Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

19. 8. 2011 11:52
Ale vzdyt soucasna legislativa je je tak zamyslena

Cela ceska legislativa se poslednich dvacet let propada do stavu, kdy bude vlastne kazdy nejak prekracovat zakon aniz by o tom vedel. V takove atmostfere strachu se pak lide velmi snadno nuti ke spolupraci - bud pujdes sedeta  nebo budes prasit.

Propadame se do diktatury a na teto ceste jsou absurdni prava exekutoru jen jednim z ucinnych nastroju jak udelat dusledek dluhu opravdu znatelnym. Nemoznost vymahat skody po statnich uredniccih ci jejich zmocnencich osobne pak myslim bude pricinou nasili - ja nevim proc bych mel nahradu neci chyby vymahat po statu, kdyz vim, kdo je za to odpovedny.

0 0
možnosti
P

prroud

19. 8. 2011 1:09
proti zdravymu rozumu 1

zdravim,ano,je to proti zdravymu rozumu,evidentne se ceka na par extremu,az proste opravdu nekdo,kdo uz po zakroku exekutora nebude mit co ztratit a zustane mu v hlave jen myslenka na sebevrazdu a pomstu za bezpravi  s tim,ze s sebou vezme tolik exekutoru a jejich pohunku,kolik stihne,nez ho chytej a pak pujde dobrovolne svou rukou  za nimi...Opravdu tenhle stat nema psychiatry a sociology,kteri by varovali vladu(kdyz na to sama neumi prijit) pred krajnosti,ke ktery muze dojit????...

0 0
možnosti
R

rudaz

19. 8. 2011 21:33
Re: proti zdravymu rozumu 1

Vše co je proti zdravému rozumu smete či smetou NEparlamentní strany - Svobodní, Občané.cz nebo http://www.suverenita.info (Strana zdravého rozumu, založena v r.2002). I s pomocí dalších, ale NEparlamentních stran, jinak změna není možná. Je ještě někdo tak naivní, že se domnívá, že tíí, co nás do krize dovedli, tak mají na to nás z ní vyvést?

Potom bude líp.R^

0 0
možnosti
BD

Béda47

18. 8. 2011 22:43
máte pravdu

Konzultoval jsem praktiky exekutorů v Česku se zahraničními kolegy a nevěřili mi.Skutečnost je ještě horší. Exekutoři jsou většinou lidé bez jakýchkoliv zábran.A jejich podřízení ještě více.Nyní řeším případ,kdy exekutor zabral veškeré zboží obchodníkovi v ceně 3 mil Kč.Samozřejmě mu obstavil i veškerý majetek, mnohonásobně překračující výšku dluhu.Exekutor samozřejmě nemohl zabrat zboží obchodníkovi, protože to je jeho nutný prostředek k podnikání.Soud ale neučinil nic.Následně exektur 2,5 roku zboží skladoval a poté bylo zboží prodáno za neuvěřitelných 60 tis Kč. Za 2 % jeho hodnoty !!!

A exekutor si vyúčtoval ještě 750 000 Kč náklady.

Nyní připravuji žalobu na náhradu škody, ušlého zisku atd.Tak to funguje v Česku !

1 0
možnosti
H

hanah7

19. 8. 2011 10:37
Re: máte pravdu

Mám podobnou zkušenost s německou občankou žijící v ČR. Zjistila jsem tak, co v zahraničí vůbec není možné, zatímco u nás jsou to běžné praktiky. Exekutoři mají dojem, že jsou všemocní (zvlášť ti prostějovští) a naše soudy svojí nečinností jim bohužel dávají  za pravdu . Nemyslíte, že vůbec zákon, umožňující exekutorům vstup do obydlí bez PČR a soudního příkazu, je v rozporu s Ústavou ?

0 0
možnosti
B

Babiczka

18. 8. 2011 13:44
Nová hymna, děcka...

