Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BoaBo

24. 9. 2011 17:05
Jakýkoliv komplex řešení,

který má podle vás Romům pomoci, je diskriminací vůči neromům.

 

Jediné, co může Romům pomoct je, abych konečně přijali odpovědnost sami za sebe.

2 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

4. 10. 2011 0:04
Re: Jakýkoliv komplex řešení,

Tak ses měl při sčítání lidu přihlásit k Romům a diskriminovaný nebudeš.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

24. 9. 2011 15:45
Pozitivni diskriminace? To je to nejhorsi, co lze nabidnout

Vysledek bude nevyhodny pro zamestnavatele, kteri budou muset zamestnavat nekoho, kohonechteli. Bude nevyhodny pro potencionalni neprijate uchazece, kteri budou drit bidu na bazi sveho belostvi. Vysledkem pak bude nenavist. HAsek o tom ma povidku ve sbirce kruty vrah pred soudem, kde nezamestnani ukamenuji vezne, ktery jim sebral diky bajecnemu statnimu systemu praci a ted utika pryc.

Ne, chce to zrusit socialni davky a nechat lidem vetsinu dani. Oni si pak budou moci poridit zbrane a budou schopni se branit. No a ti co byli na davkach do te doby budou bud pracovat a nebo umirat pri prepadenich. Bude to nejaky cas neprijemne, ale zadne jine realizovatelne reseni uz neni. Klaus tu proste zavedl tak hluboky socialismus, ze ti lide za tech dvacet let totalne degenerovali a krom neschopnosti pracovat jsou zaroven neschopni i chapat, takze jedine karabac muze naucit.

No Varnsdoft pry zasobuje zbranemi Albanska mafie, ktera ma v regionu zajmy, tak se to mozna poresi i bez tech zakonu...

1 0
možnosti
JN

kačersky

23. 9. 2011 20:50
když se chce.....

Asi před půl rokem jsem projížděl s "průvodcem" - známým z Ukrajiny vesnicí v zakarpatí, když on mi hlásí, že je to vesnice obývaná takřka výhradně cikány / tam to jsou zkrátka cikáni/ , vesnice na první pohled vypadala chudší než ty ostatní, ale žádné ruiny to taky nebyly. Ptal jsem se ho, zda jsou s nima v okolních vesnicích problémy, jestli kradou, přepadávají a žijí z dávek.....on se jen pousmál a řekl mi, že by si nic takového dovolit nemohli a že se každé ráno hlásí u tamních zemědělců o práci, zkrátka když chtějí přežít, tak pracují. A to co si dovolují u nás je jen to, co my jim dovolíme.

2 0
možnosti
PF

el_moscardon

23. 9. 2011 18:28
V jádru to není špatné...

Ale tak nějak mi v tom všem chybí ta osobní zodpovědnost jednotlivce. To je furt samé stát by měl dát, stát by se měl postarat, stát by měl podpořit to a ono. Ale vyjma toho apelu na konci se nikde nepíše o osobní zodpovědnosti každého z nás všech (uplně všech!!!). Stát tu není od toho, aby dával lidem práci, ale aby vytvořil rovné podmínky pro všechny (uplně všechny(!!!). Takže místo nucení firem, koho mají zaměstnávat, by měli vytvořit prostředí takové, aby byli všichni natolik motivovaní, že se o tu práci budou sami ucházet a firmám se vyplatí je zaměstnat. Tady se taky zapomíná za základní problém - Romové si stěžují, že je nikdo nechce zaměstnat, ale jaké procento z nich se práci snaží opravdu hledat? Tuhle statistiku bych opravdu rád viděl...

0 0
možnosti
H

hafusak2

23. 9. 2011 18:56
Re: V jádru to není špatné...

Víte, ono spíš ti s jednodušším uvažováním potřebují vůdce: někoho za kým by šli a kdo by byl všeobecně uznávaný. Někdo takový, jako byl svého času v USA M.L. King. Někdo, kdy by byl z nich a kdo by jim jasně a jednoduše nalajnoval, co se od nich chce a oni ho pak poslouchali. Autorita, která by byla přijímána k jednáním třeba i s vládou /byť nevolená/. Tak nějak vidím jeden ze způsobů pro začlenění já.

1 0
možnosti
H

Host8

23. 9. 2011 12:40
Ještě jeden pohled

Stát štědře proplácí ubytování v tzv, ubytovnách přímo majitelům - dospělý cca 2700, dítě cca 1300. Na starých ruinách se dá tedy velice dobře vydělat. Stát vytvoří systém plateb, radní dodají zchátralé objekty, sestěhují se sociálně slabí - šťastní, že nemusí platit a my to ze sociálního systému štědře platíme majitelům. Z pohledu finančního by to mělo být jedno z nejluxusnějších  bydlení. Je to dobrý tunel a tak se dá očekávat snaha vytvořit další ghetta a dál rýžovat.

Stát to zavedl, stát to může změnit.

2 0
možnosti
JK

Indi.HK

23. 9. 2011 10:32
Se těším až budu velkej.

A chytrej jako Vy. A všemu rozumět.:-)

0 0
možnosti
R

rudaz

22. 9. 2011 21:24
Autore, nejste sám

Karma.Již dříve moudrá paní prof.Foučková vzkázala Romům:"Více práce a méně dětí". A je po problémech.

Upřímně - každého z nás předkové v minulém a předminulém století měli těžký život, nic neměli zadarmo. A přesto svých 6 a více dětí vypravili čisté do školy, jejich děti druhý den měli vypracované domácí úkoly a pokud byly trochu snaživé a rodiče chtěli, dostalo se jim vysokoškolského vzdělání. Nebo alespoň mohli u pana Batě vystudovat a to byla náročná škola! Po roce 1948 "baťovci" tím, že znali řeči, ovládli velvyslanectví po světě a u nás pracovali v PZO. Vědění je moc. Toť vše. Proto taky platí:

"Kdo nedbá být vyučován, toho budeš marně vyučovati, dokud u něj neprobudíš vřelý zájem o učení"

> J.A.Komenský.

