Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tom.Žeryk.Masakryk

16. 8. 2011 23:35
ANO

Obvykle mám výhrady, ale dnes musím souhlasit do posledního písmenka.

Snad jen několik po/za/střelených vykonavatelů upoutá pozornost zákonodárců:-/

0 0
možnosti

3lipy

16. 8. 2011 18:46
Člověka až mrazí

v čem to žijeme!

To si snad nenecháme líbit?

0 0
možnosti
R

rudaz

16. 8. 2011 20:00
Re: Člověka až mrazí

A proč si myslíte, že honem vláda jedná s odbory již nyní a jsou vstřícní? Protože se bojí září(vrátíme se z dovolených) a říjma(to bude kulminovat). Bude horký podzim 2011 nebo ještě teplejší jaro 2012.

JUDr.Rytíř Jan (to není pseudonym) na svém videu sděluje, že jak vyjdou lidé do ulic, postaví se do čela nich. Jako slušnému člověku za Suverenitu - SBB věřím, že to myslí vážně.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

16. 8. 2011 17:57
Co nahrává exekutorům

1.) Takzvaná "fikce doručení" po dvou týdnech - že to posíláte na dávno neplatnou adresu a pošta za dosílku inkasuje 300 Kč a polovinu zašantročí není podstatné.

2.) "Ne zcela zákonná" možnost zabavit majetek v mnohem vyšší hodnotě než je samotný dluh. A prodat jej v dražbě značně pod cenou - taková provize od realitky může být i lepší motivace než odměna za exekuci dle sazebníku.

3.) Možnost zabavovat majetek "o kterém se domnívá" že patří povinnému a na místech, kde se, dle uznání exekutora, nějaký majetek povinného může nacházet.

4.) Povinnost prokázat u soudu (!) po podání "vylučovací žaloby", že zabavený majetek patří vám, nikoliv dlužníkovi. (Že byly zabaveny i písemnosti? A prokažte, že televizi, co jste koupili, jste mu nedali? Atd...)

A přitom ti, kteří se chtějí exekuci vyhnout, si to umí zařídit - nic nevlastní, "bydlí na úřadě" a žijí (si) jen z milodarů.

2 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

16. 8. 2011 21:04
Re: Co nahrává exekutorům

Ještě bych dodal - chybí úřední elektrobická schránka a účet každé fyzické osoby, kde by pohledávky musely být nahlášeny. Tam přijdete a dostanete papír "nikomu nic nedlužím". Takhle kdekoli může 15 let ležet dloužek, o kterém vůbec nemáte tušení, dloužek pěkně narůstá a pak se nestačíte divit...

 Zdejší chytrolíni by si mohli uvědomit, že nejsou všichni naši spoluobčané finančně gramotní, nemají všichni tři VŠ ekonomické, nebaví každého schovávat každou podělanou složenku. Nejraději mám kecy "Přece musel vědět, že před deseti lety měl nedoplatek 150 kč za plyn. Určitě mu přišla spousta upomínek. Takoví lidé za svou hloupost a nezodpovědnost zaslouží 30tis. penále, exekuci, popotahování po soudech. " Jenže oni se lidé stěhují, rozvádějí, chtějí žít normální život bez hrabání se v účtech, stárnou a hloupnou.. To se někomu těžko chápe že, pánové dokonalí a svědomití (většinou z Prahy :-P). .

3 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

16. 8. 2011 17:15
Dluh je dluh

to se nedá zpochybnit. Ovšem některé metody jsou na pováženou. Dnes je  na novinkách nářek exekutorů, že si nevydělají a u toho sazebník výkonů. Pokud je to pravda, tak jeho přečtení se člověk přestane divit, zě si exekutor dovolí vybílit byt i od bezcených věcí. Za jeden kousek 15% z ceny ale pozor minimálně však 2000,- kaček. No neberte to za deset let starou televizi.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

16. 8. 2011 21:13
Re: Dluh je dluh

Prvotním cílem by mělo být vymožení peněz pro věřitele. Podle poměru peněz, které se dostanou zpěk k věřitelům a peněz vybraných navíc jde evidentně o něco zcela jiného. Rv

Jestliže ukrást důchodci v MHD 500 kč z kapsy kabátu je prakticky beztrestné, kdežto opomenout zaplatit pitomých 500 kč může stát desítky tisíc, tak je něco opravdu špatně.