0 0
možnosti
T

tromi13

18. 8. 2011 11:27
žijeme v bezprávním státě

0 0
možnosti
D

defi

18. 8. 2011 10:53
ano, dluhy se mají platit, ale někdy to prostě není tak

jednoduché!! a je pravda, že exekuce a stát dělají vše proto, aby lidi zničili. Místo toho aby jim nějak pomohli. Když řešíte, že nemáte z čeho zaplatit (což jsem řešil také), většinou vám poradí ať si půjčíte. Nesmysl, cesta do pekel. Stát a exekutoři vás okrádají a chtějí si na vašem neštěstí nahrabat. Nic jiného to není.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

19. 8. 2011 11:59
Re: ano, dluhy se mají platit, ale někdy to prostě není tak

Cilem je dostat Vas do dluhove pasti u nejake banky. Jediny smysl takoveho smerovani spatruji v planu na znovuzavedeni otrokarske spolecnosti. Takze ta je podle vseho v planu.

0 0
možnosti
PT

hahoc

18. 8. 2011 8:54
Exekuce na stat

u nas soud naridi exekuci i stare babicce, ktera ma zebracky duchod- dobra, dluzila, ale musi s zohlednit i ten dopad na cloveka, aby clovek zil alespon trosku hodnotny zivot.

A ted se ptam, stat ma astronomicke dluhy, proc na stat nekdo neuvali exekuci,

dluhy ma milionkrat vetsi, ale jako by se nic nedelo- bud vsem stejne a nebo nikomu.

1 0
možnosti
HM

hanickam

18. 8. 2011 11:52
Re: Exekuce na stat

obavam se, ze i kdyby na stat nekdo exekuci uvalil, vychytrali lidickove v jeho cele by zatahali za snurky tak sikovne, ze by splakal opet a pouze jen danovy poplatnik......

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

17. 8. 2011 23:11
Systém exekucí v ČR = činnost organizovaného zločinu?

S krytím nejvyšších vládních a politických elit?

Je potřeba si uvědomit, že skončila 90. léta, a spousta lapků a loupeživých rytířů nemá kde vysávat peníze, které začínají chybět i ve státním rozpočtu. ¨

Vypadá to, že systém v ČR se začíná rozežírat i zevnitř. Tito paraziti za pomocí politických špiček nastavili úmyslně systém tak, aby mohli BEZTRESTNĚ okrádat občany této země. Mají krytí legislativou a tak tyto hyeny brutálně trestají a ničí spoluobčany, kteří provedli minimální přestupek, pokud ho vůbec provedli, a to BRUTÁLNÍM způsobem.

Poplatky a sankce jsou naprosto neúměrné výši přestupku, navíc dlužník ani neví zda něco spáchal, a exekutor může psát na obálky s upomínkami špatné adresy (tím mařit řešení tohoto přestupku).

Je to neskutečné, co se tu dějí za svinstva, kvůli lidské chamtivosti a neskonalé nenažranosti.

2 0
možnosti
PF

sei4

20. 8. 2011 20:37
Re: Systém exekucí v ČR = činnost organizovaného zločinu?

R^

0 0
možnosti
BR

R-stick

17. 8. 2011 21:05
Naprostý souhlas

To, co se děje kolem exekucí není státem posvěcená lichva ale bezprecedentní zlodějna, kdy se squadra právníků, advokátů a exekutorů bezostyšně a bezpracně pakuje na lidech, kteří se neumí a ani nemohou bránit. Ano, já uznávám, že dluhy se mají platit, ale ne tímto způsobem, jak se děje.

Banální pokuta za černou jízdu se totiž dá vymoci dvěma způsoby: několikrát pošlu upomínku, a zhruba dva roky čekám, až se nakumuluje sankční úrok, Pak dluh přeprodám agentuře, ta si najme drahého právníka, vystaví žalobu, vyřídí vše u soudu a předá exekutorovi. Pak se nedivte, že z 500 je najednou 18000 !!!

Druhý způsob: pošlu pouze jednu upomínku, když dotyčný nereaguje, vyřídím přes portál elektronický platební příkaz. Pravomocné rozhodnutí mám do měsíce, a pokud dotyčný nereaguje, předávám vše exekutorovi. Do dvou měsíců mám částku na účtě - a v tomto případě se mi cílová vymáhaná částka pohybuje kolem 4500, přičemž 3000 jsou náklady exekuce. No - a jaký způsob je pro exekutory nejvýhodnější???

3 0
možnosti
ZB

zemar

17. 8. 2011 21:59
Re: Naprostý souhlas

R^R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
V

veroucpi

17. 8. 2011 18:03
SOUHLAS

Souhlasím, v tomto ohledu chybí oboustranná efektivita snad

jako v každé části byrokratického aparátu tohoto státu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/