Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMX

Glock Mark XVIII

19. 9. 2011 16:21
Ten závěr je hrozná provokace

Už chápu, proč se mesijé Hřebenář tak rozčílil. ;-)

1 0
možnosti
S

Skřepaslík

19. 9. 2011 16:08
recepty, řešení, návody, pomoc...

Začínají se mi zajídat všechny možné návody a rady jak začlenit Romy. Ať už radikální nebo smířlivé. Zásadní je jedna věc. Buďto chci nebo nechci. Chci = žiju tak abych se měla dobře a ve většině případů to znamená zapadnout nebo vyčnívat pozitivně. Nechci = hniju v ghettu. Žijeme v demokratickém státě, což v konečném a zjednodušeném důsledku znamená chci/nechci a nesu následky svých rozhodnutí.

Obávám se ovšem, že tenhle základ se jaksi ztratil pod nánosem všelijakých sociálních a humánních nesmyslů, kterými se čím dál tím víc lidí ohání. Peněz do jakéhosi začleňování se nalilo dost. Je na čase uplatnit nekompromisní princip "chceš-nechceš?" a nazdar.

Znám hodně cikánů, co žijí stejně jako ostatní: rodiče chodí do práce, děti do školy...dodržují zákony stejně jako ostatní. A nechtějí žít v ghettu. Stejně jako všichni se snaží mít se dobře. Chtějí a to je celé.

3 0
možnosti
FS

mthead

19. 9. 2011 16:11
Re: recepty, řešení, návody, pomoc...

R^

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

19. 9. 2011 16:06
Je tady jedna podstatná věc

Pan Ščuka zmínil lobbysty, kteří "zařídili" že lze u nás zaměstnávat cizince ač by tuto práci mohli dělat nezaměstnaní. Je tady ale další oblast, kde se mnoho darebáků přiživuje na (nejen) romské kriminalitě a zásluhou "spřátelených" politiků jim to prochází.

První věc jsou herny - jak to, že je obce nemohou prostě zakázat, ale to by nesměl ve vládě sedět Kalousek a spol, totéž parlament.

A pak jsou tady "podnikatelé" kteří VĚDOMNĚ kupují zboží, o kterém musejí přinejmenším předpokládat, že je kradené. Jedná se o majitele sběren a (někdy i non-stop) zastaváren. Je úplně jasné, že mnohé krádeže a loupeže by bez těchto SPOLUPACHATELŮ byly prakticky nemožné. A NEVÍM o případu, kdy by byl někdo z těchto zločinců potrestán za překupnictví kradeného zboží. Nejsou ani, zcela úmyslně, přijaty zákony, které by toto alespoň omezily. Přitom, pokud jdeme do minulosti, i překupnictví se trestalo smrtí. Na to r. tuším 1747 "dojel" londýnský mafiánský boss Jonathan Wild pověšen za překupnictví.

2 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

19. 9. 2011 16:21
Re: Je tady jedna podstatná věc

R^

0 0
možnosti

andy_warhol

19. 9. 2011 15:53
Problem

Problem je v prilisne politicke korektnosti. Kdyby se udelal naprosto seriozni vedecky vyzkum, kde by se porovnaly vsechny ruzne genomy, jak jsou na tom v ruznych vecech, inteligence, sila, a podobne. sestavil by se jakysi profil, co je v moznostech daneho cloveka daneho genomu a co ne. mozna by se proste zjistilo, ze skutecne jsou neschopni se ucit i kdyz se vyjimky najdou, na tom neni nic rasistickeho, cernosti sportovci take maji proste vic sily, i kdyz se najdou belosi co je predci, ale jsou to vyjimky.

jenze se nesmi se zjistovat tyto rozdily, protoze se to poklada za predstupen k vyhlazovani a pritom nam to proste brani abychom optimalizovali pomoc temto lidem. kdyz je nepujde vzdelavat jako belochy, tak ani sto miliard na jejich vzdelani nepomuze. jeden vedecky vyzkum by to mozna vyresil.

nebo se zjisti, ze jejich inteligence je stejna jako bilych a problem je ciste socialni, kulturni, pak by se proste tyto deti vzdelavali prakticky od mala a za dve generace by se to vyresilo.

