Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kubri ml.

21. 9. 2011 14:40
Nechápu

Nechápu, proč by měl rom, který se dokázal odizolovat od ghetařské komunity pomáhat lidem, kteří o to nestojí a místo toho aby nemuseli pracovat radši udělají loupež, při které se nechají chytit, pak jdou do vězení a tam se mají lépe, než někde v učebně v lavici. Dokud to komunita sama nepochopí a nepochopí to do doby, dokud je budeme živit, že musí začít hlavně u sebe. Proč by jim měl někdo pořád pomáhat? Oni nám snad nějak pomáhají? Já zastávám metodu šokem. Pořádně jim zkrouhnout dávky a všechny výhody na elektriku, elektrospotřebiče, docházkové atd.. a ať se aklimatizují. Neaklimatizují se? Ok, tak to bude stejné jako s cizinci. Buď vykážou během roku nějaký zdaněný příjem nebo tradá, vyhoštění kam se jim jen zlíbí.

0 0
možnosti
MP

Martin Pastyřík

21. 9. 2011 20:02
Re: Nechápu

Vesmes mate pravdu Vy i pan Okamura, ted je jen otazkou, ktere reseni je z dlouhodobejsiho hlediska vhodnejsi. U reseni pana Okamury se muze stat, ze cikani/romove te pomyslne pomocne ruky radne zneuziji, u Vaseho reseni hrozi obrovska radikalizace teto mensiny.

Nevim, pro co bych se rozhodl, protoze nez by se "vudci" tohoto statu rozhoupali, stalo by to bud (mozna) velke mnozstvi penez nebo (mozna) par lidskych zivotu....

0 0
možnosti
C

celim

21. 9. 2011 9:13
Re: Nádhera

No já bych řekl, že Šídlo je vedle Okamury žvanil a jeho článek je jen vylití jeho závistné žluči. Okamura má obvykle postřeh se selským rozumem a nazývá věci pravým jménem.

2 0
možnosti
TA

tajny agent

21. 9. 2011 6:13
Ja bych to videl i takto ...

nemila vlado, zvedni minimalni mzdu na Evropskou komisi doporucovanych 67 % prumeru cili asi na 16 000 Lc hrubeho v teto zemi a chodit do prace bude mit o neco vetsi vyznam nez prezivat na socialce ktera je sama o sobe dost nizka.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 9. 2011 7:40
Re: Ja bych to videl i takto ...

ještě byste měl vymyslet, jak zařídit, aby nekvalifikovaná místa za tyto mzdy nebyla zrušena.:-/

0 0
možnosti
S

satellite@email.cz

20. 9. 2011 18:44
Co tím sleduje?

Jsem také z Bystřice pod Hostýnem ale žádný moravský podnikatel nejsem.Jsem ČESKÝ podnikatel.Narodil jsem se jako Čech,žiji jako Čech a umřu jako Čech.Opravdu nevím,co pan Okamura tím dělením jednotného českého národa na Čechy a jakési "moravany" sleduje.

0 0
možnosti
LS

Leontynka 73

20. 9. 2011 17:48
Vidím to malinko jinak

Romové své děti sami posílají do praktických škol -důvod nic po nich škola nechce, děti zdarma vybaví  a jede s nimi na ŠvP, hory , ozdravné pobyty z dotací S dětmi se nemusí učit, škola počítá s tím , že je úspěch když dítě slabikuje a umí psát všechna písmena. Pokud dítě nezvládne  5 tříd  praktické školy, má tuším v 18 nárok na ČID

Jakmile se najde mezi Romy slušný Rom, zbytek rodiny na něm parazituje , žijí stylem , ty máš , ty dáš....proto radši nemá nikdo nic

Kvóty , existují i na zaměstnání zdr. postižených ve st. sektoru, ty to kvoty splnújí nyní snad jen dva úřady v celé Praze, zbytek platí za nezam. post.a nebo náhr. plnění.

 Špatně, bylo i vytvoření ghett, tam žijí všichni stejně , nemají žádný vzor a chut něco měnit

VYŘEŠIT TENTO PROBLÉM JE BĚH NA DLOUHOU TRAŤ

0 0
možnosti
SB

Morgiana

20. 9. 2011 17:52
Re: Vidím to malinko jinak

To jste vzala kde? V naší škole praktické se platí roční poplatek 400 Kc . Druzina je za 100Kč měsíčně a ŠVP u moře si kompletně platí .

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

20. 9. 2011 15:37
Nový J.Paroubek na scéně?

Pane Okamuro, konečně jste se ukázal nějaký názor na věc, ale jediné co jsem se dozvěděli, že je vám blízký populismus a vše vyřeší všeobjímající státní aparát, takže jediné co podle vás musí lidé udělat je čekat, až se o ně stát postará.

0 0
možnosti
C

celim

21. 9. 2011 9:22
Re: Nový J.Paroubek na scéně?

Asi jsme četli různé články! Okamura v článku neustále vyzýval Cikány k aktivitě. Na státu chtěl a s tím bych souhlasil i já, aby se snažil vytvořit pracovní místa, protože je to pro stát výhodnější než Cikány vydržovat. Navrhoval metody, jak toho dosáhnout a já bych je akceptoval. Mně stačísi vzpomenout na různé americké filmy, kde vězni makali na údržbě silnic. Proč by to nemohlo jít i u nás? Proč by firmy, které chtějí získat st. zakázku, by nemohli mít povinnost na nekvalifikované práce nasadit alespoň zčásti Cikány a teprve kdyby je prokazatelně nesehnali, tak třeba Ukrajince!

