Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I-voucH

15. 8. 2011 23:04
dobrý blog

jen pane okamuro je podle mě trochu mimo, psaný bez logických argumentů, jen s lehkými citovým vydíráním.

opravdu nehodlám reagovat na logicky i právně nestabilní případ chudinky paní, protože ten prodej se dá udělat i bez svolení exekutora. navíc pokud je dům za půl milionu, vyvolávací cena je 333.333,- Kč. při opakované dražbě je 250.000,-takže si myslím, že nám pan akamura neříká o případu všechno nebo nám prostě lže.

druhá věc je ta, že se bavíme o člověku, který neplatí svoje dluhy. vemte si, že si někdo od vás půjčí peníze a nevrátí je. jak budete postupovat? napřed ho budete upomínat. řkněme tři měsíce. nedostanete ani korunu. podáte žalobu, když budete mít štěstí, soud rozhodne za další dva měsíce a pošle rozsudek dlužníkovi, že vám má zaplatit, on se odvolá poslední den lhůty a odvolací soud rozhodne za další čtyři až šest měsíců a zase musíme počkat než rozsudek doručí a nabyde právní moc. pokud počítáme správně po roce co vám člověk začal dlužit máme teprve rozsudek

2 0
možnosti
IH

I-voucH

15. 8. 2011 23:22
Re: dobrý blog

se kterým teprve půjdeme za exekutorem. exekutor vydá exekuční příkaz, který zase musí nabýt právní moc, dlužník se proti němu odvolá, než soud rozhodne o odvolání, máme dalších pár měsíců, exekutor přijde na to, že dlužník má akorát barák kde bydlí, tak vydá dražební vyhlášku, další alespoň tři měsíce. prodá tu nemovitost. takže jako věřitel dostanete peníze za cca dva roky. celou tu dobu mohl dlužník zaplatit nebo si v době před podáním žaloby domluvit splátkový kalendář, proč tak neudělal? protože se na to v....l a jen tiše doufal, že to nějak dopadne. a pan okamura po mě chce abych měl s takovým člověkem soucit? toho se teda nedočká.

ps. těch osmnáct tisíc navíc o kterých mluví, že je dostane exekutor není vůbec pravda. něco stojí podání žaloby, něco stojí soud a něco i práce exekutora.

takže napřed si zjistěte fakta a pak teprve pište blog. pokud chcete rád vám s tím pomůžu, pokud vám tedy nejde jen o trapné honění karmy od lidí, kteří neznají systém exekucí.

2 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

15. 8. 2011 22:57
Nemyslím, že bude vůle cokoli měnit

Každou korunu, o kterou exekutor navýší pohledávku, musí někdo vydělat. Aby ji vydělal, tak musí buď  víc, nebo déle pracovat, nebo si ji musí opatřit jinou cestou. A to je přece v tomto sytému potřeba, každé procento se počítá. Peníze se musí točit. Tu vydělanou korunu sice utratí někdo jiný, než ten, kdo se na ni nadřel, ale to je z globálního pohledu zcela nepodstatné.

Pak tu máme i nějaký propad lidí, co končí jako bezdomovci, nebo skokem pod vlak, ale to nám v zásadě nemusí vadit, protože systém to nezatěžuje. :-P

0 0
možnosti
LS

Leontynka 73

15. 8. 2011 21:43
Nejen lichva je tu posvěcená,

ale i přímé okrádání zákazníka.

jak si jinak vysvětlit pojem křehčené maso ?? Maso, napuštěné vodou , maso, které se při zpracování změní v bláto , maso, které víc díky vodě váží a za které více zaplatíme.

0 0
možnosti
J

janduben

15. 8. 2011 21:55
Re: Nejen lichva je tu posvěcená,

to neni zadne okradani, vzdyt vis co kupujes a kupovat to nemusis

jinak krehcene maso je obvykle levnejsi nez normalni, takze zas o tolik vic nezaplatis

0 0
možnosti
JS

Montu

15. 8. 2011 21:00
Jsem veritel a poslal jsem exekuci na dva sve dluzniky

Pokazde se jednalo o dluh, ktery je normalni clovek, ktery chce sve dluhy platit, s to zaplatit. Nicmene panove se rozhodli nezaplatit mi vubec a jeste se divili, z jakeho titulu se domaham svych penez. Zduraznuji, ze zbozi ode mne odebrali, veskere dokumenty podepsali ... U jednoho uz probehla exekuce, ale papirove mu neni co brat, vse patri jeho zene. Splaci po tisicovce mesicne, z cehoz se nejprve hradi exekutorske poplatky, takze sve penize uvidim nekdy za 3 roky. Pan chodi po meste a smeje se mi do oci, kdyz jde kolem me kancelare. Druhy pan je stejny pripad, neplati a nekomunikuje. Co mi, Tomio, poradite v tomto pripade? Pravoplatne rozsudky i exekucni prikazy jsou najednou jen kus papiru, co nic neznamena ...

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

15. 8. 2011 22:46
Re: Jsem veritel a poslal jsem exekuci na dva sve dluzniky

Takže to nakonec dobře dopadlo, ne? Exekutoři si na svoje přijdou.

0 0
možnosti
E

erth

15. 8. 2011 20:39
-

pokud je pospíšil za výrobou právního minového pole, pak to samozřejmě není náhoda. Zisk z této činnosti totálně přesahuje naprostou většinu ekonomiky i s vysoce přidanou hodnotou. To, že existuje zájem a patrně se projevuje přes pospíšila na udržení a další uvolnění chabých mezí tohoto nájezdnictví, je zřejmé. Osobně se domnívám, že tento typ lidí jako p. je koncem ods.

