zůstávat stranou.  Co takhle strana Svobodných občanů? Pokud by získali takovou známou osobnost, jejich šance na úspěch by jistě stoupla.

1 0
možnosti
R

rudaz

6. 8. 2011 21:49
Re: vstup do politiky

Strana svobodných nebo http://www.suverenita.info, výběr je možný. Pro Stranu zdravého rozumu nahrává fakt, že je založena od r.2002 a i když ji do nynějška tzzv."média" ignorují, měla úspěchy. Totiž zde je třeba zdravého rozumu, slušných lidí. Jiné východisko z krize mravů a neschopnosti s občany jednat není. Až se lidé "s bílou nitkou" spojí, bude líp.R^V

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

5. 8. 2011 0:26
No neříkal jsem to? Korektní genderovky...

Jdou po Vás jdou,jdou, jdou, na každém rohu máte fotku svou:

Jó kdyby Vás chytly, to byl by ring, tma jako v pytli je v celách Sing Sing..  ;-D

2 0
možnosti
P

pinkola

4. 8. 2011 19:51
ehm...

Mám dojem, že snad ani nemá smysl brát ten článek vážně….Bavit se o tomto tématu bez přemýšlení a nepostradatelného zohlednění určitých faktů a, v neposlední řadě, s plnou hlavou předsudků ( přesně takhle se o tomto tématu bavíte Vy ve svém článku) , je stejné jako kdybych se mužů ptala zda přemýšlejí ( npř. při psaní ) penisem nebo žaludkem. Tento článek je, bohužel, právě na takové úrovní. Bravo, pane Okamura!

4 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

5. 8. 2011 0:52
Re: ehm...

Pokud si pane Okamuro uvedomite, ze zenam bylo dovoleno studovat az nekdy v polovine 19. stoleti, tak se docela vytahly. A to nezapominejte, ze byly takove jako Sappho, Kleopatra a pozdeji H. Keller, E. Peron, I. Ghandi, M. Thatcher a

dalsi. A dnes i na vyssich technickych skolach, v zapadnich zemich je to asi 50/50, nevidela bych to az tak cerne jako Vy.

1 0
možnosti
S

Sudo

4. 8. 2011 16:39
Pýcha předchází pád.

Tomio, tady jste HODNĚ přestřelil. Začínám chápat, proč od Vás všechny ženský utekly. Problém, který se pomocí kvót má řešit je "skleněný strop", na který ženy(nejen v ČR) stále v zaměstnání naráží. Jestli jsou kvóty tím správným způsobem jak jej vyřešit si netroufám tvrdit.

1)  Vy sám se řadíte mezi jakou skupinu mužů? Mezi ty geniální?A proč? 2) A vy si skutečně myslíte, že v ČEZu jsou tak hloupí aby na pozici sekretářky zaměstnávali ženu, která má kvalifikační předpoklady na vedoucí pozici? 3)  V minulých stoletích, ženy neměli právo studovat, vydělávat, vlastnit majetek, volit a tak dál. Myslíte, že s těmito omezeními mohli proniknout na vrchol jakéhokoli oboru? Přemýšlel jste o tom? 4) Můžete podložit zdroj informacieo Norských firmách a 18% znížení zisku? Nebo jste to jen tak plácnul?

Tento Váš článek považuji za urážlivý, neprofesiální a nehodný vašeho formátu. Možná už si tak věříte, že jste mimo reál.

4 0
možnosti
M

MikiInSpain

8. 8. 2011 14:23
Re: Pýcha předchází pád.