0 0
možnosti
TM

B.Walsh

20. 9. 2011 0:31
Já začínám mít pocit, že

oni tu svou nepřispůsobivost (čest vyjímkám,no i mezi bílými jsou tací) mají snad v genech. Ze své pravlasti byli 'odejiti'  (proč asi?) a v Evropě se vyskytují snad 500 nebo 600 let a s něma to ani nehne. Už od dob Karla IV. byly vydávány zákony speciálně na ně. I za První republiky na ně byly zákony a doufám, že nikdo nechce tvrdit, že První republika byla rasistická a xenofóbní a já nevím jaká, když přijimala utečence z celé Evropy.

1 0
možnosti
C

celim

21. 9. 2011 9:30
Re: Já začínám mít pocit, že

No před pár roky jsem četl teorii, že existují dvě naprosto rozdílné skupiny lidí. Plánovači a spotřebitelé (nejsem si jist pojmenováním). Plánovači(Evropané, ale třeba také Číňané, Japonci, Vietnamci atd.) přemýšlejí, co bude zítra, za týden, v zimě a podle toho plánují svoje aktivity. Spotřebitelé(černoši, Cikáni atd.) žijí dnešním dnem, dnes mám peníze, tak se rozšoupnu a co bude zítra, to mě netrápí, to budu řešit až zítra. No a tyto dvě skupiny mají tak rozdílný přístup k životu, že se nikdy nemohou shodnout až na výjimky potvrzující pravidlo. Proto jsou Vietnamci již v druhé generaci asimilovaní a Cikáni nejsou ani po 600letém soužití.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

19. 9. 2011 19:49
Jen část pravdy.

Pěkné.Nerealizovatelné.To by se toho muselo velmi rychle hodně změnit.Zákony o  exekucích, sociálních dávkách,veřejných zakázkách,pobytech cizinců,vězeňství...a současní politici jsou jako Titanic,ženouci se maximální rychlostí tmou reforem důchodů a zvyšování daní.

1 0
možnosti
HF

Cofola

20. 9. 2011 7:47
Re: Jen část pravdy.

A co to s tím má společného, že nyní vláda konečně řeší důchodovou reformu? Nečas už minulý týden avizoval, že období bezplatných štědrých sociálních dávek končí. Ano, příprava zákonů nějaký čas zabere, ale je to za posledních dvacet let poprvé, co je k takovému kroku politická vůle.

1 0
možnosti
PR

Christopher2011

19. 9. 2011 17:10
V principu pravda

Jen si myslím, že tady chybí vůle, odvaha a vytrvalost. Při současných podmínkách nemožné. Naznačuješ, že za diktátora by to fungovalo. Možná, ale cena byla příliš vysoká.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

20. 9. 2011 16:37
Re: V principu pravda

I stalo se,že v zemích českých a moravských velký nepořádek zavládl,dělný lid byl švindlíři okrádán až to k povstání spělo.Tlustý vládce se jen o šlechtu a zbohatlíky zajímal o dělný lid nedbal.Až Vůdce dostal jeden ze svých nemnohých dobrých nápadů a do Čech místo tlustého vládce,kterému Češi nemohli přijít na jméno,poslal Reinharda Heydricha.A začaly se dít věci.Dal udělat soupisy majetku.Za hospodářské delikty nařídil tvrdé tresty.Zabavený majetek z hospodářských zločinů rozdal svým kamarádům v SS...ale kdepak milí demokradi,dal to všechno rozdat českým dělníkům,a tak se začly vytvářet věci v 1. republice nevídané.Dělníci začli fasovat boty,jezdit na závodní dovolenou,stravovat se zdarma v podnikových kantýnách.A aby z nich nerostli burani jen po hospodách chodící,lístky na kulturu jim rozdával.Taktéž sociální zabezpečení se zlepšilo.Sedlákům vyřídil stejné podmínky pro živnost jako Německým,netáhlům dal vybudovat pracovní tábory,aby si na práci zvykli.

1 0
možnosti
D

domecekzkaret

19. 9. 2011 16:49
Nikoho se nezastávám a dokolečka dokola

Nejprve bych chtěl předestřít, že nemám rád když lidi mluví o něčem, o čem nemají páru, o něčem, co nezažili, ale zde svůj názor přidám. Jsem rád, že žiji v místě, kde je klid, čisto a bezpečno. Osobně žádnou špatnou zkušenost s romy nemám, ale jsem také rád, že nebydlím v blízkosti jejich ghett.

Nemám s problematikou osobní zkušenost a nechci zde někomu radit, ale chci říci, že vyskytne-li se jakýkoli problém, tak nesnáším názory NEJDE, NEUMÍM, NECHCI.

Takže ano, máte pravdu Vy, co říkáte, že Romové nechtějí, ale zeptali se vůbec někdy sami sebe, jestli jste pro tu danou věc něco udělali. Chápu, že si teď ťukáte na čelo, co to tu blábolím (mimochodem já jsem nikdy v této věci nehnul ani prstem), ale za to nikdo nemusí poslouchat moje nekonstruktivní blábolení ve stylu "sněd jsem všechnu moudrost světa". A také chápu, že je vždy nejtěžší začít u sebe. A přitom mnohdy stačí milé dobrý den nebo pozvání na oslavu. Koneckonců, předpokládám, že rozhořčeni jsou především sousedé romů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/