Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

zzzdenek13

15. 8. 2011 17:07
??

Jó, když jde o peníze, zásada přiměřenosti neplatí. Když ale jednu fláknu zloději, když mi nechce dát to, co mi ukradl a brání se, tak jsem zločinec já, protože jsem jednal nepřiměřeně.

1 0
možnosti
X

xena123

15. 8. 2011 17:10
Re: ??

§87 odst. 2 exekučního řádu

Oprávněný má právo na náhradu nákladů ÚČELNĚ vynaložených k vymáhání nároku (dále jen "náklady oprávněného"). Náklady oprávněného hradí oprávněnému povinný.

0 0
možnosti
RR

radegast45

15. 8. 2011 17:04
Tomio for President!

VVV

0 0
možnosti
P

philous

15. 8. 2011 16:53
Proboha pochopte tu hrůzu co příjde !

Věřitel nemá povinnost vás upomínat, klidně pohledávku prodá nějaké vymahačské agentuře, ti si naúčtují desetitisíce navíc za "zpracování" pohledávky, t.j. za zjištění vašeho bydliště, za upomínání (nic z toho ale nedělají, jen čekají až z 500 CZK dluh uměle navýší na třeba 20 000 CZK) pak to předají své bratrské exekutorské firmě, která (bez soudu a opět aniž by vás museli nějak informovat) rozhodne o exekuci. Takže situace bude taková, že se kvůli (třeba i neoprávněné) pohledávce 500 CZK stanete obětí exekutorů aniž byste se mohli jakkoli bránit, aniž by jste dostali šanci se o pohledávce dozvědět, aniž byste ji mohli zaplatit dříve než se nafoukne tak, že vám klidně zabaví dům a prodají ho pod cenou své další bratrské realitní firmě. Nemluvě o tom, že zákon o exekucích podle mě porušuje právo na soukromí a majetek těch kteří nikomu nedluží, jen ubytovali nějakého dlužníka. Kdyby mě někdo exekuoval kvůlil cizím dluhům, a já je při tom chytil, skončím ve vězení za brutální několikanás

0 0
možnosti
L

lub777

15. 8. 2011 17:07
Śtátny majetok je všetok rozkradnutý

Śtátny majetok je všetok rozkradnutý. Teraz sú na rade obyčajní ľudia a podnikatelia.

0 0
možnosti
X

xena123

15. 8. 2011 16:40
oprávněný má právo na náhradu

účelně vynaložených nákladů. Takže úplně cokoliv zase neprojde, ale jsou s tím starosti.

Já bych zavedla povinnou vízvu dlužníkovi. Pokud dlužník na výzvu neregauje, je už to pak jeho hloupost.

1 0
možnosti
S

standysman

15. 8. 2011 15:25
Obrana není tak beznadějná

jak se v článku píše. pokud exekutor zabaví něco co není dlužníka stačí vylučovací žaloba na soud za 1000,- pokud není doklad o koupi, stačí písemné svědectví třetí osoby, že vám věc dala darem.Což je docela hračka udělat, může to být kdokoliv. Samozřejmě podáním žaloby se zastavuje dražba a veškeré kroky exekutora než soud rozhodne. I pak je možní se odvolat. Pokud se jedná o nemovitost kde je exekuce viz. příklad pana Okamury. Jsou společnosti, které nejdříve vyplatí exekuci a pak se nemovitost dá normálně do prodeje či se na ní vezme nebankovní či bankovní hypotéka. Sice to stojí třeba 2-5% měsíčně z půjčené částky, ale do 3měsíců je hotovo, a je to lepší než přijít o barák. I třeba mm reality a některé century 21 dělají to, že pokud je na nemovitosti zástava, exekuce apod. a na danou nemovitost již nový zájemce složil zálohu, tak danou exekuci či hypotéku vyplatí ze syvých peněz a nemovitost očistí pro nového klienta, který si bere třeba hypotéku a nic za to nechtějí navíc.

0 0
možnosti
DN

danax

15. 8. 2011 15:33
mnohdy je to bezpečnější cesta

než když přijdou exekutoři po prodeji s tím, že prodej byl neoprávněný, nemovitost vraťte, peníze si vymáhejte po prodávajícím, který neměl zapsáno v katastru, že nemá prodávat, protože to exekutor nevyřídil dostatečně včas, a možná i záměrně

0 0
možnosti
PV

Pavel57

15. 8. 2011 15:17
V TRVALÉM BYDLIŠTI PŘEBÍRAT POŠTU!!!