R^V

3 0
možnosti
VB

velky bratr

24. 9. 2011 15:52
Re: Autore, nejste sám

No tak to mate o tech minulych a predminulych stoletich hodne naivni predstavu. Este zacatkem toho minuleho chodilo do skoly v zime tolik deti, kolik bylo v dome paru bot - tedy obvykle tak dve ze sesti a vice. Kdyz byla prace na poli, nebylo mozne, aby decka sla do skoly - to by v zime umrela hlady i s rodici. Deti se ucily zit prakticky, znat hranice mozneho a nemit vsechno. To bylo asi to nejdulezitejsi, oc se mohly naucit.

Dnesni deti stredni tridy se to uci, zbytek nikoliv - detske domovy pukaji ve svech penezi na nejnovejsi mobilya  znackove bundy, ktere jsou obratem prodavany, profetovavany a vsichni to nadsene podporuji (kdo by odrekl penize detem bez rodicu). Romske roiny dostavaji tucne pridavky a kdyz dite neco chce, tak mu rodice reknou at si to ukradne - nikdo jej nezastavi, byl by to rasove motivovany trestny cin, navic proti diteti.

Takze to neni o vzkazech, ale nutnosti utnout davky a nechat stredni tride aspon polovinu prijmu, ne tu tretinu, co ma dnes.

1 0
možnosti
V

Voborník

22. 9. 2011 21:12
V mnohém souhlasímn...

U nás v Neratovicích je velké množství cikánů, se kterými jsou čím dál větší problémy. Proč?  Za starého režimu museli pracovat, byli zaměstnaní ve Spolaně nebo u městských technických služeb. Děti posílali do školy, jinak jim sebrali přídavky na děti. Po převratu už pro ně práce nebyla. Spolana místo 6000 zaměstnanců jich má 700, technické služby město zprivatizovalo (firma 1. polabská - město jí platí paušál za tzv. "péči" o město - často i za nevykonanou práci -.už nezaměstnává cikány, ale Ukrajince). Všude se otevřely herny, bary a provozovny s automaty. Cikáni hrají, zadlužují se, lichváři jim půjčují, aby mohli splatiti dluhy, pijí alkohol, fetují. Město v městských bytech trvale zvyšuje nájem, sociálně slabí se stávají neplatiči, město dává jejich dluhy k soudu a přijde na ně exekutor. S hernami město nic nedělá, naopak, nedávno otevřelo novou non stop v cikánské lokalitě. Kolem si obyvatelé stěžují na hluk, ale marně. Město nevydalo žádnou vyhlášku o regulaci hazardu.

0 0
možnosti
LS

xuli

22. 9. 2011 22:26
To ale nemyslíte vážně že?

Je zvláštní jak to propouštění a herny působí jen na romy že? Bílí byli jistě propuštěni také a nepropadli gamblerství, alkoholismu, drogám... prostě si našli jinou práci... jak to? "Gádža" totiž není líný za prací dojíždět, ví totiž že musí zajistit rodinu, chce rodině i sobě dopřát luxus ve formě moderních přístrojů, služeb, bydlení... "Cikán" ale radši začne pobírat podporu, dávky na všechno možné, které pak prohází do automatů...

1 0
možnosti
LS

xuli

22. 9. 2011 17:50
Dluhy

Ano, s tím aby měl člověk šanci začít znovu bez dluhů souhlasím... ale myslím, že i zde by měli být limity... pakliže si člověk napůjčuje u nebanovních společností a to ať už se již jedná o skutečného lichváře nebo o GE a další, neměly by mu být dluhy odpuštěny... pakliže má jedinec na kontě dluhy v řádech desítek tisíc u MHD, protože opakovaně jezdí na černo, neměly by být dluhy odpuštěny... Dluhy by se měly odpouštět lidem, kteří si vzali řádnou půjčku, kterou schválili experti, ale pak z určitých důvodů přišli o možnost splácet... Pakliže je někdo tak hloupý, že si napůjčuje peníze jen aby měl auto, telefon, počítač nebo prostě jen proto, že dávky nejsou schopny pokrýt gamblerství, alkoholismus, závislost na nikotinu, jídlo a bydlení pro celou rodinu, pak ať za svou hloupost platí

0 0
možnosti
L

lopata12345

25. 9. 2011 0:15
Re: Dluhy

S tim nemohu souhlasit. Trest za chyby je potreba, to bezpochyby. Ale tady je system postaven tak, ze se z toho nevymota az do konce zivota. To je problem. Ten clovek je totalne demotivovany. Trochu jsem pricuchnul k praci s bezdomovci a vetsina ma dluhy, ktery nemuze splatit. Takze prezivaj a do spolecnosti se uz nezaradi. U nas se potloukaj, obcas udelaj neco nacerno a obcas neco ukradnou. Orgaizovanej zlocin je tady neumi vyuzit a budme radi. Sicilska mafie to napr umi a to je mega maler. Ty lidi maj historii, dovednosti,... Pokud je nekdo vytahne z hnoje, jsou verny a na spolecnost kaslou. Je lepsi odpustit trochu penez, nez resit zbytecny problemy.

Spravnej je US model - nekolik let peklo a pak cisty konto. S tim, ze maj nejakej cas zapis o bankrotu a pujci jim jen blb. A kdyz, tak soudy to berou jako kalkulovany riziko a nebojej se spekulanta vzit po prstech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/