2 0
možnosti
J

Jindri

16. 8. 2011 15:09
konecne to nekdo vyslovil! Karma

0 0
možnosti
M

Míra4.1

16. 8. 2011 14:58
tentokrát nesouhlas!

Primárně strašné je dlužit a nesplácet či se dokonce splácení úmyslně vyhýbat. Ale Vy už jste zřejmě natolik za vodou, že Vás takovéhle malichernosti netrápí. Rv

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

16. 8. 2011 15:21
Re: tentokrát nesouhlas!

To je sice hezké, ale když někde dlužíte 60Kč a dozvíte se to až od exekutora, který vám naúčtuje k 60kč 18000Kč za exekuci, to vám přijde normální? Mě tedy ne. Nebo vám přijde normální, že díky blokaci exekutora nemůžete prodat dům za tržní cenu, abyste z části získané částky umořil dluh a ze zbytku si zajistil menší bydlení (určitě by šlo právně zajistit, aby částka potřebná k umoření dluhu šla přímo od kupujícího na účet exekutora) a exekutor byt prodá úmyslně pod cenou? Ta paní v uváděném případu měla prodej domluvený, pouze exekutor byl s odpuštěním hajzl, protože ji prodej nepovolil a radši dům prodal za třetinovou cenu. Kdo je tedy větší svině? Dlužník, který nesplácí, nebo exekutor, který dlužníka úmyslně odírá tím, že jeho majetek prodává pod cenou (nejlépe svým známým)? Těžko rozhodnout.

2 0
možnosti
P

po.kecka

16. 8. 2011 14:20
Já Vám tleskám

pane Okamuro, jste pro mně symbolem slušného a úspěšného člověka. Lidi jako Vy by měli kopat za tenhle stát, start se o lidi, nebo jinými slovy sedět ve vládě...Kdyby jste se vrhnul na politiku máte můj hlas :-)

0 0
možnosti
R

rudaz

16. 8. 2011 20:06
Re: Já Vám tleskám

Minim. jedna slušná NEparlamentní strana tohle jemu nabízela, zatím odmítnul. Asi je třeba vytvořit(nevím jak) tlak na city takových lidí "s bílou nitkou" jako je pan Okamura, aby šli dělat tomuto národu dobře. Zaslouží si to všichni slušní, pracovití občané. A těch je většina, jinak bychom byli dávno od EU "na podpoře". Nebude to ani v budoucnu třeba, EU zkrachuje. Byli jsme před EU, budeme i po něm. Jak se ta historie rychle opakuje. Na rozdíl od našich babiček ale my říkat nebudeme: "Zlatá EU, to by se za EU stát nemohlo". Opak je pravdou, nastane úleva od všelijakých směrnic a doporučení.R^

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

16. 8. 2011 13:37
Děkuji

Pane Okamuro děkuji za Vaše rozumné názory a za to, že je neváháte zveřejnit.

0 0
možnosti
VC

vena65

16. 8. 2011 13:22
Souhlas

ale lid si to tak přeje a lid to tak má.

Nebo si umíte nějak jinak vysvětlit výsledky voleb za posledních 20 let?

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

16. 8. 2011 17:34
Re: Souhlas

Ten "lid" si přeje něco úplně jiného. Žel na výběr má jen mezi "šikuly", "šíbry" a "šizuňky". Slušňáci jsou na nevolitelných místech kandidátky.

0 0
možnosti
PZTM

pátý ze tří mušketýrů

16. 8. 2011 12:33
Naprosto souhlasím.

Vláda se zřejmě řídí heslem, které náležitě zpopularizoval Švejk, "na chudej lid musí být přísnost". Ano to platí opravdu jen pro chudáky, ti co nakradli miliony mohou být v klidu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/