Základ je v tom, že každý musí zajistit, aby mu byla doručena pošta adresovaná do trvalého bydliště. Dřív platilo, že dokud člověk nedostal do svých rukou rozsudek od soudu, tak rozdusek nenabyl právní moci a nebylo co vymáhat. Ta děsivá změna nastala úplně potichu myslím v roce 2009 a děsivé důsledky toho nás budou ještě několik let dohánět: KAŽDÝ Z NÁS je povinen buď přebírat poštu v místě trvalého bydliště, nebo státu nahlásit svou doručovací adresu. Kdo se v trvalém bydlišti nezdržuje a přitom sám dobrovolně nenahlásí jinou adresu, MÁ SMŮLU.

*********

Měli bychom si to opakovat a vtloukat do hlavy.

*********

A prosím diskutujícího Prexaik, aby mne případně doplnil nebo upřesnil. Předem děkuji - je to rozumný a znalý člověk.

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

15. 8. 2011 15:24
Re: V TRVALÉM BYDLIŠTI PŘEBÍRAT POŠTU!!!

A teď ještě tu o Perníkové chaloupce.

Děkuji.

Prostě v praxi je jako obvykle všechno úplně jinak - ovšem podle zákona. Kdo by se obtěžoval s doručováním pošty, když existuje fikce doručení ze zákona? Nahlásit můžete komukoli cokoli, ty cvičené opice co to v prvé fázi řeší, nic nezajímá.

0 0
možnosti
M

mamlas

15. 8. 2011 15:16
Počet exekucí v ČR

stoupl od roku 2003 do roku 2010 téměř sedminásobně - ze sta na sedmset tisíc..

zdroj: http://www.novinky.cz/finance/225165-pocet-exekuci-narusta-chronickym-dluznikum-uz-ale-neni-co-brat.html

..skutečně si myslíte že zato mohou jen dlužníci?

1 0
možnosti
DN

danax

15. 8. 2011 15:36
dokud bude dost blbců

kteří si budou ochotni brát půjčky, a bude u nich šance na trvalý příjem z exekučních srážek, proč by mu nepůjčili, daleko hůř se vymáhá u lidí, kteří mají na právníka

0 0
možnosti
DN

danax

15. 8. 2011 15:06
podstata zákona je, aby nejvíce vydělali

exekutoři, věřitel je hned druhý v pořadí. Kdo se domáhá logiky či spravedlnosti je naivní.

1 0
možnosti
R

roztomilyclovek

15. 8. 2011 15:00
Každý normální člověk, který se dostal do jejich spárů ví sv

0 0
možnosti
M

mamlas

15. 8. 2011 15:05
Re: Každý normální člověk, který se dostal do jejich spárů ví sv

presne tak.. a takovych lidi bude bohuzel cim dal vice...

0 0
možnosti
XX

xaeris

15. 8. 2011 14:57
Nikoliv státem posvěcená, ALE státem PODPOROVANÁ

PROČ podporovaná?Zeptejte se prosím kterékoliv mzdové účetní, jakou to dá práci spočítat správně příslušné srážky, strhávané pak jen na základě příkazu exekutora, který se ale vůbec neobtěžuje se zpracováním související aministrativy.V tomhle státě si podnikatelé platí ze svého mzdové účetní, které přitom cca 10% své činnosti (a bude jí přibývat), věnují práci s příslušným podnikáním vůbec nesouvisejícím, tj. požadavkům vysmátých pánů exekutorů, kteří nejenomže berou za svou  práci nejméně cca 100x tolik než mzdová účetní, ale ještě se ohání sankcemi vůči zaměstnavateli ze strany státu, pokud nebude precizně a IHNED vyhověno.Až nějaký papapáš bude zase vykřikovat, že stát podporuje podnikatele, tady je klasický případ, jak si stát PODORU podnikání představuje v praxi.Za těch 18 litrů by totiž měl milý pan exekutor hnout zadkem a SÁM si zaplatit svou účetní a teprve pak předložit zaměstnavateli svůj nárok zpracovaný. Ne jen nastavit ruku a kasírovat a na práci ať jsou tu jiní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/