0 0
možnosti
E

erth

15. 8. 2011 20:41
Re: -

...přesahuje naprostou většinu legální ekonomiky ...

0 0
možnosti
Č

Červená_Karkulačka

15. 8. 2011 20:30
vzhůru dolů až na dno

Konečně se Vám podařilo najít způsob, jak se posunout zpět do feudalismu a nevolnictví. Blahopřeji...K čertu s českou republikou....

0 0
možnosti
M

maxas

15. 8. 2011 19:52
Hlavní ideou kapitalismu,

je známé pravidlo " Chudým brát a bohatým dávat". Tak to bylo je a bude. Je nesmysl, aby ortodoxní pravičák Pospíšil postupoval jinak. Nad poměry v "Exekutorství "  musí spravedlnost nahlas plakat. Váš článek by se měl jmenovat "Státem posvěcená zlodějina" a ne lichva. Nejsmutnější na celé věci je, že většina z postižených, chodí zas a znovu volit pravici. Těžká práce, co naplat??

0 0
možnosti
R

rudaz

15. 8. 2011 20:04
Re: Hlavní ideou kapitalismu,

Ani pravici, ani levici. Prostě je všechny propustit, všechny, co 20 let tam předvádí neschopnost řídit tento stát, tento národ plný moudrých a slušných lidí. S geny Slovanů, kteří nikdy nikoho nezabíjeli při zabírání území. Spíše nás všichni napadali. Která vojska všech států světa za posledních 2 tis.let nás nenapadla? USA pod záminkou osvobození rozbombardovaly Škodovy závody v Plzni, např.

Ano,bude to těžká práce, ale vyplatí se. Lidé prohlédnou farizejství současných mocných a přetaví svoji nevoli ve vůli při volbách. Viz níže NEparlamentní strany. Nedát se odradit "moudrými" radami, že mladé strany jsou nečitelné apod. Již teď si je má možnost každý pročíst, proklepnout.Není nic snadnějšího napsat na www... a porovnat reakce, odpovědi.

Lidi "s bílou nitkou" zde jsou a jen je povzbuzujte ať jdou k volbám a ať nevolí ty, co za 20 let nás dovedli tam, kde jsme.

Potom můžeme čekat razantní změny. Proti tomu loňská obměna Parlamentu ČR bude labutí písní.

Musíme ale změnit každý sebe.

0 0
možnosti
L

limu

15. 8. 2011 19:43
MHD Plzeň

Jedete na černo, dostanete flastr 1000,- ano je to chyba, ale stane se. Stane se i to, že zapomenete zaplatit. za půl roku vám přijde, vyjádření od soudu, že dlužíte 25500,-. soud, právník, exekuce+ původní dluh + poplatky. neměl jsem nikdy žádné dluhy, mám príci dobrou a a vše platím. prostě jsem to opomenul a z 1000,- na 25500,- ???? jako sorry ale tohle je jako co?? pak nemá být kupa rodin a lidí totálně v hajzlu. A skupúinám parazitujícím na tomto "systému" se nedá říkat jinak než mafie. zrovna v plzni je to celkem výhodný a levný kšeftíček pro spřízněné soudce, právníky a exekutory.

0 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

15. 8. 2011 19:48
Re: MHD Plzeň

No ale jak jinak si chcete takto snadno vydělat? Celému tomuto systému to navíc pomáhá. Exekutor si koupí novou plazmu a vy budete muset v práci máknout, HDP  nám stoupne, takže vše je OK.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

15. 8. 2011 19:30
U té paní co dlužila fakt nechápu

Takový dluh za vodu, to musela vědět už dost dlouho. vodárenské firmy většinou povolí splátkový kalendář. Je to pro ně i výhodné, často s větší návratností peněz, než exekuce. Nebo mohla najít kupce už podstatně dříve a ne čekat, až bude nařízena exekuce. další otázkou je, zda ten kupec měl na zaplacení celé částky najednou. Taky bych chtěla vidět, jak by za zbytek peněz koupila ještě nějaký dům. Navíc pokud není předpoklad ani pokrytí exekučních nákladů, exekuce se vůbec nenařizuje.....

....................

V tomhle případě by tedy věřitel stejně nedostal vůbec nic, protože první se hradí náklady exekuce. Ať je to jak je to, pro věřitele a hlavně pro dlužnici by bylo mnohem lepší, kdy s vodárnami aktivně komunikovala a vyřídila si splátkový kalendář.

0 0
možnosti
JN

vecernicek

16. 8. 2011 11:23
Re: U té paní co dlužila fakt nechápu

Máte pravdu jenže jitka prostě nereagovala - a to bezesporu delší dobu - neměla práci a řekl bych že byla a je i trochu nemocná - opakují se u ní silný deprese, kdy není schponá delat nic ani mluvit.

0 0
možnosti
PL

renesis

15. 8. 2011 19:15
Odpady 5.

..ale i s uroky z prodleni by si STAT mel z meho uctu strhnout

adekvatni castku, ne pohledavku prodat soukromym exekutorum a posvetit

jim kradez. 

Tohle preci neni normalni, takhle se to nema delat.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

15. 8. 2011 19:22
Re: Odpady 5.

Poplatky nevybírá stát, ale obce. ty pohledávku prodat mohou, přičemž lze požadovat pouze účelně vynaložené náklady. Ovšem z toho kouká další soud, jehož výsledek je značně nejistý.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/