0 0
možnosti
PS

jupikjupik

19. 9. 2011 15:48
a jak psal jeden pán níže

Pane Okamuro, běžte jim to přečíst, třeba se chytnou za srdce

0 0
možnosti
IB

isabell

20. 9. 2011 8:24
Re: a jak psal jeden pán níže

Myslíte kvůli infarktu? ;-)

0 0
možnosti
PS

jupikjupik

19. 9. 2011 15:43
Tomáši Okamuro

Jak jste zjistil, kdy jsme my, jako Češi, přestali krást v obchodech a kdy nás začali Rakušané milovat? V době, kdy se přestali milovat v rodině a zavírat se přitom do sklepů?

1 0
možnosti
O

Oxyuranus

19. 9. 2011 15:50
Re: Tomáši Okamuro

Pan Okamura ma pravdu...ve vetsine rakouskych obchodu byli napisy..Cesi prosim nekradte....byla ostuda promluvit cesky...pak se tam krast prestalo a dnes je klid...kdyz promluvite cesky v obchode, tak uz majitel nevola do skladu o posily na hlidani zbozi.

0 0
možnosti
A

as400

19. 9. 2011 15:29
V podstatě

Dobrý den.

V podstatě máte pravdu. Jenomže jakýkoliv jednoduchý recept přestává být uplatnitelný jakmile máte mnoho proměnných. A tohle je rovnice ne o jedné nebo dvou neznámých, ale tak cca o půdruhé miliardě neznámých.Takže v zásadě máte pravdu, ale v jednotlivostech jak kdy. Spíš sem tam.

2 0
možnosti
ZB

zberanek

19. 9. 2011 15:22
Stejný metr na všechny

O začlenění Rómů do většinové společnosti toho bylo napsáno hodně, vyhodila se spousta peněz na to, či ono a výsledek je horší než nula. Řešení jistě existuje, mělo by se již začít tím , že budeme prostě na Rómy stejně přísní, jako na neRómy. Je třeba začít měřit stejným metrem, Rozhodně nemá smysl vypracovávat další a další stohy nicneříkajících směrnic jak na to.

0 0
možnosti
JK

kapr123

19. 9. 2011 15:02
Malá oprava.

Dlužník při osobním bankrotu musí během pěti let uhradit nejméně 30% svého dluhu. Nikoliv 50%.

0 0
možnosti
F

FrantaKM

19. 9. 2011 15:02
Chtějí žít jinak

Se vším souhlasím, jen mi tam schází zmínka o jiných dědičných potřebách a nepotřebách. Dnešní Romové jsou potomky lidí, kteří měli potřebu žít převážně venku a měnit místo pobytu. Budování a shromažďování hmotných statků, co my považujeme za samozřejmé, nebylo jejich potřebou. Proto nemají důvod trávit v zaměstnání  8 až 10 hodin denně a i sobotách, jak je u nás někde zvykem. Lidé, kteří takový čas v zaměstnání tráví, stejně tu celou dobu nemohou plně pracovat. Prostě je to nad lidské síly. Jen se tváří, že jsou celý den v plném nasazení.

Pokud by měli Romové možnost podle svých potřeb bydlet a zapojit se do hospodářského života  republiky způsobem, který by jim vyhovoval lépe, než to, co jim teď nabízí trh práce,  jejich motivace ke spolužití s gádži by se podstatně zvýšila.

A k dění v romské společnosti: Máme Rómy za sousedy. Velice si cení důvěry, kterou k nim chováme. Ale o veřejném životě Rómů v Česku nevědí téměř nic.

Vážený pane Okamuro, obdivuji Vás a velice si Vás vážím.

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/