Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

miki1300

28. 2. 2012 8:33
KDO NEZAŽIJE , NEPOCHOPÍ !!!!

Dobrý den,jen chci říct jednu holou skutečnost ! Člověk,který nežil nikdy pohromadě s ROMY (nebo,alespon v jejich sousedství) tohle nikdy nepochopí a vůbec by to neměl řešit.A lidi co se neustále odvolávají na "DISKRIMINACI",bych nechal s němi bydlet ,nebo atˇ si zajedou na sociálku v den vyplacení dávek !! Tam uvidí REALITU ! Je to tam jak na Romfestu a jezdí se tam taxíkama a vlastními auty! Samozřejmě nejsou určitě všichni stejní,ale na věci to nic nemění !!!

0 0
možnosti
C

coj@nato.01

17. 2. 2012 0:34
Karma vyšší než U Matějků, čím to ?

;-D....A to je dobře !R^

0 0
možnosti
PN

pavelgeneral

16. 2. 2012 23:37
Jednoduché recepty

Přeji Dobrý den,díval jsem se na televizi a tam musel zaměstnanec hradu obhajovat Klauze, proč omilostnil paní magistru,když jí soud dal jenom podmínku.Ona měla být exemplárně po čtyřech letech usilovné práce vyšetřovatelů, potrestána za úplatkářství.Když vidím tu ubohost s kterou je to prezentováno na "24",tak jsem si pustil PC a tady čtu zase jednoduché návody.Tak Vám drazí pravím už jsem z těch jednoduchých řešení unavený a půjdu si lehnout,pěkně se vyspím,nebudu si muset brát opiáty,abych zítra utlumil bolest hlavy.A zároveň nepodporuji druhou mafii,tu lékovou ani tu třetí lékařskou.Je to jednoduché.Tak se mějte hezky.!!

0 0
možnosti
K

kbk

23. 1. 2012 17:12
Fuj

Ten dopis pro Romáky by se dal snadno přeformulovat na obdobný dopis pro politiky a název článku by pak mohl znít "Jednoduché recepty na správnou politiku existují". To ovšem pan Okamura nenapíše? Proč? Protože napsat takovýhle apel na politiky by bylo tak naivní, že by se jenom ztrapnil. "Romákům" to ovšem napíše klidně. V čem je ten rozdíl? Inu, na rozdíl od politiků, kteří by se mu s takovým apelem jen vysmáli, jsou podle něj Romové poněkud nablblí a tudíž tenhle primitivní apel by na ně, blbečky, zafungovat mohl. Jeho skutečné důvody jsou ovšem poněkud hlubší. Není tak hloupý, aby si myslel, že tohle by mohlo byť jen na jediného Roma (nebo obdobně na politika) zafungovat. Proč to ale teda píše? Protože naivnější čtenáři, kteří jeho skryté důvody nedokážou sami uvidět, mu na tu fintu skočí. A k čemu taková habaďůra? Protože všichni ti naivní lidé jsou VOLIČI, kteří ho mohou zvolit. Pane Okamuro, styďte se! A vy ostatní, nenechte se ponižovat demagogií a domýšlejte věci do důsledků.

0 0
možnosti
LV

livapster

9. 11. 2011 14:47
Pěkně řečeno,

hlavně poslední odstavec psaný kurzívou. Jenže jejich mentalitu nepředěláte. I kdybyste tento citát vyvěsil na každý cikánský barák, tak je nezměníte. Osobně vidím jediné řešení v nějaké rezervaci (hlídané oblasti) pro ty, kteří se nedokázali přizpůsobit životu většiny. Dát jim možnost začlenit se, a pokud se jim to nepovede, tak je odsunout do této oblasti, neplatit jim žádné dávky a dávat jim jen jídlo, teplo a ošacení. A samozřejmě by nesměli mít děti. A tím pomůžete především těm slušným, na které se pak majoritní obyvatelstvo nebude koukat skrz prsty.

0 0
možnosti
R

rasdea

9. 11. 2011 12:07
obdiv

dnes jsem si pročetla spoustu Vašich článků pane Okamuro a lidově řečeno smekám před Vámi. Kéž bychom měli více tak chytrých a slušných lidí v této republice. Ráda bych přispěla k narovnání hodnot v této zemi i já. Nevím jak ale myslím si, že nejsem srab - ale nevím jak.

0 0
možnosti
H

Honza79

1. 11. 2011 23:56
Nechtěl bych se narodit

v běžné rómské rodině, dospět, zjistit, že žít lze i jinak, třeba i vystudovat, začlenit se mezi většinovou společnost a začít pracovat. U cikánů bych byl divný, předpokládám, že by mě řada z nich ze svého společenství vyloučila a u Čechů ... bych byl, přiznejme si, pořád jen cikán, třebaže šikovný. Kam bych patřil? To, co radíte rómům je určitě dobré, je to však pro většinu z nich zřejmě nejtěžší možná cesta. Nejen k vůli píli a pracovitosti nutné k vypracování se, ale také k vůli silné tradici strhávající mladé na scestí, kterou z rómského prostředí cítím.

0 0
možnosti
P

pepasuk

18. 10. 2011 21:07
Neuvěřitelné

Oslovujete Romáky s receptem proti nenávisti, přitom už podle první věty ze všech děláte zločince. Co si o tom mám myslet? ;-O

0 0
možnosti
P

pepasuk

18. 10. 2011 22:37
Re: Neuvěřitelné

Pardon, ne podle první věty ale odstavce. Nicméně i

přes osočování všech Romů z kriminality, vašemu receptu neberu dobrý

úmysl, sám vím jak jet těžké radit a vyjadřovat se k tomuto tématu. Podle

mě jste zvolil špatný způsob, jak oslovit lidi o kterých píšete, neboť oni si

recept nikdy nepřečtou. Mají totiž na “práci“ jiné věci, než čtení blogů.

0 0
možnosti
MO

mountbiker

26. 9. 2011 7:41
Sedlák zůstane sedlákem a vůl volem

Cikán zůstane cikánem a róm rómem !!!!

0 0
možnosti
L

lynda

25. 9. 2011 19:41
cikani

ten clanek je pravdivi od zacatku  do konce.kdyz  je  budeme odsuzovat a porad podrazovat nohy,nikdy se jejich situace nezlepsi.jsou to lide jako mi maji sve sny prani a pravo zit,jsou jen snedi a mi jim vetsinou nedovolime se v zivote prosadit.jsou pro nas cikani.cikani,kteri nechodi do prace a kradou.vlastne jsou uz predem odsouzeni a vyvrzeni.proc jim nedame sanksi a neukazeme spravnou cestu.

0 0
možnosti
VW

Wolf 2

26. 9. 2011 8:14
Re: cikani

Já bych si docela přál, aby se zlepšila situace ohledně vašeho pravopisu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/