Podle vasi reakce se ani nedivim, ze vas to urazi. Uplne nepochopeni. Omezeni studia a podobne v minulych stoletich beru, ale dnes snad zijeme v soucasnosti, zeny maji pravo na vsechno stejne jako muzi (a napriklad uspesne studuji) a mohou se uplatnit uplne stejne. Nevidim duvod narizovat kvoty, jsem pro to, at se uplatni ten/ta nejlepsi, nejkvalifikovanejsi. Az misto me na pohovoru vyberou lepsiho uchazece, sklopim usi a budu vedet, ze si to zaslouzi. A bude mi jedno, jestli je chlap nebo zenska. Az ale vyberou nekoho horsiho nez ja jenom proto, ze je potreba zamestnat zenu/muze/nezamestnaneho/cizince/.../... tak to mi prijde proste ujete. Jak byste se citil/citila vy??

1 0
možnosti
L

lor

4. 8. 2011 16:37
1/3

Výsledky práce exministryně a současné poslankyně paní Parkanové vidíme všichni. To zajisté. Také vidíme výsledky práce politiků a jejích kamarádů, že? Nepsal jste několik kritických článků o důsledcích konání těchto „bezchybných“ mužů ??? Snad nechcete popřít, že nastavené normy ( ve většině věcí ) nastavoval muž a to tak, aby to nejlépe vyhovovalo jemu… A dělá se to stále a děláte to i Vy…přímou nebo nepřímou cestou. Anebo jsme v minulostí po celé generace měli matriarchát? Nemyslíte, že vše co děláme má své důsledky a to mnohem dalekosáhlejší než si připouštíme ? Vám nestačí všechny ty kauzy, války atd? Co se týče 18típrocentního poklesu hodnot firem, které posílily ženské vedení...musím uznat, že ta věta pro mě nemá žádnou výpovědní hodnotu. Ty údaje jsou získány jak a kdo je zpracovával a na základě jakých údajů, dat ? Kolik firem bylo zahrnuto do tohoto průzkumu? 1,2,5,10 ? Vy jste u toho byl?

3 0
možnosti
G

grizu

4. 8. 2011 11:47
Souhlasim s autorem

Dobre napsane. Kdysi jsem sam napsal toto: http://scobak.blog.sme.sk/c/195991/Diskriminace.html

0 0
možnosti
K

Kimmy

4. 8. 2011 10:38
Schopnych zen vubec neni malo

Tomio - vase blogy jsou pro me jako horska draha - nekdy je to hrebik na hlavicku a naprosto presny  odhad, jindy totalni  hloupost (nectu pravidelne, mezi hlouposti radim clanek o ubohych lekarich a jejich nizke hodinove mzde, mezi vystizne nedavny clanek o odpovednosti)

Schopnych zen je spousta - je mi lito, ze jich znate tak malo, zrejme jich pro vas prilis mnoho nepracuje, ale to muze byt i tim, ze pokud jste presvedcen, ze schopnych zen je malo, asi prijimate hlavne muze. Zeny jsou velmi bystre, schopne, vzdelane a racionalni - jenze muzi jim neveri a davaji prednost hlavne jinym muzum.

Co ale povazuju za naprostou ubohost je veta o sekretarce, ktera se diky kvotam dostane do vedeni CEZ - je to skutecne urazliva namyslena veta, ktera dobre ilustruje vas povyseny postoj ke kvotam - protoze vy tomu asi rozumite nejlip.

Mozna by vas nektera z partnerskych cestovek mela zavest do Norska a tam byste mohl nejdriv zjistit nejaka fakta, nez zas vypustite do eteru podobny klenot!

5 0
možnosti
R

rodman

4. 8. 2011 12:03
Re: Schopnych zen vubec neni malo

Je vidět , že jste myšlenku pana Okamury nepochopila. On přeci nezdůvodňuje své tvrzení tím , že by se on sám cítil povýšenecky. Ale zmiňuje zde různé statistiky a když už se ve světě statistiky dělají tak proč k nim taky někdy nepřihlédnout že? On přeci neříka ,,pryč se ženami z vedoucích míst , protože jsou neschopné" , ale říká a v tom s ním souhlasím , aby se vybírali lidi podle jejich schopností , ale ne podle toho , že nám to vyrovná poměr mezi ženami a muži. Vybírejme lidi podle schopností , né podle toho zda je to žena či muž.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/