Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

MirosPikos

19. 9. 2011 13:04
Kolektivismus

Opět ty nebezpečné kolektivisté povídačky. Jediné, co lze udělat a bude to morální a tím pádem spravedlivé bude, když budou mít cikáni naprosto stejné podmínky jako všichni lidé. Pozitivní diskriminace je snad ještě nebezpečnější než negativní.

Tady to není o tom, jestli někdo bude nějaké společnosti (co to vlastně je?) prospěšný. Každý má být prospěšný hlavně sám pro sebe, pokud přinese užitek i někomu dalšímu, to už je čistě na na každém z nás.

1 0
možnosti
AR

ttata

19. 9. 2011 12:47
Utopie

mám vás rád pane Okamuro, ale tohle je utopie.

pro začátek jen proto, že většina cikánů si ani váš vzkaz nepřečte, protože neumí číst

0 0
možnosti
PZ

Orwell2008

19. 9. 2011 12:41
Utopie

To jsou utopisticke a populisticke dřisty,fakta jsou takové že řešení není v dohledu a že se situace bude radikalizovat přimo ůměrně tomu jak průměrný pracující člověk se bude mít hůř a hůř,protože bude hůř a hůř snašet svoji nelehkou situaci kombinovanou se sousedstvím lidí mezi nimiž bude vždy větši než malé procento lidí které mít za sousedy je zlý sen..Pohádky s pracákem a stěhováním do tramtarie nikdo soudný nemůže brat vážně ale když ono to tak pěkně zní..

Navíc i s bídou a nepřizpůsobilými jde jak vidno kšeftovat a pokud není vůle zarazit aspon toto bude marasmus do ktereho se to řití jenom větší a větší.

2 0
možnosti
P

pablo_II

19. 9. 2011 12:38
pane Okamuro, opravdu MUSÍ? A proč ?

Pane Okamuro, chápu to správně, tak, že jako řešení situace se Vám mimo jiné zamlouvala pozitivní diskriminace pomocí kvót, která nakonec nevyšla? Pochopil jsem správně Váš názor , že ta slušná, pracovitá a vzdělaná část romů nám MUSÍ pomoci s tím zbytkem? A proč by museli? On za ty ostaní jsou snad zodpovědní? Já myslím, že ne, každý je sám zodopovědný za sebe. Proč by zrovna ti slušní něco museli? nemusí nic víc než Vy nebo já. Pokud žijí spořádaný slušný život, mají zřejmě dost vlastních starostí, a svůj volný čas jistě tráví jinak, než aby strkali hlavu lvovi do tlamy. Když už tak je to problém nás všech a ne jen těch slušných romů. A v neposlední řadě by mne zajímalo, odkud čerpáte ta čísla o těch VŠ vzděaných romech? vy mluvíte os tovkách, ale podle předchozícho sčítání těch VŠ vzdělaných neblo více než deítky a např ve vědě a výzkumu pracovali pouze dva. Mám obavu, že čílsa s kterými operujete jsou značně nadsazená. děkuji předem za Vaše odpovědi.

1 0
možnosti
HM

ladhela

19. 9. 2011 13:37
Re: pane Okamuro, opravdu MUSÍ? A proč ?

máte pravdu bohužel je to tak,  Romové  jsou vlastně  nesvéprávní tvorové prostě něco jako ovoce nebo zelenina.Realitní makléř je postaví na svah a oni se skutálej dolů.Žádný dobrý či špatný morální vzorec žádná vnitřní či vnější aktivita prostě jen gravitace a kutálející se ovoce..8-o

2 0
možnosti
AT

pája_

19. 9. 2011 12:35
opravdu jim práci Ukrajinci BEROU?

Já teda nevím, ale být majitelem stavební firmy, koho zaměstnám raději? Ukrajince, který k nám přijel aby pracoval a vydělal si pro sebe a svou rodinu, nebo příslušníka jiného etnika, kterého mi cpe úřad práce, protože mu to nařizuje jakási ministerská vyhláška?

3 0
možnosti
PM

KOLDAK

19. 9. 2011 13:26
Re: opravdu jim práci Ukrajinci BEROU?

Obě varianty vyjdou nastejno - barák spadne

1 0
možnosti
I

Inzheim

19. 9. 2011 12:32
Samozřejmě

BÁJEČNÝ  OKAMURA  MILUJE  POHÁDKY  --- jinak výborné, děkuji vám !!!

0 0
možnosti
XX

xaeris

19. 9. 2011 12:16
Jedno multikulti řešení by tu bylo

Pane Oka(múro), vy jste milionář, no tak místo knížecích rad a žvanění sežeňte nějakou vilku na Ořechovce nebo v okolí Strakovky nebo na Hanspaulce a nastěhujte jim tam cikány, ty nejnenapravitelnější.A věřte mi, zapíšete se do české historie možná stejně nezapomenutelně jako Vámi zmiňovaný Karel IV.:-P

3 0
možnosti
LS

Lesní sběř

19. 9. 2011 12:28
Re: Jedno multikulti řešení by tu bylo

A to náhodou není vůbec špatný nápad: jednu vybranou vilku v každé z oblastí, kde se "slejzá" horních deset tisíc, osídlit pěti či šesti folklórními cikánskými rodinami s dostatečnou zásobou slepic a králíků, pražců na grilování a pneumatik na nedělní táboráky. To bychom se nestačili divit, jak rychle by se věci daly do pohybu! ;-)

-

A pokud by (j)elita nadále odmítala situaci řešit a reagovala odstěhováním jinam, pak bychom mohli alespoň skoupit opuštěné nemovitosti hluboko pod cenou a přestěhovat Cikány zase někam jinam (ideálně tam, kam se před nedávnem odstěhovala (j)elita). Byl by to takový inverzní Šluknov. :-P

1 0
možnosti
S

snegon

19. 9. 2011 12:10
Článek je velmi rozumný a

v podstatě souzní s mým názorem, že k větší represi (přísnosti), se kterou už vládá začíná aspoň koketovat, je třeba ještě přidat alespoň možnost práce pro ty, které přísnost k myšlence na práci dožene.

0 0
možnosti
M

maruširi.vr.10

19. 9. 2011 12:03
Pane Okamura

já se tu řehtám, až se mi klávesnice třepe. Vy máte prostě obrovský smysl pro humor. R^

2 0
možnosti
OL

Old Laserhand

19. 9. 2011 12:02
tou Hitleorvou ochranou

postižených jste asi mysle akci T4, kdy jich bylo asi 220 000 vyvražděno?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Akce_T4

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/